Tilburg, midden jaren 90.  Vol spanning zat ik op de tribune te wachten tot de wedstrijd begon. Steeds meer mensen verzamelden zich om me heen. De spelers begonnen aan hun warming-up. Iedere wedstrijd kwam hetzelfde bandje met muziek voorbij. ‘Hot, hot, hot’ van Arrow, de remix van ‘Sun is Shining’ van Bob Marley. Later kwamen daar ook liedjes als ’Liberté’ van Parla et Pardoux bij. Je leerde de nummers van voor tot achter kennen, of je nou wilde of niet.

Een ander nummer wat ook altijd passeerde was ’Hé Hallo Mooie Meid’ van Peter Smulders. Het was geen nummer dat in het repertoire van The Beatles zou passen. En ook de zanger kon zich niet meten met Frank Sinatra. Toch was het altijd prima. Het was vertrouwd. Vaak kwam het nummer ook tijdens de rust niet ongemerkt voorbij. Live gezongen door een man op de middenstip met een lik gel in zijn haar, met een Willem II-sjaal om en met een enorme uithaal. De mensen die er zaten vermaakten zich wel en Peter deed zijn best. Voor het einde van de rust bracht hij steevast zijn nieuwste single ten gehore.

Het heeft wat aandoenlijks, zo’n zanger die in een half-leeg stadion die op de middellijn ijsbeert en het publiek mee probeert te krijgen. Voor de wedstrijd en in de rust zit er vaak nog maar weinig man in het stadion. Maar in al die jaren heb ik nooit medelijden gehad met Peter Smulders. Of het nou volle bak was of er zaten 10 mensen, Peter vond het prachtig.

Hé Hallo Mooie Meid werd de laatste jaren minder gedraaid. Toch is Smulders nooit echt uit het stadion verdwenen. Terwijl het spel tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Groningen in 2008 even werd stilgelegd om sneeuw te ruimen startte de stadion-DJ ‘My Little Lady’ in. Geen enkele Willem II-supporter zal die overwinning ooit vergeten en zij zullen daar allemaal dat nummer bij herinneren. Stiekem denk ik dat we die pot met 3-0 wonnen dankzij Peter. Zijn nummer in combinatie met de sneeuw bracht een ongekend jolige sfeer die het elftal vleugels gaf.

Afgelopen seizoen na afloop van de overwinning op FC Den Bosch stond D’n Smul daar weer met een Willem II-sjaal om zijn nek en een microfoon in zijn handen. Het publiek vond het wederom allemaal prima en Peter zong met veel plezier zijn zoveelste nieuwste single.

Vandaag op 10 december 2012 bereikte ons het bericht dat Peter Smulders op 66-jarige leeftijd is overleden. Een Willem II-cultheld zonder ooit in het Rood-Wit-Blauw gespeeld te hebben, dat is maar voor weinigen weggelegd. Ook de komende jaren zullen we als supporters nog hard meebrullen met My Little Lady. We zullen jou en je cult-nummers nooit vergeten.

Rust zacht Peter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.