Na een veelbesproken overwinning op koploper FC Dordrecht mochten we nu weer aantreden tegen één van de beste ploegen van de Jupiler League. Met uitzondering van Jong PSV speelden we thuis alleen maar tegen ploegen die je vooraf onder de kanshebbers voor de titel schaart. Geen enkele keer verloren we nog. Dit keer was FC Eindhoven de tegenstander. En wederom liet Willem II zien dat het Koning Willem II Stadion dit seizoen een onneembare vesting is.

Willem II begon niet met heel veel energie aan de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut werd de bal rustig rondgespeeld. Toch werden er best wat kansjes gecreëerd. Na 15 minuten kwam de bal na goed doorgaan van Robbie Haemhouts bij Terrel Ondaan. Die gaf de makkelijkste assist van zijn nog prille loopbaan. Hij hoefde de bal alleen maar klaar te leggen voor Ali Messaoud die de bal fantastisch van buiten de 16 rechtsonder in de hoek plaatste. FC Eindhoven ging toen eens aanvallen en door slecht uitverdedigen van Heerkens kwam de bal bij die ene, die passte naar die aander, en die schoot ineens de bal binnen. Jeh, dan gade maar weer aanvallen.

Ondanks dat de bal in het spel was ging de keeper van FC Eindhoven een beetje tijd staan rekken. Ondanks dat dit niet volgens de regels is trok Bas ‘plekhaor’ Nijhuis er gewoon wat tijd bij toen Willem II de corner mocht nemen. Dan neem je meteen aan dat de bal of laag bij de eerste paal weggewerkt kan worden of dat er een korte corner genomen gaat worden. Niets is minder waar. Eindelijk kwam er eens een fatsoenlijke corner en Boymans kon deze na erg goed inlopen helemaal vrij binnenkoppen. Net voor rust scoren, dat is psychologisch erg lastig heeft Emile Ratelslang me wel eens verteld.

In de tweede helft domineerde Willem II weer zoals we gewend zijn. Er kwamen wat prima aanvallen en individuele acties op de mat. Hoogtepunt was de dribbel van Andrade waarna hij de bal op de lat schoot. Dat zijn actie’s die we al lang niet meer gezien hebben in Tilburg. De andere aanvaller, Terrel Ondaan mocht gaan douchen en Jeroen Lumu mocht er weer in. Niet alles wat hij doet is even goed, maar het is altijd met snelheid en enorm veel gevaar. Zijn directe tegenstander weer altijd dat er iets gaat gebeuren wat hij nog niet bedacht had. Zo ook de keeper, die had toch echt een voorzet verwacht toen Lumulumulumulumu de bal door een erg klein gaatje het net in ramde. Hiermee maakte hij de erg belangrijke 3-1.

Op het laatst scoorde FC Eindhoven nog de 3-2. Ze hadden nog een klein laatste offensief met een bal die nog net naast ging. Maar buiten dat is FC Eindhoven eigenlijk de gehele wedstrijd niet echt gevaarlijk geweest. Willem II liet wederom zien dat je van erg goede huize moet komen om in Tilburg te winnen. En als Willem II uit ook zo blijft spelen als bij Dordrecht dan kunnen we misschien wel structureel op plek 1 staan.

Advies aan het thuispubliek

Eerste helft was wat doods, de tweede helft was prima. Wel weer ‘Streppel we worden kampioen’ gehoord. Zing dan gewoon ‘Wij staan bovenaan’, dat is namelijk een feit en dat straalt geen Eindhovense/Amsterdamse/Bredase hoogmoed uit. Hoogmoed komt voor de val zeggen we dan toch altijd? En ik blijf me er toch altijd over verbazen hoe leuk het mensen vinden om met de handjes heuheuheuh te doen (ik weet het, ik val in herhaling). Ook dit is ‘Modern Football’ waar iedereen zo Against is. We kunnen tegenwoordig na een overwinning niet eens meer fatsoenlijk juichen en feest vieren.

Één compliment; we hebben niet 10 minuten lang anti-Nac liedjes gezongen.

Advies aan het uitpubliek

FC Eindhoven was met meer dan 100 man naar Tilburg gekomen. Dat is in verhouding veel meer dan PSV al jaren doet. Daarvoor niets dan lof.

Advies aan de trainer

Dat middenveld van jou Streppel… dat bevalt me niet zo. Dat is echt de zwakste plek van het veld. Wederom heb ik wel genoten van de aanvallers. Met Boymans hebben we de beste spits in de Jupiler League, en met Ondaan en Andrade de beste vleugels. De aannames van Andrade zijn van heel erg hoog niveau. Er stuitert zelden een bal van zijn voet. Hij voetbalt zo lekker, dat ik gewoon wederom om Zanelli ga roepen. Als die ook zo’n techniek heeft, nondeju.

Irritantste man van de wedstrijd

Die vent die in D’n Beitel deh menneke achter de bal maar bleef roepen omdat hij een pilske wilde hebben. Als ik dan barman was geweest had ik hum ook laten wachten. Alleen mensen zonder vrienden halen 1 pilske en ik denk dat dit stuk ongeduld er dan niet snel 2 hoeft te halen. Of hij moet veul dorst hebben.

Slechtste man van het veld

Vond niemand echt door de ondergrens zakken maar we zijn al zo positief over deze wedstrijd dus we gaan gewoon iemand afzeiken die niet echt opviel omdat jullie toch wat negatiefs verwachten. Ricardo Ippel, kan er echt niks van die vent. Loopt als een dooie astronaut over deh veld te huppelen en in aanvallend opzicht is hij zo gevaarlijk als het Belgisch leger. Nèèh, die vent kan niks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.