Willem II speelt op dit moment niet het beste voetbal. De passes zijn slecht en we geven op schlemielige wijze doelpunten weg. Toch is het gat met FC Dordrecht nog maar erg klein. Bij een overwinning konden we even bovenaan staan. En dat gebeurde. In wederom een slechte wedstrijd won Willem II met 2-1 van FC Oss. Dankzij dit resultaat waren wij dus de koploper in de Jupiler League. Voorlopig.

Willem II begon zoals altijd aanvallend. Dit resulteerde meteen in enkele grote kansen. Al na 5 minuten was het raak nadat de keeper van Oss een Grandelletje maakte. De bal stuiterde tegen zijn armen aan, zo in de voeten van Ali Messaoud. Hij hoefde alleen maar in te tikken. Hierna werd het weer een gevalletje ‘same shit, different day’. In plaats van volle bak voor 2-0 te gaan verslapten de Tricolores na een tijdje weer. Het altijd gevaarlijke FC Oss zette Willem II bij vlagen zelfs even vast op de eigen helft. Echt gevaarlijk werden ze niet, maar het toont wel weer de zwakte van die braoiers aan.

In de tweede helft probeerde Willem II wèl de voorsprong uit te breiden. En dat lukte. Na een hakbal, een ippon, een karatetrap, een Chinese rijsttafel, een omhaal, en een leverstoot kwam de bal voor de voetbal van Dries Wuytens die de bal dan toch eindelijk kon binnenschieten. Willem II speelde gewoon niet echt goed. Daardoor werd het geen 3-0 of 4-0. Maar toch, 2-0 tegen FC Oss moet voldoende zijn om de wedstrijd rustig uit te tikken. Dat leek ook te gebeuren totdat Scheidsrechter Van Sichem een penalty gaf. Ik heb de herhaling nog een aantal keer gekeken en ik kan alleen maar concluderen dat meneer Van Sichem de enige reden was dat de wedstrijd nog enigszins spannend werd. FC Oss benutte namelijk de strafschop en pompte vanaf dat moment gewoon ballen naar voren. Zo werd het toch nog even spannend maar Willem II hield stand. We stonden bovenaan.

Gisteravond zat uw Kruikenzeiker te luisteren naar Radio Rijnmond en zij wisten mij te vertellen dat FC Dordrecht wederom punten had laten liggen. Hierdoor staat Willem II bovenaan in de Jupiler League. Een prachtig weekend. Kunde gullie allemaal mooi die ranglijst delen op Facebook enzo war.

Advies aan het thuispubliek

In het begin leek het wel wat te worden maar de echte passie ontbrak op de tribunes. Uit verveling werd er toen maar een (erg goed) carnavalsnummer ingezet. Ik ben een voorstander van niet-voetbalnummers in stadions. In landen als Engeland is het heel normaal om je als club een klassieker eigen te maken. Nou is dat met dit nummer misschien niet helemaal het geval…maar het is een begin. Echter zou ik dan wel de tekst een tikkeltje aanpassen.

Derèùt, derèùt,
Diejen Ali is net Meul,
In de opstelling van Streppel,
Doet die meens weer niet heel veul.

Ali speelt weer eens onzichtbaar,
laat zien degge d’r bent.
Kom op kale leider,
wisselt dieje vent.”

Overigens zingen ze bij onze geel-zwarte buren ook wel eens carnavalsnummertjes. Met wisselend succes.

[youtube id=”1-_DzD_abb0″]

Advies aan het uitpubliek

Als je van te voren gewoon even op Google Maps of oe TomTom kijkt hoe lang het rijden is naar Tilburg kunde gewoon op tijd komen.

Advies aan de trainer

Iedere dag naar de kerk gaan en bidden dat Bruno Andrade snel weer de plek in kan nemen van Charlton Vicento. Daarbij eens starten met Zanelli ipv Messaoud. Die jongen heeft het even niet meer, ondanks z’n goal.

Irritantste man van de wedstrijd

Van Sichem. Als hij gewoon normaal doet tik je die wedstrijd rustig uit. De bokkelul.

Slechtste man van het veld

Charlton Vicento. Messaoud was weer onzichtbaar ondanks zijn goal, Landzaat speelde erg slordig, maar Vicento hield een paar keer z’n pootje in. Hou ik niet van. of vol gaan, of lekker op de bank gaan zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.