Onder leiding van alfamannetje Hans Mulder heeft Willem II zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. Zoals het de Tricolores betaamt werd er gespeeld met de nodige dosis leeuwenmoed. SC Heerenveen had geen antwoord op de fantastische vechtlust van mannen als Guijt, Mulder en Joachim.

Aanvoerder Hansje Mulder zat overal tussen en stond echt fantastisch te spelen. In aanvallend opzicht was Misidjan de gevaarlijkste man. Hij bracht ons op voorsprong met een geweldige vrije trap. Elke keer als Misidjan aan de bal was had de Friesche verdediging een overtreding nodig om hem af te stoppen.. Na de 1-1 nam Mulder een bal op zijn pantoffel die het net in vloog. Eén streep, zo zien we ze graag. Nadat Snijders een enorme kans mistte was het in de blessuretijd dan toch Joachim die de overwinning zeker stelde. Na 90 minuten lang lopen, beuken en trekken vond hij nog de kracht om vanaf de middellijn naar het doel te sprinten en zijn tegenstander voor te blijven. Hij rondde koelbloedig af door de keeper door zijn benen te spelen.

Advies aan het thuispubliek

Komen. Op die lege plekken hadden mensen kunnen zitten die een fantastisch Willem II gezien hadden kunnen hebben. Moeten ze zelf weten, maar wij hadden deze overwinning niet willen missen. Over de mensen die er wel waren: prima sfeer. De stoeltjes waren wel goed vuil, gelukkig had het Tifosi Team iedereen een sjaaltje gegeven. Deze kon na de sfeeractie gebruikt worden als poetsdoek. Verder was het fantastisch om te zien dat er eens geen speler werd uitgefloten bij een wissel, maar dat de supporters Joachim een staande ovatie gaven. Dik verdient.

Advies aan het uitpubliek

Lieten zich niet erg veel horen. Meer dan een ‘Volgend jaar gaan ze weer naar Veendam op en neer’ kwam er niet uit.

Advies aan de trainer

Misidjan voortaan boven Höcher zetten in de pikorde bij vrije trappen en corners. Jallo was prima als linksback…Piquelito mag van ons een tijdje toekijken. En verder een veer in de reet van Streppel: erg goed gehandeld door Van Buuren d’r af te halen.

Irritantste man van de wedstrijd

Misidjan. Hoe goed hij vanavond was, zo irritant was hij ook. Als je met 3 tegen 2 op de keeper af gaat moet je die bal gewoon lekker naar je medespelers passen. Niet zelf gaan. Weh doet Virgil? Gewoon afgeven vriend. Ook een vermelding voor de eerder genoemde Van Buuren. Geel op zak hebben en dan nog te laat in komen glijen, verrekte glijpaal.

Slechtste man van het veld

Die verdedigers van Heerenveen na de 2-1. Zij stonden zo te stuntelen dat Willem II zich oppermachtig mocht voelen. Heerlijk. Wat wèl een bron van ergernis is: de catering onder Vak C is niet op orde. Als je daar komt voor een pilske krijg je een slap, bitter en dood bekertje zeik met ijzersmaak. Als je in D’n Beitel een goed biertje kan krijgen van de vriendelijke bardames moet dat onder het vak toch ook kunnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.