Nadat we bij VVV afgedroogd waren hadden wij er maar weinig vertrouwen in tegen één van de mooist voetballende ploegen van de Eredivisie. In eigen huis is Heracles fantastisch op hun kunstgras, maar in uitwedstrijden laten ze dat stukken minder zien. En des maar goed ook want we haalden zaterdag een punt tegen hullie. En dat had niemand nog verwacht.

Heracles heeft een aantal prima spelers. Armenteros, Willie ‘Nivea for Men’ Overtoom en die meens met die moeilijke naam die van achteruit opbouwt. Toch kwamen zij niet echt in hun spel. Ze vonden elkaar vaak makkelijk, maar verloren even vaak de bal. Telkens zaten Niek Vossebelt en Hans Mulder d’r tussen. Toch konden zij niet voorkomen dat Heracles op 0-1 kwam door niet fel doorgaan van Jordens Peters. In de tweede kwamen die Tukkers nog op 0-2 maar toen begon de comeback. De mensen op de tribune zagen de bui al weer hangen, maar Niek Vossebelt had geen zin in nog een afstraffing en schakelde nog een tandje bij en maakte in de 77e minuut de 1-2. Altijd al gezeet gehad dat deh een verrekkes goei speuler is.

Het publiek was wakker geschud en even kolkte het eindelijk weer in het Koning Willem II Stadion. De laatste paar minuten werd de druk zowel op de tribunes als op het veld verhoogt en dit resulteerde in een onterechte vrije trap welke werd losgelaten door Pasveer, waarna onze Jordens Peters de bal met een lastige stuit en vanuit een lastige hoek de bal het doel binnenwerkte. Het spel was niet altijd even goed, maar het was goed om te zien dat Joachim, Mulder en Vossebelt toch prima speelden. Ook Jensje Podevijn was weer gevaarlijk. Dankzij hen heeft Willem II zich fantastisch teruggeknokt. Nou oe eigen nog terugknokken in de competitie.

Advies aan het thuispubliek

De sfeer was mwah. Niet super, niet heel slecht. Pas toen de spelers met de 1-2 lieten zien dat ze er nog voor wilden gaan wilden de supporters dat ook.

Advies aan het uitpubliek

Met meer man komen. Ze hadden volgens mij best de intentie om weh te zingen en doen, maar met zo weinig man ben je gewoon bijna niet te horen.

Advies aan de trainer

Podevijn. Podevijn moet er in! Podevijn moet er altijd in staan. Blijft gevaarlijk en onvoorspelbaar. Ik zie ‘m gèrre hoor, die Podevijn.

Irritantste man van de wedstrijd

Milano Koenders. Geen heel vervelend menneke, maar èn bij NAC gespeeld hebben èn Jensje Podevijn in z’n gezicht slaan is ons te gortig, godverju.

Slechtste man van het veld

Kees van Buuren en Jordens Peters waren beiden niet veel. Maar Peters heeft er voor gezorgd dat we een puntje hebben en tekende nog bijna voor de 3-2 ook. Daarom is Kees van Buuren de slechtste man van het veld. Volgende keer beter doen jongen, anders bende de menne!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.