Het was weer eens zo ver: de burgemeester vond het weer nodig de mensen een biertje te ontnemen tijdens de wedstrijd. Gelukkig zijn er nog andere plekken waar je van bier en voetbal kunt genieten. Daar zagen we dat VVV klop kreeg. Als Willem II zou stunten tegen Feyenoord zou de boel er een stuk rooskleuriger uitzien. Door het gerstenat bevonden wij ons in hogere sferen. Met hulp van boven en een engeltje op de lat moest een stunt mogelijk zijn.

Al snel was het verschil in tempo duidelijk. Willem II speelde voorzichtig en kalm. Feyenoord leek er al meteen wat meer druk op te zetten en dat resulteerde in de 0-1 toen Pelle de bal tegen de voet van Haastrup speelde en de bal zo langs David Meul hobbelde. De Tricolores kwamen meer en scoorde de gelijkmaker. Toen het stadion na 10 minuten klaar was met juichen zagen we op het scorebord dat het nog steeds 0-1 stond. De oorzaak lag echter niet bij het toch al kapotte scorebord, maar bij de scheidsrechter die de goal afkeurde. Wederom discutabel. Gelukkig nam Martins Indi even later Joachim in een innige omhelzing en bracht hem daarbij ten val. Misidjan schoot de bal net langs de doelman. In de rust dachten we nog even aan een leuke overwinning.

Na 5 minuten in de tweede helft was die hoop compleet verdwenen toen de Rotterdammers aanzetten en de jonge Vilhena 1-2 maakte. Willem II bleek in één klap verslagen en de resterende 40 minuten werd een verplicht nummertje voor zowel spelers als supporters. Enige pluspuntje was de voorzet van Cornelisse die de bal recht op het grote voorhoofd van Joachim legde. Deze kreeg ‘m echter niet in de goal. De eindstand werd 1-3. Toen waren wij in gedachten onze roes al aan het uitslapen.

Advies aan het thuispubliek

Van te voren een leuk kroegje opzoeken met je mede-supporters. Er is nog nooit een sfeervolle wedstrijd in ons stadion geweest tijdens een drooglegging.

Advies aan het uitpubliek

In de tweede helft bij een 1-2 voorsprong begonnen de Rotterdamse supporters te mauwen tegen Willem II. De bekende degradatie-liedjes kwamen weer voorbij. Toen ze doorkregen dat het ons echt geen zak interesseert wat een ander zingt stapten ze over op een andere pispaal.  Mikpunt van hoon was een steward die aan de rand van het veld de mensen in de gaten dient te houden. Normaal zouden we dat zielig vinden, maar bij Willem II valt zij al weken mannen lastig met ondubbelzinnige toespelingen. Normaal zijn wij niet vies van wat vuillakkerij, maar wel als iemand er uitziet als de boef van Police Academy. Knap van de Feyenoorders dat zij dit zo snel zagen. We zijn blij met alle vrijwilligers bij Willem II maar een voetbalwedstrijd is geen speeddate-avond.

Advies aan de trainer

Je had tijdens de winterstop flink op conditie moeten trainen. Zowel bij Utrecht uit als nu tegen Feyenoord zakte het in de tweede helft compleet in en liepen ze als een stel zoutzakken over het veld na de zoveelste verloren bal. Daarnaast: Guijt voor Joachim is een wissel van niks, en Snijders kan er helemaal niks van. Zet dan Lumu d’r in, dat zorgt tenminste voor wat vermaak bij het publiek.

Irritantste man van de wedstrijd

De persoon die verantwoordelijk is voor het scorebord. Mensen met epilepsie rolden trillend van de trappen af. Zet dat kreng dan gewoon uit. Het is al weken niks, maar dit was gewoon irritant. Ze zullen wel Ziggo hebben.

Slechtste man van het veld

Er waren er wel meer niet goed, maar wat Misidjan presteerde sloeg alles. Iemand schiet Jordens Peters vol in z’n taats en de bal rolt richting achterlijn. Onze eigen Steve Urkel ging, tot grote hilariteit van de Feyenoord-spelers, er voor zorgen dat niemand de bal aan zou kunnen raken en ons Virgil maakte zich al op voor een corner. 10.000 mensen om hem heen zagen echter duidelijk dat het een doeltrap was. Wij doen hier verder niet aan redelijkheid, dus oprotten met dit soort domme acties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.