Omdat de Tilburg Tifosi hun verjaardag vierden, werd je bij aankomst bij het stadion al begroet door flink wat geknal (navraag wees uit dat dit muziek was) en vuurwerk. Bij deze een cliché bruggetje naar het gebeuren op het veld… want ja, ook daar was het weer d’r op knallen en op een paar momentjes ook wel wat vuurwerk. Willem II won wederom redelijk eenvoudig dankzij prima, kalm en dominant voetbal.

Bij deze natuurlijk eerst een felicitatie naar de mensen van het tifosi team die altijd zorgen voor wat leuke aankleding in het stadion en hier en daar een leuke sfeeractie. 10 jaar is natuurlijk al knap lang en in die 10 jaar zijn hun acties zowel qua omvang en kwaliteit enorm gegroeid. Persoonlijk heeft uw Kruikenzeiker van het feest weinig meegekregen, maar laten we maar hopen dat een fatsoenlijke muzieksmaak met de jaren komt. Ze hebben gelukkig nog even tot het volgende jubileumfeest.

De wedstrijd dan. Willem II weer met dezelfde mensen in het veld tegen een FC Volendam met felle oranje stewardhesjes aan. Wederom rustig opbouwend, 15 keer terug naar Swinkels, tikkie hier, tikkie daar. Niet heel sensationeel maar hier kwamen uiteindelijk wel weer wat hele leuke aanvallen uit voort. Deze zorgden voor flink wat kansen voor o.a. Vossebelt en Boymans. Gevaarlijk was hierbij Terrel Ondaan. Niet heel effectief in zijn acties vandaag, maar wel continue dreigend. Opvallend is zijn fysieke kracht. Het kleine opneukerke liet zich in de 17e minuut in het strafschopgebied niet van de bal zetten en draaide op Bombardiaanse wijze zijn kont er in tegen een Volendamse verdediger. Deze pakte hem opzichtig vast en trok hem naar achteren. Een duidelijke strafschop die benut werd door Boymans.

In de tweede helft was Willem II wat slordiger en minder aanvallend ingesteld. Bij corners en aanvallen van Volendam bleef de bal af en toe gevaarlijk liggen of werd deze slordig weggewerkt door de verdediging. Gelukkig kwam er aan de andere kant een goede lage voorzet die Ruud Boymans van dichtbij kon binnenprikken. Hiermee was de paling gerookt en kreeg Willem II nog een aantal grote kansen op de 3-0. Ruud Boymans schoot hard op de lat, tikte een bal naast en schoot op de keeper. Alles wat die man doet is gevaarlijk. Fantastisch om te zien. Ruudje Boymans mis eens voor de gein!

Advies aan het thuispubliek

Prima sfeer. De eerste keer dat er een feest georganiseerd wordt voor een wedstrijd waarbij het ook daadwerkelijk effect heeft op de gemoedstoestand op de tribunes. Toch 2 minpunten. De liedjes. Streppel we worden kampioen. Gewoon niet doen. Wat verwijten we nac ook al weer? Hoogmoed komt voor de val. Zet dan een paar rooien in op Unibet als je het zo zeker weet. Ook het eeuwige handjes in de lucht na een overwinning, ‘heuj heuj heuj heuj’, komt onderhand de strot uit. Het is ondertussen al zo ingeburgerd dat de spelers het al uit zichzelf gaan doen terwijl de supporters gewoon een feestje aan het vieren zijn. Eerst bij A/B, dan bij vak C, dan nog even E, dan nog even voor 20 man voor vak H, oh en de mensen op vak M staan ook nog met hun handjes te wapperen. Heuj heuj heuj heuj! Zo’n verplicht nummertje…de Kingside blijft staan. Nog even met zijn allen terug. Nog één keer Heuj heuj heuj heuj!

Advies aan het uitpubliek

Jan, Kees, Jan, Piet, Piet, Jan, Jan, Kees, Simon en Jan, leuk dat jullie er waren!

Advies aan de trainer

Zanelli trainde wekenlang voor jan lul mee. Uiteindelijk kreeg hij toch een contract. Nou zijn we een aantal wedstrijden onderweg en die jongen zit weg te rotten op de bank. Streppel laat liever een speler als Haemhouts invallen. Ongelofelijk. Tegen Sparta stond het 3-0 en nou stond het 2-0. Wat kan er nou misgaan? Durf die jongen te brengen. Nou moet ie steeds tegen hullie moeder vertellen dat ie nog steeds niet gespeeld heeft. Te sneu. Had hem dan gelijk teruggestuurd naar Brazilië. Renan, ik wilde zo graag dat je een cultheld zou worden hier in Tilburg maar tot nu toe is het je nog niet gegund. Jammer.

Daarbij zou ik als ik Streppel was, die Dries Wuytens effe goed uitschèène. Al weken loopt hij tegen domme gele kaarten aan en veroorzaakt hij een enorm domme penalty uit bij Excelsior, verkoopt meneer even de quote: “De scheidsrechters zijn soft in Nederland, in België mag meer”. Je gele kaart had rood kunnen zijn. Ga maar staan, dan zal Dirk Heesen wel even op dezelfde manier inglijden. Boske rotte paoling voor Dries.

Irritantste man van de wedstrijd

Pol van Boekel. Floot vaker dan de gemiddelde bouwvakker. Hij gaf een aantal gele kaarten erg makkelijk maar durfde geen rood te geven aan Wuytens (waarvoor dank) en hield de tweede gele van een aantal Volendammers ook op zak. Die Volendammers bleven maar mauwen.

Slechtste man van het veld

Lastig, Willem II speelde namelijk prima. Maargoed, moet toch iemand afzeiken dus dan maar Peters. Die werkte een aantal ballen zeer slecht weg. Is normaal altijd prima dus mag ook een keer. En als je met 2-0 wint was het schijnbaar niet cruciaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.