Willem II won vrijdag behoorlijk makkelijk van Fortuna Sittard. De Limburgers waren niet echt dreigend en Willem II kreeg enkele grote kansen. Doordat ze deze wederom niet afmaakten bleef het bij een 1-0 voorsprong bij rust. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-1, maar als het 4-1 was geworden had ook niemand gek opgekeken.

Willem II begon best ok. Zonder echt goed te zijn werden er voldoende kansen gecreëerd. Zoals gewoonlijk maakte Willem II deze maar moeilijk af. We gingen met 1-0 de rust in door een doelpunt van Bruno Campos Da Silva Bilhena Andradzje. Hij dook naar de grond om een bal heel sierlijk in te koppen. Het zag er echter nogal lomp uit. Een voet uitsteken en het was ook een gool gewist. Maarja, die Brazilianen moeten alles zo overdreven doen. Zo zèn ze. Maargoed, rust, opwarmen in D’n Beitel.

De temperatuur in D’n Beitel was aangenaam. Het te dure bier smaakte goed en er werd slap geouwehoerd. Toen op de tv’s FC Utrecht – NEC alweer even begonnen was liepen we maar weer eens richting het vak. Aangekomen bij het verkooppunt van vak C moesten we aan de kant voor iemand die in blinde paniek de hoek om kwam rennen. Aan de blik in zijn ogen te zien zat er een opgefokte stier achter hem aan. Het paniekerige “PIENANTIE! PIENANTIE!” maakte ons echter duidelijk dat Willem II een strafschop gekregen had. Onder vak D hoorden we wat mensen fluiten. Iets voorbij het uitvak hoorden we gejuich. “Zal wel goed zijn”, dachten we.

Het bleek inderdaad 2-0 te staan door een penalty van Andrade. De samenvatting leerde ons dat deze wederom perfect ingeschoten werd. Andrade schiet fantastische penalties. Onhoudbaar voor welke keeper dan ook.

Zoals gezegd, Willem II was niet erg goed. Toch scoorden we nog een keer. Een goede voorzet vanaf rechts draaide richting doel. Ruud Boymans liep zich knap vrij en sprong als een waar roofdier richting de bal. Hij kopte de bal sierlijk via de onderkant van de lat binnen. Doelman Swinkels was kansloos. Waar Bruno Andrade weigert te juichen na een doelpunt tegen zijn oude ploeg maakt Ruud Boymans gewoon goals voor zijn oude ploeg. Dat is pas clubliefde.

Advies aan het thuispubliek

Eerder komen zodat je eerder bier kunt halen en niet allemaal voor mijn neus staat bij die muntenautomaat. Dan hoef ik ook niet voor een dichte deur te wachten tijdens de minuut stilte.

Advies aan het uitpubliek

Voor Jupiler League begrippen een heel erg mooi aantal en ook qua zang waren ze prima aanwezig. Wat echter wel heel treurig was: de AZ Alkmaar vlag. Als je vriendschappen hebt met supporters van andere clubs is dat leuk. Zo gingen wij wel eens naar KV Turnhout toen daar nog geen Egyptenaar de boel verstierde. Nu gaan er veel supporters naar Bristol City. Kan me goed voorstellen dat dat heel erg tof is. AZ Alkmaar echter. Wie gaat daar voor zijn plezier naartoe? Welke simpele ziel uit Sittard kijkt er naar uit om een tripje te maken naar AZ – Roda JC? Klapper in je hand en gaan? Nee toch? Niemand wil vriendjes met AZ zijn. Iedereen kent wel dat jongetje met dat brilletje dat voorin de klas zat. Die wist niet wie de spits van Brazilië was maar wel welke dinosaurus leefde van lage vegetatie. Dat jongetje werd gepest. Daar wilde je niet mee spelen, niet mee gezien worden. Fortuna Sittard hangt gewoon een spandoek op voor dat deuzige jongetje. AZ Alkmaar en Fortuna Sittard, friends forever. Erg nobel.

Advies aan de trainer

Zorg eens dat die Messaoud zich meer laat zien. Komt af en toe goed voor de goal en heeft zo al aardig wat doelpuntjes gemaakt maar in balbezit is het nog helemaal niks mee hum. Nog één tip dan: goed op oe pak letten. Na de wedstrijd kwam een supporter D”n Beitel binnenlopen in jouw pak. Lag gewoon bij het oud vuil. Nu heeft een supporter een schitterend collectors-item. Only at Willem II!

Irritantste man van de wedstrijd

Iedereen die voor mij stond in de rij bij die muntjesautomaat. Moet dan zo lang duren he. En dan heb je d’r altijd zo’n judokus bij zitten die z’n verfrommelde vijf euro-briefje d’r niet goed inkrijgt. Als je vrienden hebt koop je sowieso geen 5 muntjes. Of je geeft gewoon nooit een rondje weg. Die hedde d’r ook bij. Beslis voor jezelf maar of je zo iemand bent.

Slechtste man van het veld

Aaaaaali Messaoud jalalalaonzichtbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.