Zoals ieder jaar: de winterstop is voorbij, en de winter begint aan te trekken. Met veel moeite ploeterden we weer naar het stadion. De sneeuw zorgde er voor dat we af en toe bijna van de fiets afsodemieterden, Bij aankomst in D’n Beitel bereikte ons gelukkig het bericht dat de wedstrijd doorging.

Het was nog niet veel in de eerste helft. Willem II was vooral erg slordig in de passing en was aanvallend niet echt machtig. ADO scoorde uit een corner en even later konden de bevroren handjes op elkaar voor een doelpunt van Willem II. Nadat iedereen warmgesprongen was vond het arbitrale trio het nodig om de goal af te keuren. Onterecht zo bleek tijdens het opwarmen in de rust. En dan bende opgewarmd en dan loop je die tribune weer op he. En dan is het nog kouder. Hoe ga je die tweede helft dan overleven? Waar vroeger voetbal een mannensport was schijnt het tegenwoordig nogal tof te zijn voor vrouwen om ook te komen. Voor ons stond er ene mee een bietje een dikken braai, maar ge grijpt alles aan als ge ’t koud het he. En dan maar fantaseren he. Nou! Godverju wat hebben we gefantaseerd. Toen een snelle 1-1 uitbleef hebben we het geheime wapen tegen de kou d’r maar bij gepakt: een fleske Schrobbelèr. Willem II knokte zich ook warm, en dat was te merken aan het spel. Willem II kwam meer, en ADO ging tijdrekken en op de koude grond liggen. Moette zelf weten, maar slim is het nie. Willem II kwam uiteindelijk toch op 1-1 door Hans Mulder en kreeg zelfs kansen op 2-1. Helaas, het mocht niet zo zijn. Willem II kwam nooit helemaal op stoom, maar die hadden dan ook geen kruik Schrobbelèr of dikken braai om zich aan op te warmen.

Advies aan het thuispubliek

Gewoon komen. Er zat nog minder man dan tijdens de wedstrijden in de Jupiler League. Winterbanden onder oe waoge en gassen baas.

Advies aan het uitpubliek

Die zullen het ook wel koud hebben gehad. Heb je de tweede helft ook niet gehoord. En als je ze al hoorde was het tegen Willem II.

Advies aan de trainer

Voor de winterstop stond Höcher d’r naast. Misidjan nam toen de corner en vrije trappen en hij deed dat prima. Nu staat Höcher d’r weer in en hij eist weer alles op, met maar heel weinig succes. En dan gaat die Höcher d’r uit, komt die Snijders d’r in. Waarom gaan de heren Snijders en Misidjan dan voor de 10e keer een korte corner nemen? Voor de winterstop is al een aantal keren aangetoond dat een korte corner niet werkt. Hou er mee op, alstemblieft.

Irritantste man van de wedstrijd

De scheidsrechter. Floot flauw en vaak verkeerd. Geeft een goal en draaide deze juiste beslissing terug en gaf een vrije trap. Na de wedstrijd zegt ‘ie sorry tegen ons. Wij zeggen gewoon “misselijke lul” terug.