azgroot2014
Tegen PSV speelde Willem II goed, maar bleef achter zonder punten. Uit in en tegen Utrecht had Willem II een gelijkspelletje moeten hebben, maar bleef ook daar met lege handen achter. Tegen AZ mocht Willem II het in eigen huis nog eens proberen. En het werd een hele leuke wedstrijd.

De tribunes stroomden niet echt vol. De sfeer was tam. Iedereen stond maar een bietje te kijken, te drinken en te ouwehoeren met de maten om hen heen. De verwachtingen leken ook niet erg hooggespannen. AZ heeft met Berghuis en Hupperts toch spelers die uit het niets een bal het doel in kunnen werken. Het elftal op het veld had er gelukkig veel meer zin in. Willem II speelde enthousiast, met durf en lef. Er werd leuk aangevallen en goed verdedigd.

Na 14 minuten drukte Willem II de Alkmaarders flink terug en dit resulteerde in een grote fout van één van de bleke mensen uit IJsland die AZ rijk is. Deze rechtsback tikte de bal richting de keeper, maar Ben Sahar lette goed op, omspeelde de keeper en hield daarbij op fantastische wijze de bal binnen de lijnen. Hij dribbelde naar mijn mening nog iets te lang door, maar vond uiteindelijk tussen een stel benen toch die van D’n Brito Andradoeh. Hij tikte de bal simpel binnen. 1-0. Een paar minuten later moest onze Braziliaan gewisseld worden vanwege een blessure. Blijft een goeie speler, maar gift ‘m een stootje en hij breekt.

Willem II bleef gaan en de bal kwam in een rommelige situatie in het strafschopgebied terecht. Ali Messaoud kreeg van twee kanten zowat een roundhousekick to the face die je zelfs in Bruce Lee films niet tegenkomt, maar hij vocht zich door de muur van karatekids richting doel. Hij tikt de bal langs keeper Esteban die zelf ook bekend staat om zijn uppercuts en flying kicks als hij uitkomt. De bal ging echter niet in het doel, maar op de paal. Gelukkig kaatste de bal terug in de voeten van de goed door lopende Messaoud, die ‘m in de herkansing alsnog in het open doel schoot.

AZ probeerde nog wel wat maar de verdediging, inclusief keepsmurf, stond gewoon als een huis. Ballen werden naar voren geroeid waar Ondaan, Sahar en Vicento erachteraan renden en in een poging AZ definitief lam te slaan. Dit lukte zowaar. De bal werd in de loop van Vicento gegeven. De verdediging van AZ stond te slapen en Charlton Vicento leek op weg naar de 3-0. Hij tikte de bal te ver voor zich uit waardoor het vanaf de tribune een prooi leek voor keeper Esteban. Gelukkig kon Vicento de bal over Esteban het doel in wippen. Het mooie aan zulke overwinningen is dat niemand ze echt verwacht. Bij Willem II waarderen we zulke overwinningen als geen ander en dan gaat het een dolle boel worden. Het bleef nog lang onrustig in Tilburg.

Advies aan het thuispubliek

Keer van die valiumtabletten afblijven. Man wat was het saai in de eerste helft. Misselijk is het dan ook om het “Ze zijn er wel, je hoort ze niet” in te zetten, terwijl in de eerste helft de KingSide zich gedroeg als het FC Utrecht-publiek van vorige week. Waardeloos! De AZ-supporters lieten zich tot de 1-0 horen, de Willem II-ers niet. You only sing when you’re winning. Wel mooi dat er na de wedstrijd nog even afscheid genomen werd op het podium/de vrachtwagen van Kees van Buuren en Gaby Jallo. Laatstgenoemde linksback van FC Emmen werd als een ware ster begroet door het publiek en staat nu waarschijnlijk nog op de parkeerplaatsen om aan alle vraag van foto’s te voldoen. Kees van Buuren stond eenzaam naast de vrachtwagen. Mooi om te zien dat zo’n cultheld als Jallo zo omarmd is bij onze club. Hij genoot zichtbaar van alle aandacht.

Advies aan het uitpubliek

Clubcultuur moet je altijd uitdragen. Volgende keer dus gewoon die klappers meenemen. Verder voor AZ begrippen een aardig aantal.

Advies aan de trainer

Toch gauw een spits weten te strikken. Het pakte nu goed uit met die 3 dreumesen voorin. Maar een grote sterke spits is echt nodig. We komen echt heel veel lengte te kort. Aan lengte had je vandaag dan niet veel, maar tegen Utrecht mankeerde het daar echt aan. Wel veel sterkte met de beslissing wie dan het veld zou moeten ruimen, aangezien Messaoud, toch het beoogde slachtoffer, nu erg goed speelde.

Irritantste man van de wedstrijd

Scheidsrechter Kamphuis kent de voordeelregel niet. De lul.

Slechtste man van het veld

De spelers haalden allemaal een voldoende. Lamprou hield de 0, de verdediging speelde stevig en goed. Alle ballen maaiden ze weg. Alles hadden ze. Ook Messaoud speelde fantastisch. Erg veel inzet, power en dus ook een doelpunt. Ben Sahar speelde slim en zijn actie op de achterlijn was echt ontzettend goed. Chapeau. Wie was dan de slechtste? Het publiek was knap waardeloos. Ze zijn er wel, je hoort ze alleen als het 2-0 is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.