Doordrenkt van de regen mochten we naar Willem II – Almere City kijken. Almere City ja, ook bekend als FC Omniworld. Het voetbal in Almere leeft totaal niet, naast het veld niet, maar op het veld lieten ze ook schandalig weinig zien. Willem II had een ‘walk in the park’ zonder echt goed te spelen. De Tricolores scoorden er lustig op los en Almere was waardeloos, al leek Jurgen Streppel dat anders te zien.

Regenen dat het deed onderweg naar het stadion. Ongelofelijk. Het kwam er mee bakken uit. Zo hard dat je je ging afvragen of de wedstrijd wel door zou gaan. Half Tilburg stond blank. Bij het stadion aangekomen stonden de stewards aan de poorten te verpieteren en te verregenen. De Diamant Groep kan maandag een flink aantal ziekmeldingen verwachten.

Het veld zag er echter prima uit. Al rolde de bal wat minder ver. Dat merkte de keeper van Almere City al gauw toen hij de bal naar zijn verdediger speelde. Klasbak Robbie Haemhouts pikte de bal namelijk van de verdediger af en tikte de bal knap naar Messaoud die 1-0 maakte. Daarna rondde Boymans knap af nadat hij een halve Warandeloop met de bal aan zijn voet had afgelegd. Het werd ook nog 3-0, nadat Boymans verzuimde af te ronden en de bal weer bij de altijd goed gepositioneerde Messaoud kwam. Hij schoot de bal binnen.

Na rust voetbalde Almere City de sterren van de hemel. Schitterend combinatiespel waarmee zij kans na kans creëerden. Voor Streppel het teken om Wuytens te wisselen voor Jallo. Goed, Wuytens had al geel dus op zich kan die nog. Daarna maakte Almere een overtreding in het strafschopgebied waarna de scheids een penalty gaf. Andrade schoot ‘m feilloos binnen. Daarna mocht Ondaan er in voor Bruno Andrade. Maar met 4-0 op het scorebord werd het toch weer link met die fantastisch spelende ploeg uit Almere. De uitsupporters schreeuwden hun ploeg naar voren.

Logisch dus dat in de 85e minuut Streppel kiest voor zekerheid met Niek ‘slot op de deur’ Vossebelt, die mocht invallen voor Messaoud. Gelukkig maar, hiermee zou Jurgen Streppel hoogstpersoonlijk de overwinning over de streep trekken. In de 90e minuut mocht Mamedov nog aanleggen voor een vrije trap die hij goed binnenschoot. 5-0. Kwamen we toch goed weg tegen dit Almere City. Dankjewel Jurgen!

Advies aan het thuispubliek

Niet op dat belachelijke capo-dingetje gaan staan, en al helemaal niet als je gewoon voetbal kijkt. En gewoon komen, ookal regent het. Stelleke wèèven.

Advies aan het uitpubliek

Almere, de Heyhoefpromenade van Amsterdam. Een stad zonder historie, een stad zonder ziel, een stad zonder enig karakter. Als de bevolking voor 70% uit Amsterdammers bestaat en voor 30% uit hangjongeren en tienermoeders moet je je serieus afvragen of een voetbal club daar enig bestaansrecht heeft. Het antwoord zag u gisteren in het uitvak.

Advies aan de trainer

Ik was altijd fan van je Jurgen. Je maakte nooit gekke keuzes en je was prima voor de camera. Echter begin ik je saaiheid een beetje beu te worden. Zet die Mathieu er een keer in, of die Van de Ven. Geef Van Zeelst weer eens speelminuten of laat Van Huijgevoort eens invallen. Met die Vossebelt in de 85e minuut inbrengen maak je niemand blij, ook Vossebelt niet. Dit was laf en treurig. Als je bij 4-0 tegen Almere City al geen talent brengt, wanneer doe je het dan?

Irritantste man van de wedstrijd

Jurgen Streppel.

Slechtste man van het veld

Het zou flauw zijn om Heerkens, Cornelisse of ‘Mamedovve ellende’ af te branden als je 5-0 wint. De slechtste mannen van het veld waren die lui van Almere City. Hun spel had echt geen enkel niveau. Hou er maar gauw mee op daar in Almere.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.