Achilles thuis. Nee, niet in de eerste ronde van de beker. Niet als oefenwedstrijd in de voorbereiding. Achilles ’29 maakt dit seizoen deel uit van de Juup. Daarin doen ze het zoals je mag verwachten van een amateurclub: slecht. Een goede gelegenheid dus voor Willem II om eindelijk eens te laten zien dat ze kunnen scoren. Een doelpuntrijke overwinning stond op het verlanglijstje. Dat liep iets anders.

De debuterende Heymans liet tijdens de eerste aanval al zien dat hij goed ziet waar de ruimte ligt. Deze aanval resulteerde in een corner. Na een voorzetje van Landzaat liet de stunt-dubbel van Jallo het nog eens zien door de bal helemaal vrij binnen te koppen. Echter, 2 minuten later bleek dat Heymans niet alles goed ziet. Hij schatte een bal totaal verkeerd in zodat Frank Hol uit Angola de bal binnen kon tikken.

Niet lang daarna nam Terrell Ondaan de bal prima aan, draaide zich vrij en schoot in de verre hoek. Daarna lag de bal nog een keer stil in het doelgebied van Willem II. Balvirtuoos Remon van Bochoven hakte de bal fantastisch achter doelman Swinkels. In de rust denkte dan van…jeh…als deh maar goedkomt tegen dit topteam. En deh kwam het uiteindelijk. Ondaan zorgde d’r met een kopbal voor dat de 3 punten in Tilburg bleven. Maar het was een zware bevalling.

Willem II was vele malen beter dan Achilles. Daar mag geen twijfel over bestaan. Echter ontbrak het aan de scherpte. Zowel achterin als voorin. We hebben geen uitcomplex en geen thuiscomplex. Daar geloof ik niet in. Ik geloof wel dat we last hebben van een Limburgcomplex. Dat zal tegen MVV ook wel weer blijken als die dabbers op deze manier spelen.

Advies aan het thuispubliek

De sfeer was beter dan ik vooraf gedacht had. In de eerste helft was het stil, maar in de tweede helft wilden sommige mensen nog wel eens een liedje zingen. De jolige stemming bij de wissel van Jallo was wel weer mooi.

Advies aan het uitpubliek

Achilles ’29 is een amateurclub die meedoet in de Jupiler League. Die hebben geen supporters. Die hebben toeschouwers. Toeschouwers van een jaartje of 70 die van hun zeikende vrouw weg willen zijn. Even weg achter de geraniums. En dan met Hans een beetje kijken naar ‘het eerste’. Bekske koffie d’r bij. En dan maar klagen over ‘die jongen van Hol’ die weer een bal verprutst. Die gaan echt niet naar een uitwedstrijd. En dat is precies waarom een club als Achilles vast een leuke amateurclub is, maar als profclub tot nu toe gewoon een enorme flater slaat. Niet op het veld, want daar mogen wij nu even geen grote mond over hebben.

Advies aan de trainer

Geen gekke wissels deze week, al was Jallo voor Heymans een beetje onnodig, zo leek het. Maar goed, prima dat je hem gehaald hebt ouwe gabber.

Irritantste man van de wedstrijd

Scheidsrechter Liesveld. Je kan zeggen dat Boymans een domme gele kaart pakte, maar je kan ook zeggen dat Liesveld die waardeloze keeper van Achilles een gele kaart had moeten geven voor tijd rekken. Daarbij deed Boymans niets verkeerds. Hij versnelde het spel alleen maar. Hij reageerde zelfs niet op de duw van de keeper. Rare vogel die Liesveld.

Slechtste man van het veld

Messaoud wist zich weer geen raad met de bal. Ongelofelijk hoe erg hij het tempo uit het spel haalt. Trekt zich ook harder terug uit duels dan de Fransen. verschrikkelijk. Maarrrr… de allerslechtste vanavond was Ruud Swinkels. Zijn slechtste partij tot nu toe in het rood-wit-blauw geel-zwart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.