jongajaxgroot
Met wederom een achterstand op FC Dordrecht moet Willem II blijven winnen. Jong Ajax was al een aantal wedstrijden op rij ongeslagen. Een goed moment dus om in het zonnetje op je stoeltje te zitten terwijl het elfkoppige competitievervalsingsleger van Fonsie ‘Piero’ Groenendijk ons Willem II een voetballesje leert. De Kruikenzeiker zag het al wel weer gebeuren. Alle kans op de titel verkeken.

Stade dan, zonnebrilletje op oe fok, halve liter in oe zweetklauwen en negatieve verwachtingen in oe bol. De wedstrijd begint en Willem II en Ajax doen allebei wat je hoort de doen in het voetbal: aanvallen. Dit resulteerde al snel in een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Als ras-pessimist kreeg ik er meteen een slecht gevoel bij. En hop, Sana(nas) draaide hem zo in de hoek. Mooi klote. Het is natuurlijk klote dat die reserveteams meedoen, maar daar is genoeg over gezegd. Nu ze meedoen moet je ze verslaan. Daar is geen excuus voor mogelijk.

Gelukkig zagen de spelers dat ook in en al snel stond het 4-1. Sorry? Ja, al snel stond het 4-1. Een kopbal van Boymans na een goede voorzet van Haemhouts, een frommelgoal van Andrade, een penalty van Andrade en nog een van richting veranderd schot van Andrade brachten de ruststrand dus op 4-1. Een Braziliaan die 3 keer scoort. Daarvoor hoef je niet naar Madrid. In Tilburg hebben we het gewoon. Sierd de Vos loopt nog 3 dagen met een harde klopper rond.

Een compliment voor Jong Ajax is op zijn plek. Zij gingen (met uitzondering van nummer 7 Sheraldo Becker (dankjewel Google)) niet irritant doen. Geen vervelende maniertjes of miepen of schuppen. Gewoon aanvallen. Hierdoor kwam er ruimte en kon Willem II dankzij Ondaan, Boymans en Messaoud gaan douchen met een nipte 7-1 overwinning.

Advies aan het thuispubliek

Voor een wedstrijd tegen Jong Ajax op een zondag was de sfeer nog best ok. Het viel me niet eens tegen. Al moeten we wel even heel gauw kappen met het roepen over het kampioenschap en dat soort onzin. HOOGMOED KOMT VOOR DE VAL, verwijten we Naccers en ander volk uit het westen toch altijd?

Wel een positief puntje: een jonge Ajacied die zwaar geblesseerd het veld afgaat krijgt een applausje van de Willem II-aanhang. Niks mis mee. Dat is een beetje Engels, en dat vinden we allemaal tof.

Advies aan het uitpubliek

Het Ajax-publiek zat niet in het uitvak. Dat zat massaal op de thuisvakken. Bij een 4-1 voorsprong gingen zij massaal fluiten toen de Willem II-verdediging de bal terugspeelde naar Ruud Swinkels. Dat was echt om te janken. Verder heb ik ze niet gehoord.

Advies aan de trainer

Ben astemblieft zuinig op Andrade en Boymans. Zonder hullie zijn we een heel matig ploegje.

Irritantste man van de wedstrijd

De nummer 7 van Ajax, Sheraldo Becker vond ik een irritant speulerke.

Slechtste man van het veld

Bonheur Horeca Groep. Niet alleen krijg je op de ring een bekertje bier waar zelfs Gazza nee tegen zou zeggen, maar de pisbakken bij D’n Beitel waren nu helemaal dramatisch. De grijze pisbakken die voorheen buiten stonden waren niet top maar voldeden. De bak die er nu staat is erg geschikt om nog even de wedstrijd door te nemen met de buurman en de overbuurman. Al het gezeik wordt vervolgens door een Gardena-tuinslang afgevoerd naar een put tussen alle drinkende en lopende mensen. Deze tuinslang is zorgvuldig vastgemaakt bovenop deze put met welgeteld 1 tie-wrap. Het was dus ook een kwestie van tijd of de tuinslang schoot los en de mensen stonden lekker te dansen in de golden shower van Bonheur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.