Na de gelijkmaker van Ippel in de tot cult verheven uitwedstrijd tegen FC Twente was er een sprankje hoop en positiviteit te bespeuren onder de supporters. Dat leek zich door te zetten in de thuiswedstrijd tegen NEC. Na een vroege voorsprong zakte Willem II echter volledig door het ijs. Pas in de tweede helft leken de werkpaarden van Willem II er echt zin in te krijgen. 45 Minuten bleken echter te weinig voor een punt.

We waren koud binnen of Haemhouts had er al een gemaakt. Een prima goal na goed doorgaan van Joachim. Willem II zakte volledig in elkaar en het stond met rust dan ook 1-3 mede door twee goals van Platje. De andere goal kwam op naam van Tim Cornelisse, die schrok van het feit dat de bal net over Akouili zeilde. Hij deed dus wel, wat eerder Peters en Joachim verzuimden: scoren. Peters en Joachim reageerden namelijk als kleine meisjes die bang zijn voor de bal toen deze toevallig bij hen uitkwam bij een corner in de eerste helft.

Willem II liet na de 1-0 zelfs zo weinig zien dat ze onder een fluitconcert aan de rust begonnen. De boodschap was duidelijk: we willen inzet zien. Knokken voor iedere bal. Dan zou het wellicht nog mogelijk zijn om die achterstand van het (inmiddels gemaakte) scorebord te poetsen.

Of Streppel nou stiekem wat in de thee gedaan heeft of dat Feskens eens goed mee z’n krukken in het rond heeft staan slingeren zullen we nooit weten maar die inzet was er zeker in de tweede helft. Een snelle aansluitingstreffer was nodig om nog enigszins een wedstrijd te krijgen. De fantastisch keepende Gabor Babos maakte de hele avond 1 fout en dat zorgde meteen voor de 2-3. Hij deed een ‘Meultje’ en zat er dus finaol neffe bij een corner. Achter hem stond de uitstekend spelende Joachim die de bal binnenkopte. Het publiek ging er vanaf dat moment fantastisch achterstaan. Onder aanvoering van de bekende aanjager ontstond er een prima sfeer die er voor zorgde dat het team naar voren ging.

Van het frisse temperatuurtje merkte vanaf dat moment niemand meer iets. De spanning was om te snijden. Hans Mulder vuurde enkele kanonskogels af. Joachim en Guijt losten ook nog wat schoten. Helaas stond Babos in het doel die de wedstrijd van zijn leven keepte. De bal wilde er niet in. Het was nog even billenknijpen toen Meul de bal kreeg en hij eens goed lomp uithaalde. Deze vloog als een mortier de lucht in. Wij condoleren de kinderboerderij in Goirle met de dood van shetlandpony Geert.

Advies aan het thuispubliek

Ging prima, voortaan eerder de bekende aanjager op het hek en niet te veel trommelen.

Advies aan het uitpubliek

Jezelf niet zo gigantisch voor lul zetten. Ja, Willem II staat onderaan. En ja, Willem II gaat (zeer waarschijnlijk) degraderen. Maar Willem II is een club die meer uitsupporters meeneemt dan dat futloze zooitje uit Nijmegen. Kun je 7e staan, maar recht op een grote smoel heb je nog allerminst. Geen enkele keer een pro-NEC liedje gehoord. Dat toont aan hoe weinig NEC er toe doet voor die mensen. Het was namelijk net zo stil in het uitvak als gebruikelijk is in het ‘McDOS Goffertstadion’. Als je d’r zo over nadenkt is Gelderland maar een treurige provincie als het om voetbalbeleving gaat.

Advies aan de trainer

Sorry Jurgen. Nou lees je hier weken op rij dat Podevijn altijd moet spelen en dan laat je hem spelen, speelt ie waardeloos. Daarbij moet je Hofs effe wat meer laten trainen, want die heeft de conditie van een 15-jarige labrador. Nog iets Jurgen, mocht je die dubbelfunctie op je gaan nemen bij Willem II he, zoekt dan alsjeblieft een fatsoenlijke linksback, rechtsback en vooral een keeper. En geef Joachim meteen een meerjarig contract. Speelde gisteren in de tweede helft fantastisch (mensen die op ons Aurelienneke zeiken, klik hier). Hij ging voorop in de strijd. Haemhouts speelde overigens prima, mag ook eens gezéét worden, nie dan?

Irritantste man van de wedstrijd

Babos. Die Pastoor had gewoon Sinouh d’r in moeten zetten. Dan hadden we gewoon 3 puntjes gehad. De lul. Niet meer doen.

Slechtste man van het veld

Meul leek weer erg onzeker, Cornelisse te langzaam en Jallo bij vlagen te slap. Ook Misidjan was in de eerste helft te weinig gevaarlijk. Niet gek als je team niet aanvalt, maar toch. Wie echter helemaal niet kon overtuigen was Podevijn. Erg jammer. Volgende keer beter menneke.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.