cambuurthuis
De twee grootste verrassingen van de afgelopen twee jaargangen van de Eredivisie tegen elkaar. Twee ploegen die aanvallend voetbal met goed positiespel spelen. Dat wordt smullen dacht ik. In eigen huis doet Willem II het helemaal prima dus ik zag een overwinning aankomen.

Niets bleek minder waar. Willem II speelde slap, inspiratieloos en zonder plan. Spelers liepen niet vrij en zochten de diepte niet. Ze waren slecht in de passing en de duels. Een groten boutzooi was het eigenlijk. Cambuur was beter en gevaarlijker. Zonne meens van hullie kreeg de bal tegen z’n tebbes en kopte recht op Lamprou af. Dat is het geluk dat we hadden.

Het meest spectaculaire moment van de eerste helft kwam toen Terell Ondaan scheidsrechter Sanders omver liep. Als Ondaan op schaatsen stond had ‘ie d’r 2 minuten afgemoeten voor ‘Checking From Behind’ maar het kwam hem enkel op een lach te staan van de arbiter van dienst. Scheidsrechter Sanders sloot af met een dubbele Gaylord waar Epke Zonderland lèèp van wordt. Wel kreeg hij minpunten bij de landing omdat hij nog even naar zijn ‘vrijetrappenspray’ moest grabbelen. Als dit moment het spectaculairst is…witte gij wel weh voor eerste helft wij gezien hebben.

Na de rust was het een klein beetje beter. Een paar spelers waren een klein beetje beter dan voor de rust maar erg jofel was het niet. Cambuur speelde de bal wel goed naar elkaar en dit resulteerde in de 0-1 van City-huurling Rusnak.

Willem II wilde toen toch wel een poging tot voetballen doen en Streppel wisselde wat braoiers voor mindere braoiers. Dit resulteerde in wat magere kansjes maar het was nog steeds niet goed genoeg. In de 91e minuut kwam de bal in het strafschopgebied voor de voet van Messaoud. Hij tikte de bal richting het doel van Nienhuis maar hij had het geluk dat de bal van richting veranderd werd. Hij kwam zo bij Armenteros uit die binnenschoot. Na de aftrap ging Armenteros nog richting het doel aan de Goolse zijde, maar dit leverde helaas niet de volledige winst op. Was ook niet terecht geweest…maar we zitten hier niet om Friezen te pleasen istwel?

De wedstrijd in Tweets

Kingzine brengt voortaan hun blad uit in de vorm van een tabloid. En daar zijn zij, en Tilbo, terecht erg trots op.

De gebroeders Wuytens zijn waardevol voor Willem II, hier twee andere broers die mooie dingen laten zien.

Roem & Glorie dragen ook bij aan de nieuwe Kingzine, altijd goed.

Ook in Wales zijn ze blij met de late gelijkmaker.

Goede analyse.

 

Advies aan het thuispubliek

Komen er eens wat meer mensen kijken, is de sfeer goed naadje. Pas toen het team op de aanval ging, ging het publiek daarin mee. Ook al hedde zaterdagavond oe eigen volgedouwt met chemische zooi waar ze een olifant plat mee kunnen leggen, hedde de bierschuur in Poppel leeggezopen of bende drie keer over de buurvrouw geweest, het mag geen excuus zijn voor deze tamme bedoening.

Advies aan het uitpubliek

De anti-friezen waren met 50 man in Tilburg. Niet echt een aantal wat je mag verwachten van een volksclubje als Cambuur Leeuwarden. Sympathieke club met een sympathieke trainer overigens. Alleen dat hele anti-Fries gebeuren vind ik treurig. Nu vind ik Friezen sowieso losers met hun gebreide truien en klote taaltje, maar als ze zichzelf nu ook al massaal een identiteitscrisis aanpraten is het einde natuurlijk zoek.

Advies aan de trainer

Ik ga er vanuit dat dit een offday was. En als je met een offday gelijkspeelt tegen de nummer 5, hedde een verrekkes goei seizoen. Ondaan moet je wel effe mee aan de slag gaan. Lijkt een vertrouwenskwestie. Dan witte deh.

Irritantste man van de wedstrijd

Ali Messaoud legt een bal neer op 30 meter van het doel voor de vrije trap. Hij pakt zijn kammetje uit zijn zak en kamt alle grassprietjes rondom de bal even aan de kant. Met zijn scherpe oog kijkt hij waar de bal moet. Ja…daar rechtsbovenin kan de keeper niet komen. Daar moet hij opaf. Spelers voor het doel duwen voor die ene vierkante meter waar zij denken dat de bal terechtkomt. Ali gaat de bal voorgeven en ik ga hem binnenkoppen denken zij allemaal. Ali neemt de aanloop en richt zich nogmaals op de rechterbovenhoek. Dit kon wel eens de gelijkmaker worden. Ali kijkt nog eens goed. Op Fifa had hij het gisteravond nog zo gedaan. Met Ronaldo…tegen Barca…dat wel. Ali rent richting bal en vol overtuiging raakt hij hem. Hoog over het doel van Nienhuis. Een misplaatst stukje zelfoverschatting van Messaoud. Typisch. Probeer het eerst eens 10 keer op de training. Dit is bijna net zo kut als het hooghouden van Nick van der Velden bij FC Groningen.

Slechtste man van het veld

Terell Ondaan was geen schim van zichzelf en was samen met Peters echt onder de maat. Zij werden terecht gewisseld door Streppel. Ondaan was van deze twee lieden toch wel de minste. Koppie omhoog Terell.

2 gedachte over “Willem II – SC Cambuur Leeuwarden”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.