Massaal naar Enschede, zo klinkt de oproep die al een tijdje rondzingt op verschillende social media en Tilbo.com. Een wedstrijd waar we maar weinig kans op winnen hebben, maar die altijd tof en gezellig is. Van De Kruikenzeiker.nl zijn we d’r bij. En wel om het volgende.

Fc Twente is een club met een trainer die praat in clichés en een mediageile voorzitter maar het ergste is nog wel een supporterskern die keer op keer You’ll Never Walk Alone onderwerpt aan een groepsverkrachting waar ze in de Bijlmerse garageboxen rillingen van krijgen. Die minpunten buiten beschouwing latende is het een sympathieke club met prima supporters die hun club steunen in één van de sfeervolste stadions van Nederland.

Aan het eind van het seizoen 2010/2011 was er even sprake van wederzijds respect toen Willem II met 4-0 klop kreeg en onze supporters de club hartstochtelijk bleven steunen. De Tukkers gaven een staande ovatie weg. Prachtig. Het was die dag een afscheid van uitwedstrijden in de Eredivise. Nooit meer met de combi naar RKC, Roda JC of Vitesse, maar gewoon met de trein naar wijlen AGOVV. Het was tevens het afscheid van de beste catering van het Nederlandse voetbal.

De catering van FC Twente is namelijk een begrip onder de uitsupporters van Nederland. Na een lange bus/auto/trein-reis met een pilske per kilometer heb je natuurlijk een bodempje nodig om datzelfde ritueel op de terugweg te kunnen uitoefenen. Nergens kan dat zo goed als bij FC Twente. Geen broodje bal waar je darmen van samentrekken of een broodje worst die na 3 dagen nog de wc-pot in klettert. Nee, in Twente kietelen ze de inwendige mens met een ongekend hoogstandje. Het broodje beenham. Nee, hier geen beschrijving van de smaaksensatie. Ook geen recept zodat je het thuis kunt proeven. Je zult mee moeten. Mee voor dat broodje beenham. Met of zonder saus, de keus is aan jou. Maar meegaan zulde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.