Na het verlies in en tegen Zwolle hadden wij alle hoop op lijfsbehoud al opgegeven. Willem II liet gisteravond in de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo (D) zien dat zij de moed nog niet hadden laten zakken. Met meerdere feesten op meerdere plaatsen moest de sfeer wèl goed zijn en samen met het publiek zouden de 3 punten gepakt worden waardoor er wellicht nog iets kan gebeuren in de slotfase van de competitie. Samen vechten voor onze trots.

Al die feestjes voorafgaand aan wedstrijden hebben nooit zoveel zin. Er was klopgeestenmuziek op de KingSide en de oproep om om 18.15 al aanwezig te zijn. Om 18.15 bleek er 5 man een een paardenkop aanwezig om mee te hakken en te dreunen. Prima zo’n feestje voor de anti-muziekliefhebbers, maar als je supporters van andere vakken gaat weigeren zorgt dat nog niet voor erg veel saamhorigheid. Nog zoiets was dat evenement op de parkeerplaats bij de hoofdtribune. Een pilske halen was er niet bij, want de muziek stond zo hard dat die arme tappers je niet eens konden verstaan. Gewoon met een paar honderd man naar een echte kroeg. Dat zorgt voor sfeer en verbondenheid! Die ‘gemaakte’ feestjes van Willem II absoluut niet. Aan het Tifosi Team lag het overigens niet, die lieten wèl enorm goed zien waar het om ging gisteravond.

De wedstrijd zelf was wat tam, VVV verdedigde en Willem II viel aan. Hofs kopte de bal recht in de handen van Mäenpää na een strakke voorzet van Höcher en Haastrup’s kopkans ging er helaas ook niet in. Willem II was duidelijk de betere ploeg, maar tot scoren kwamen we niet. VVV kwam totaal niet om te winnen. Ze speelden verdedigend en hopend op een counter. De enige spits, de zoveelste Japanse walvissenjager in Venlose dienst, kon gelukkig niets aanrichten.

Na rust leek VVV meer te komen. Ze hadden meer balbezit maar kwamen maar tot 1 grote kans. Die club heeft echt veel geluk dat Willem II in de Eredivisie speelt, anders waren zij er kneiterhard uitgevlogen. Het publiek in Tilburg had nog maar weinig van zich laten horen maar na een noodzakelijke wissel van Streppel (aanvaller voor een verdediger) kwam er wat meer hoop op de goedgevulde tribunes. Het publiek fungeerde ineens wat meer als een 12e man en Willem II begon aan een slotoffensief. Enkele kansen voor Joachim en Höcher gingen er niet in, maar in de 89e minuut was het Danny Guijt die de bal het mandje in wist te werken. Enorme ontlading bij de spelers, technische staf en bij de supporters. En zo werd het dan toch nog een spontaan feestje.

Advies aan het thuispubliek

Mwah. Eerste helft zat er weinig passie in. De strijd op het veld werd absoluut niet geëvenaard door de mensen die voor de sfeer moeten zorgen. Pas na de wissel van Haastrup begon het publiek er als één blok achter te staan. En jeh, als je scoort is het makkelijk zingen. Nog even een bericht aan die stripfiguren die elke keer weer proberen iedereen te laten zitten… we hebben nog gevraagd of er nog ruimte was in die bussen van VVV… maar de volgende keer ga je gewoon mee terug naar Duitsland! Een feestje vier je niet zittend. Aufbökken!

Advies aan het uitpubliek

Ja, leuk dat je een keer een flink uitvak vol hebt hoor, maar als vervolgens maar 30 van de 700 man zijn smoel opentrekt kun je net zo goed met 30 man gaan. Nie?

En nog leuker dat jullie met datzelfde aantal ons uitzwaaien richting de Jupiler League. Bis nächstes Jahr, auf wiederschnitzel!

Advies aan de trainer

Ippeltje flink aanpakken. Een gele kaart op zak hebben en dan zo stom zijn om de bal weg te gooien. Gelukkig toonde de scheidsrechter weinig durf waardoor Ippel gewoon mocht blijven staan van de scheidsrechter. Streppel had genoeg gezien en haalde ‘m d’r gauw af. En laat Höcher en Misidjan eens wat beelden terug sjoeren van hun korte corners. Het blijft toch een enorm trieste verschijning.

Irritantste man van de wedstrijd

Die figuur die met dat fanfare-trommeltje lijp stond te doen in het uitvak. Stiekem hoop ik dat hij die van die Willem II-er gejat heeft. Treurig instrumentje is dat toch.

Slechtste man van het veld

David Meul heeft eens goed naar dat beeldje gekeken en het past toch niet echt bij zijn interieur. Hij heeft gisteren bij vlagen laten zien dat lelijke kreng echt niet te willen. Hij keepte prima en hield Willem II in de slotfase goed op de been. Ook Höcher, waarvan vaak gezegd wordt dat ie te weinig inzet toont ging er vol in. Jallo was echter weer niet veel, die mist echt intelligentie, die ziet het spelleke gewoon niet zo. Ofzo. Maar de slechtste man van het veld was zaterdagavond Philipp Haastrup. Stond, gleed, struikelde op de bal en was erg ongelukkig in zijn spel. Werd terecht gewisseld en dat zorgde voor de ommekeer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.