Met vier wedstrijden te gaan en vijf punten achterstand op VVV hadden wij het al wel opgegeven. Willem II was gedegradeerd. Nog vier wedstrijden ‘voor de leuk’, afscheid nemen van de Eredivisie. En dan speel je tegen een andere degradatiekandidaat. Een wedstrijd die je nog wint ook. Willem II heeft ons wederom verleid tot het hebben van hoop. Willem II is als een lekker wijf.

Willem II startte aardig, voor 10 minuten. Daarna had Roda JC het betere van het spel terwijl Willem II wat wanstaltige passes en acties liet zien. Jallo, Joachim, Höcher en Guijt waren dramatisch. In de rust kregen zij een tirade te verwerken van Jurgen Streppel, daar wordt de gemiddelde Drill Sergeant bang van. Dat denken we tenminste. Na rust liep het namelijk een stukske beter.

Het duurde dan ook niet lang of er gebeurde iets. Een vrije trap van Höcher kwam voor, en na een vreemde stuit en een voetje kwam de bal op de gerooide sjekpruik van Haastrup. Willem II stond 1-0 voor. Jeh denkte dan… na de wedstrijd gaan we het weer hebben over hoe Willem II inzakt. Nèèh nie nèèh. Willem II zette juist door en kreeg een penalty. Niet Höcher eiste de bal op, maar onze eigen Luxemburgse groothertog nam de bal en plaatste deze in het doel.

Ooooochjee, daor gaon we weer…denkte dan. Nèèh nie nèèh. Willem II leek vrijer. Willem II had een marge opgebouwd en het team maakte ineens een relaxte indruk. Geen gespannen opbouw, geen spastische acties. Gewoon voetballen. Was het 3-0 geworden hadden we d’r niet eens gek vanop gekeken. Na wat ellebogen en douwen kreeg Demouge een bal 5 minuten voor tijd knap voor. Via een klef handje van Meul kwam de bal bij Malki. 2-1. Alle ballen op Demouge, een speelstijl die Willem II tot in de perfectie beheerste werd nu uitgevoerd door Roda JC. Gelukkig voor ons werd Frankie maar weinig gevonden. De ontlading was groot. Willem II heeft nog een kans. Willem II geeft je toch weer hoop. Willem II is als een ontzettend lekker wijf die je keer op keer onder oe zak kietelt en je wegduwt. Elke keer krijg je weer valse hoop op betere tijden. Zo’n slechte metafoor kan zo het Koningslied in.

Advies aan het thuispubliek

Weet niet wie al die lui met die rode jasjes waren, maar ondanks hun aanwezigheid was het nog ontzettend leeg op de tribunes. Wel fijn was dat zelfs de hoofdtribune ging staan voor Willem II. En terecht. Iedere overwinning moet gevierd worden in Tilburg.

Advies aan het uitpubliek

Die verstaan ons toch niet. En wij hun nie.

Advies aan de trainer

Pak een end hout. Elke keer als die Höcher aanstalten maakt om een korte corner te maken  geef je ‘m een ongelofelijke klets tegen z’n appel aan. Is ’t zo afgelopen. Die man heeft zaterdag een fantastische mijlpaal in zijn carrière bereikt. Marc Höcher heeft namelijk de 500e kutcorner uit zijn loopbaan getrapt. Gefeliciteerd Marc!

Irritantste man van de wedstrijd

Demouge. Altijd gevaarlijk en sterk. Leek fitter dan ooit. Het is gewoon irritant om hem in het geel-zwart te zien. Staat ‘m niet. Trekt maar gauw een rood-wit-blauw shuurtje aon Frank.

Slechtste man van het veld

In de eerste helft waren Joachim, Jallo en Höcher echt waardeloos. In de 2e helft was Joachim super. Jallo aardig, en Höcher waardeloos. Daarom is Höcher deze keer uitgeroepen tot slechtste man van het veld. Daarmee komt hij op gelijke hoogte met David Meul in de strijd om de felbegeerde Leonardo Veloso-award. David Meul speelde zaterdag fantastisch. Hij hield ons in de wedstrijd. Had alle ballen klemvast en was echt een zekerheidje achterin. Fantastische wedstrijd. Höcher en Meul zullen wel gespannen zijn voor de laatste thuiswedstrijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.