Elke keer denkte weer…zou het vandaag dan weer eens lukken? In de kroeg heeft iedereen het al over Emmen en Sittard uit maar op papier kan Willem II de nummer 17 uit Venlo nog gewoon inhalen. Dan moet er vandaag gewonnen worden, denkte dan. Gelukkig dachten de spelers op het veld dat ook. Want Willem II was traditiegetrouw de betere ploeg tegen FC Groningen. Maar aan het einde van de wedstrijd stond hetzelfde Willem II traditiegetrouw met lege handen. Echte traditieclub, ons Willem II

Willem II wilde wel, maar kon niet. Zoveel werd weer eens pijnlijk duidelijk. We waren de betere ploeg maar echt goede kansen werden niet gecreëerd. We vochten hard maar kwamen maar moeilijk langs ons eigen jeugdproduct Virgil van Dijk. Toch konden de Koninklijken de bal per toeval in het doel werken na balverlies aan Groningse zijde. Willem II bleef daarna de betere ploeg.

In de rust leek Maaskant weer eens goed lillik gedaan te hebben tegen zijn spelers want ze vielen ineens meer aan. Dit resulteerde in een corner voor FC Groningen. Joachim die ballen vaak mooi stil laat vallen op zijn borst  liet zien dit ook prima met zijn hand te kunnen. Het leverde de Noorderlingen een penantie op die zij langs Meul schoten. Joachim’s zaakwaarnemer ontkent vooralsnog de vermeende  interesse van de LA Lakers en de Miami Heat.

Willem II was vanaf dat moment totaal van slag. Dat Willem II dit niet meer ging winnen was wel duidelijk. Helemaal toen na 6 minuten er een prima voorzet werd afgeleverd op de namaak-Suarez van FC Groningen en hij deze langs Meul kopte. Tuurlijk probeerde Willem II nog wel een slotoffensiefje uit te oefenen, maar dat was weinig indrukwekkend. Willem II was zoals altijd de betere ploeg tegen FC Groningen, maar stond na 90 minuten weer met lege handen.

Advies aan het thuispubliek

Jeh, jeh….jeh… Het was geen kolkend stadion zoals we dat graag zien. Erg slecht was het ook weer niet. Feestje voor de wedstrijd heeft wederom weinig opgeleverd. Gewoon mee z’n allen de kroeg in mensen.

Advies aan het uitpubliek

Op een Groningen-forum riep iemand op om massaal naar Tilburg af te reizen. Een andere Groninger gaf daarop het commentaar: “Geef er maar niet te veel kenbaarheid aan, dat zet je jezelf alleen maar voor lul als je met 100 man aan komt zetten”.  Dat bleek terecht. Het waren er iets meer dan 100, maar dat weten we alleen omdat we na de 1-2 ineens iets hoorden wat voor ‘Groningen Till I Die’ moest doorgaan.

Advies aan de trainer

De opbouw van Willem II is dramatisch. Er zit totaal geen lijn in. Eigenlijk exact het probleem als waar we tijdens de eerste helft van de Jupiler League tegenaan liepen. Alles wat Willem II doet lijkt toeval. Iedereen doet maar wat hem op dat moment een leuke optie lijkt. Kijk eens een wedstrijdje terug van de tijd van Co. Prommayon vloog langs Ceesay, Arts nam het over van Abdellaoui. Je wist al dat iemand de ruimte in zou duiken dus je kon die bal daar vast heen passen. Tegenwoordig doet iedereen maar wat. Denk daar maar eens over na met je kale paaseitje.

Irritantste man van de wedstrijd

Die Texeira van Groningen. Scoort uit het niets een prima goal en dat is natuurlijk uitermate klote voor Willem II, maar zijn houding als ie gaat zeiken tegen de scheids is zó triest: handjes achter de rug en zeiken maar. Alsof ie zichzelf moet inhouden de scheids niet te duwen ofzo. Met zo’n houding vraagt ie d’r om dat Liesveld ‘m zijn paashaastandjes uit zijn mondje slaat.

Slechtste man van het veld

Meul en Höcher die in het verleden vaak genoemd werden in dit onderdeel waren zaterdag de besten op het veld. Misidjan heeft sinds dat hij geroemd werd bij Voetbal International zijn brommer ingeruild voor een verlepte kameel. Werd dan ook terecht gewisseld. Snijders kwam er in een deed het zo mogelijk nog veel slechter. Ongelofelijk wat die man níet presteert. Mist ook gewoon intelligentie. Gaat als rechtsbuiten op de helft van de tegenstander zelf ballen ingooien en weet dus totaal niet wat druk zetten is. Daarnaast is het best sportief om een bal terug te geven als een tegenstander geblesseerd is, maar als je dat doet als de tegenstander zelf door voetbalt is dat gewoon oliedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.