Zoals u ziet hebben wij niet stilgezeten deze zomer. De site ziet er nieuw uit. Ook ons Willem II ziet er compleet anders uit. Spelers zijn gekomen en zijn gegaan, de tenues zijn weer net iets anders, de tegenstanders zijn anders…maar één ding is hetzelfde gebleven: we hebben een keeper die er voor zorgt dat we geen 3 punten kunnen bijschrijven in een wedstrijd die voor Willem II een eitje leek te worden.

Willem II wilde duidelijk meteen laten zien te kunnen domineren en overdonderde FC Den Bosch. Al na zes minuten resulteerde dat in een doelpunt toen Niek Vossebelt met een goede steekpass onze nieuwe number nine Ruud Boymans wegstuurde. Ruud Boymans liet zien waarvoor hij naar Tilburg is gekomen: wedstrijden spelen en doelpunten maken.

Den Bosch maakte de 1-1 toen Wuytens een paar centimeter te kort kwam om een bal weg te kunnen kopen en ook Vossebelt ook langs de bal maaide. Het spel ging wat meer op en neer en met een droge bek (er was weer eens geen bier in het stadion) gingen we de slotfase in. Willem II wilde winnen en viel aan maar stuitte steeds op de reservedoelman van FC Den Bosch. Deze reservedoelman uit Tilburg haalde er flink wat kopballen en schoten uit. Van de corners van Misidjan had deze Simon van Beers echter niets te vrezen, want deze waren allemaal zo laag dat zelfs de F-jes door de knieën zouden moeten om ze te kunnen koppen.

De hoop op een overwinning werd wat minder naarmate de wedstrijd vorderde. Maar opeens rolde de bal het strafschopsgebied uit en Simon van Zeelst mocht een poging wagen de bal in de touwen te jagen. Dat lukte in eerste instantie niet. Het schot was niet hard en niet erg gericht: gewoon slecht. Echter stond daar Ruud Boymans op de juiste plek en hij zette er een voet tegenaan en de bal stuiterde zo de goal in.

Bij een normale club is dan de buit binnen. Maar wij hebben David Meul op goal die nog wel eens zenuwachtig wordt van een slotoffensief. Gooi 10 keer die bal voor de goal en David stompt (pakken kan ‘ie niet) er 5 dramatisch weg en de andere 5 mist ‘ie volledig. Of Meul is ontzettend zenuwachtig, onzeker of hij is gewoon stekeblind. Blijkbaar konden we goede aanvallers, middenvelders en verdedigers vinden. Een fatsoenlijke keeper is dus niet gelukt. Was er echt niets beters te vinden dan David ‘die er wel eens naast zit’ Meul?

Advies aan het thuispubliek

De sfeer was niet super. Bij vlagen kakte het in. Dat zal vast te maken hebben met het afwezige bier en het tijdstip. Gelukkig hebben we Ruud Boymans op het veld staan die voor het eerst in zijn leven bij een voetbalclub speelt waar ze fanatieke supporters hebben. Hij wilde dat graag eens meemaken en naaide de boel wat op. Was ook wel nodig en vanaf dat moment was het een stukkie beter.

Advies aan het uitpubliek

Geen anti-013 shirtjes laten drukken en onze middenstip jatten. Er is echt niemand die daar wakker van ligt en we zijn jullie rivaal niet. We hebben een leuk potje gespeeld 2 jaar geleden maar jullie rivaal zijn we echt niet. Ga maar buitenspeulen met FC Oss of Helmond Sport. Daarbij he… dat zitten en opspringen… dat ziet er echt treurig uit. En dan zullen we het maar niet over het ‘Hoempa hoempa hoempapa’ hebben. Lees het eens. Hoempa hoempa hoempapa. Nog eens. Hoempa hoempa hoempapa. En dat zingen ze. Ja. Zie je hoe kansloos dat is?

Advies aan de trainer

Goed Streppie, Höcher laten gaan, goede keus. Geen korte corners meer. Al gingen we daar weer bijna naar verlangen toen we die waardeloze corners van Misidjan zagen. Ik neem aan dat Zanelli, Haemhouts of Andrade betere trappers zijn.

Irritantste man van de wedstrijd

Wiedemeijer was niet erg consequent en floot bij vlagen niet erg lekker maar het meest irritante was toch wel het tijdrekken van FC Den Bosch. Als je als club voor de bovenste posities wilt gaan en al aan het begin van de tweede helft tijd gaat rekken moet je niet naar de Eredivisie willen.

Slechtste man van het veld

Freek Heerkens speelde niet goed, stond niet op zijn positie dus krijgt het voordeel van de twijfel. Vossebelt en Wuytens gingen enorm in de fout maar hebben ook goede dingen laten zien. Messaoud was in de tweede helft ook niet veel en was wellicht uitgeput vanwege de ramadan. Houden we nog twee figuren over: Podevijn en Meul. Podevijn heeft de gehele voorbereiding als back gespeeld en leek het voetballen op zijn eigen positie verleerd. Speelde echt als een rotte dweil. Maar het was Meul die 2 punten in de kliko naaide door blind naar voren te komen met zijn vuisten en daarom gaat David Meul wederom aan de leiding in het Leo Veloso-klassement. Sommige dingen veranderen dus inderdaad nooit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.