telstargroot
Willem II is kampioen van de Jupiler League 2013-2014. Ik zelf had het niet meer zien gebeuren na de flinke achterstand op FC Dordrecht maar uiteindelijk was het toch zo ver. Door een gelijkspel van onze vriendjes van Dordt uit bij onze vriendjes van Fc Den Bosch is Willem II niet meer in te halen. De Trots van het Voetballand is terug waar het hoort; in de Eredivisie!

De spelers van Willem II waren net als de supporters vastberaden om vandaag de titel binnen te slepen. Vreemd, want we waren toch echt afhankelijk van het resultaat bij FC Den Bosch – FC Dordrecht. De Tricolores speelden goed en aanvallend voetbal. We creëerden kansen maar het duurde 25 minuten voordat Ruud Boymans de 1-0 binnenschoot. Hij nam de bal lekker op zijn slof en het publiek kon los.

Helaas bereikte ons toen het nieuws dat het in Den Bosch ook 0-1 stond. Dit betekende nog geen kampioenschap. Maar met dit spel word je uit bij Almere wel kampioen. Dat moet. Dan hier maar aan het doelsaldo werken, voor de zekerheid.

Het duurde niet lang of linksback Jonas Heymans maakte zijn 5e(!!!!!!) in 12 wedstrijden. Een aantal om enorm trots op te zijn. Dat had Jallo in nog geen 12 jaar gehaald. Willem II ging door met nog steeds de 0-1 op de het bord in Den Bosch. In de 65e minuut wist Messaoud de bal binnen te tikken en zo maakt hij er 3-0 van. Een leuke score.

Maar toen gebeurde het. In Den Bosch maakte Ralf Seuntjes 1-1. Luid gejuich ging door het stadion. Op het veld zag je spelers lachen. Bier vloog door de lucht als bij een goed rockconcert. Vanaf dat moment waren de mensen op de tribunes meer bezig met wat er bij Den Bosch – Dordt gebeurde dan wat er in ons eigen Koning Willem II Stadion aan de gang was. Mensen belden naar moeder de vrouw die naar FOX Sports keek, naar collega’s of kennissen die in De Vliert zaten. De minuten werden langer en langer. De tijd tikte langzamer weg dan ooit.

In de 77e minuut wist Boymans er nog 4-0 van te maken door de bal handig aan te nemen en uit de draai te schieten. De spanning was om te snijden bij een groot deel van de supporters. Een ander deel had een stuk meer vertrouwen in de voetballende kwaliteiten van FC Den Bosch. Mensen staken fakkels af en klommen het veld op. Er stond zelfs iemand met de cornervlag te zwaaien. Kampioensgekte in Tilburg. Wie had dat ooit gedacht?

Na 90 minuten floot scheidsrechter Higler af, de mensen die al enige tijd langs het veld stonden te wachten renden nu massaal het heilige gras op. Een pitch-invasion is het mooiste fenomeen uit het voetbal. Er was één maar. In Den Bosch had Tom van Weert zijn tweede geel gekregen en de Dragons Den Bosch’ moesten volop in de verdediging. Het duurde daar nog 3 minuten. FC Dordrecht kreeg enorme kansen en er werd in de tussentijd nog een doelpunt van de Bosschenaren afgekeurd. Dit kan je een mens eigenlijk niet aan doen. De rikketik ging hard te keer en de trillende vrouw achter ons kon d’r smartphone nauwelijks nog vasthouden. Diejen Ojo van Dordrecht schoot rakelings naast en de keeper ging mee naar voren. Toen kwam na een marteling waar ze in Guantanamo Bay nog voor naar Amnesty International bellen toch eindelijk het hoge woord er uit: Willem II is kampioen.

Het feest barstte toen compleet los. Mensen sprongen elkaar in de armen en fakkels werden ontstoken. Mensen stonden met tranen in hun ogen en dat was echt niet van de rookbommen. Willem II is kampioen. En dat werd gevierd. Volgend jaar mogen we weer thuis tegen Ajax of uit naar Heerenveen. Volgend jaar staan we weer op 818, op FIFA15 en komen we weer gewoon voorbij om 19.00 uur op zondagavond. Willem II is terug. We zijn terug. Terug waar we horen./p>

Het volledige verslag van de festiviteiten kan je verder lezen in het niet-liveblog dat gisteren op deze site verscheen.

 

Advies aan het thuispubliek

Geen vuurwerk op het veld gooien. Bij zulke wedstrijden hoort een fakkeltje. En als het er dan zoveel zijn is dat helemaal schitterend. Maar ga niet ondanks waarschuwingen dit op het veld gooien. Dan bende een lul. Ook als de mensen op de tribune in spanning zijn en je gaat geruchten verspreiden door met je vriendengroep ineens te gaan juichen zodat het lijkt of het 1-1 is bij de concurrent, bende een lul. Verder was het natuurlijk vooral een heel gaaf feest zonder wanklank. Ook dat is iets waar we ontzettend trots op mogen zijn. Willem II-publiek is een verrekte goei publiek, zei Jan Vullings altijd. En die heeft er verstand van.

Nog één laatste kritiekpuntje dan. Op het veld kwam er ineens kwam er een vrouwke in d’r bh voorbij rennen. Een gemiste kans. Laat die memmen toch zien! Tilburgse Tieten! Ge bent maar één keer kampioen. Nie dan?

Advies aan het uitpubliek

Als ik supporter van Telstar was geweest, had ik Willem II – Telstar een leuk uitje gevonden. Je komt eens in een Eredivisie-waardig stadion met een prima sfeer. De kans dat die ploeg kampioen wordt tegen jouw club is mooi meegenomen. Maakte deh ook eens mee. Vanuit de Telstar-supporters was schijnbaar niemand het hier mee eens.

Advies aan de trainer

Jallo in de spits uit in en tegen Almere. Dan maak je jezelf echt onsterfelijk bij de supporters. David Meul op 10 zou ik ook best aardig vinden.

Irritantste man van de wedstrijd

Higler is bij voorbaat al irritant. Geeft Ruud Boymans geel en daarmee is hem in Almere geen afscheidswedstrijd gegund.

Slechtste man van het veld

Dit lees je nu natuurlijk nog niet. De laatste en beslissende ‘Slechtste man van het veld’ wordt bekend gemaakt tijdens de befaamde De Grote Kruikenzeiker Award Show. Binnenkort hier op de site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.