ondaangrootWillem II heeft gewoon alweer gewonnen. Het moet toch niet gekker worden. Na een achterstand toonde Willem II veerkracht en boog een 0-1 achterstand om naar een 2-1 overwinning. SC Heerenveen dacht zich naar de koppositie te spelen in Tilburg. Jammer joh!

Ik had er weinig zin in eerlijk gezegd. Ik voorspelde een bloedeloze 0-0 of een nederlaag. Ik had er geen zin in, tot het moment dat ene Jordy Buijs een tweetje de wereld in schoot. Jordy Buijs zegt u? Ja, Jordy Buijs. Schijnt een voetballer te zijn bij SC Heerenveen die in het verleden uitkwam voor de halve tammen uit Breda. Hij wilde graag samen met Jelle de Grabbelaar in de blote kont door Breda dus hij moest even scoren. Hij sprak over Stilburg en kreeg wat reacties over zich heen. Even later was de tweet verwijderd. Sowieso grappig als iemand die bij Heerenveen voetbalt praat over Stilburg.

Willem II was niet heel gelukkig in de acties. Cabral probeerde veel, maar kwam er eigenlijk niet door. Dat deden Ondaan en Armenteros beter door knap weg te draaien van hun directe tegenstander. Echt gevaarlijk werden de Tricolores echter niet. Aan de andere kant was SC Heerenveen niet fantastisch, maar kregen wel een aantal grote kansen. Steeds stond daar echter Kostas Lamprou die doelpunten voorkwam.

We hadden de scheidsrechter ook niet mee. Waar Doke Schmidt overtreding na overtreding maakte en ook voor de eerste grove charge geen geel kreeg, was het voor Dries Wuytens na 1 overtreding al oppassen. Uitgerekend die Doke Schmidt kreeg de bal aan de rechterkant van het veld. Hij gaf de bal strak voor en Uth hoefde enkel binnen te lopen. 0-1 bij rust.

Na de rust waren de spelers niet direct wakker. Slagveer mocht zo doorlopen naar het Tilburgse doel maar Lamprou reageerde perfect. Een hele lastige bal, maar hij stond fantastisch opgesteld. Na wissels van Andrade voor Cabral en Messaoud voor Braber kwam er meer diepgang en voetbal in de ploeg. Het was nu Willem II die enkele 100%-kansen creëerde. Armenteros en Messaoud misten beiden. Het was Messaoud die een vrije trap nam. “ZELF HALEN!” werd er achter mij al geroepen. Dat hoefde echter niet, Messaoud schoot Dries Wuytens neer, en de bal vloog het doel in. Het publiek had er zin in, de ploeg had er zin in. Je voelde al dat Willem II niet meer ging verliezen, maar zat er meer in?

Het antwoord is ja. Willem II viel aan en kreeg wederom een aantal grote kansen voor onder andere Messaoud. Gelukkig was het een paar minuten voor tijd Andrade die de bal knap naar Ondaan tikte die meteen de trekker over haalde. Jordy Buijs zag de bal langs hem heen het doel in vliegen. Terell Ondaan sloot af met een acrobatisch hoogstandje, ik met een biertje en de samenvatting van Heracles Almelo – Nac.

 

De tweet waar het allemaal om te doen was.

Houden wij ook van Jordy!

@LucVervoort zwaait die Buijs even uit…

…net als ondergetekende.

Ook in Zwolle kwam het positieve bericht aan.

Advies aan het thuispubliek

De sfeer in de eerste helft was matig. In de tweede helft kwam het echter los en heeft het publiek misschien wel het laatste duwtje gegeven wat de ploeg nodig had om de wist binnen te halen. Na de 1-1 was sowieso duidelijk dat we niet meer gingen verliezen. Er viel wat te halen en het publiek rook bloed.

Advies aan het uitpubliek

In de tweede helft leken de Friezen het ook opgegeven te hebben. In de eerste helft maakten ze best nog wat lawaai, en dat zonder trommel. Waarvoor respect. Een man die hoge ogen zou gooien bij een Kostas Lamprou look-a-like contest imiteerde niet onze doelman maar de Friezen. Hij riep daarbij meerdere malen “HJERREFIEAN, om vervolgens duidelijk te maken, voor wie het nog niet begreep, dat alle Friezen praten als een cirkelzaag. Ik moet zeggen, van alle liedjes die ze zongen verstond ik ook geen ene fuck. Maargoed, als ik 3 uur lang in de bus naar een uitwedstrijd heb gezeten, ben ik ook niet meer te verstaan.

Advies aan de trainer

Gewoon zo deurdoen denk. En zorgen dat Andrade weer snel fit is. Enige wat ik zou veranderen is de manier waarop Armenteros aangespeeld wordt. Armenteros is een klein menneke, die moet je niet hoog aanspelen. Armenteros krijgt meer ballen op de borst dan Kim Holland, en met een sterkere verdediger in de rug is dat gewoon heel lastig.

Irritantste man van de wedstrijd

Scheidsrechter Kamphuis was echt waardeloos. Moest nog even goed kijken, maar hij liep toch echt niet met een wit stokje en een labradoodle over het veld. Maar hoe kan ik iemand anders dan Jordy Pisbuijs hier neerzetten? De man die het wat wilde opruien en vervolgens de deksel op zijn neus kreeg. Werd wat uitgefloten en ging daarom juist een keer een balletje achter het standbeen geven, en nam een vrije trap met een stiftje. Uiteindelijk was hij de man die de winnende bal van Ondaan langs zich heen zag gaan.

Slechtste man van het veld

Tjah, Cabral was niet erg gelukkig met zijn acties. Braber vond ik ook niet echt bijzonder en Armenteros ook niet. Armenteros probeerde wel de bal vast te houden tussen de fysiek sterkere verdedigers, maar dat lukte niet altijd. Van der Struijk vond ik ook niet erg goed met zijn voorzetten en balaannames. En ik vind Frank een lul, dus Van der Struijk krijgt de minst begeerde titel deze week.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.