Daar stond hij dan. Niet tussen Galasek, Mathijsen of Bombarda. En al helemaal niet tussen Van Nistelrooij, Van der Sar of Seedorf. Nee, Denny Landzaat stond afgelopen vrijdag zich om 19.45 op te warmen tussen mannen als Mamedov, Jallo en Van Buuren. De mannen tikten rond en namen wat balletjes aan waarbij de bal iets van hun schoen stuiterde. De voetbal werd vaak links en rechts van spelers geplaatst en ze moesten hard heen en weer lopen om ballen op te halen. Denny Landzaat keek toe en stiftte de bal van buiten het strafschopgebied zonder de bal na te kijken de linkerkruising in.

Onder leiding van deze ervaren Denny Landzaat trad Willem II aan tegen VVV. Wederom een belangrijke pot in de strijd om de eerste plekken. Willem II had de wil om te winnen zeker. We vielen aan en kwamen gevaarlijk voor het doel. Echt gevaarlijke schoten bleven echter vaak uit. Het gemis van Ruud Boymans was echt te groot. Op de counter was VVV enkele keren gevaarlijk, maar ook daar ontbrak het vooral aan kwaliteit.

In de tweede helft was het spelbeeld niets anders en waren de Tricolores de betere ploeg. De uit de omgeving van Venlo afkomstige scheidsrechter gaf toen een onterechte vrije trap aan de Venlonaren. Deze wisten een centrale verdediger te vinden en het stond met nog een aantal minuten te gaan 0-1. Een gestolen overwinning. 90 minuten lang beter zijn en toch verliezen. Dat is kut. En Denny Landzaat? Die werd na 78 minuten naar de kant gehaald voor Ricardo Ippel.

Advies aan het thuispubliek

Tjah, de sfeer was al iets beter, mede door de supporter in de touwen. Nog lang niet op eredivisie-niveau.

Advies aan het uitpubliek

Redelijk aantal voor een club als VVV. Maar dat ‘We are VVV, who the fuck are you?’. Nou, wij zijn Willem II en jullie stellen geen fuck voor.

Advies aan de trainer

Al loopt Landzaat na een wedstrijd met z’n bek op de grond het gazon te maaien en wankelt ie als een jong girafje op z’n poten, dan nog heeft hij meer voetballend vermogen in zijn flikker dan een Ricardo Ippel of Robbie Haemhouts ooit zullen hebben. Je merkte meteen dat het langzaam wegzakte.

Irritantste man van de wedstrijd

De KNVB. Het is te dom dat een scheidsrechter die uit de buurt van Venlo komt, een verleden heeft bij VVV Venlo en ook maatschappelijke projecten uitvoert met VVV Venlo een wedstrijd mag fluiten van VVV Venlo. Ook al fluit hij nog zo goed, de schijn zal je altijd tegen hebben. Dat moet je niet willen.

Slechtste man van het veld

Na de wedstrijd heb ik mezelf de catacomben in kunnen werken. Daar heb ik na wat steekpenningen Gaby Jallo kunnen verstoppen in de enorme gel-pot van VVV-speler Niels Fleuren. Helaas werd bij de douane in Limburg de verstekeling ontdekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.