pecthuis
Alle media hadden het al wel weer gezien. Twee goed voetballende ploegen, dat zou wederom genieten zijn. Niets bleek minder waar. Er werden bijna geen kansen gecreëerd ondanks dat Willem II de betere ploeg was. En dan witte het, dan valt ie aan de andere kant.

Was Willem II de betere ploeg? Ja, voor 55 minuten lang was Willem II beter. Daarna was Willem II net zoveel waard als een huis in IJsselstein na een huwelijksaanzoek met een hijskraan. Ze zakten volledig in waardoor Zwolle gevaarlijker en gevaarlijker werd, terwijl die vanavond echt heel slordig speelden.

Willem II begon fel, en kwam tot enkele ongevaarlijke schoten van Andrade en Armenteros. Er was één grote kans, maar Armenteros schoot die slecht in, op de voeten van keeper Hahn, die al een hoek had uitgezocht.

Dichter bij een doelpunt is Willem II niet meer geweest, omdat voorzetten totaal niet aankwamen. Al had de 11 van Zwolle stilgestaan, dan had Frank van der Struijk ze nog allemaal tegen een speler in het groen-wit geschoten. Ook van Sahar kwam veel te weinig af. Die man is al weken onzichtbaar. Dat is prima voor een stofzuiger op het middenveld, maar voor een rechtsbuiten is dat heel slecht. Andrade was ook heel vervelend vanavond. Continue schreeuwen, zeiken en met zijn armen wapperen. Maar die enorme kans die hij had moet hij gewoon op doel schieten. Zal ‘ie zelf ook wel snappen, deh klèèn opneukerke.

En ja, toen zakte Willem II in, de passing werd slordiger en aanvallend was het nog minder gevaarlijk. In de 74e minuut kwam jeugdspeler Max de Boom op rechts door. Volgens Leo Oldenburger RANDJE BUITENSPEL. Maar Leo is voetbalcommentator en die hebben vaker moeite met het analyseren van de beelden, dus dat moeten we met een korreltje zout nemen.
2014-12-14 09_05_36-Samenvatting Willem II-PEC Zwolle - foxsports.nl

Anyway, Max de Boom, hij wast z’n gezicht nog iedere dag met Clearasil, geeft die bal vanuit buitenspelpositie perfect voor op de kop van Necid, die wederom een kopduel won. Lamprou was geklopt.

Willem II probeerde nog wel, maar kon wederom veel te weinig creëren. De wissels van Streppel kwamen wederom te laat om nog iets te forceren. Maar ach, als we nog 4 dagen hadden doorgespeeld, dan had Bram van Polen volgens mijn berekeningen nog 238 voorzetten tegen zich aangehad van Frank van der Struijk.

En dan komde bij oe fiets, heeft Willem II weer eens een goed idee gehad om het fietsenprobleem op te lossen: logisch geplaatste fietsenstallingen.

pecthuis2

De wedstrijd in Tweets

Gullie waard mar stil op Twitter. Dus hier nog één van de afgelopen week.


De enige juiste analyse, al mag dat ‘Kom op jongens, dat moet echt beter’, wel een heel stuk feller.

Dit zegt genoeg.

Advies aan het thuispubliek

Het was tam, net zo kut als het voetbal. Stel lamme takken. Verder dat gooien naar de spelers van de uitploeg. Tegen NAC kan ik me de emotie voorstellen, maar tegen PEC Zwolle toch niet? Hou d’r toch mee op.

Advies aan het uitpubliek

Tjah, ze waren met een best aantal, maar qua geluid vond ik het enorm tegenvallen. Alleen na de 0-1 heb ik ze even gehoord. Had er meer van verwacht. Maar ze hebben wel een spandoek van The Wealdstone Raider. Waarvoor respect.
[youtube id=”sAhEFuq62-I”]

Advies aan de trainer

Eindpass, afronding, standaardsituaties. Kom op jongens, dat moet echt beter.

Irritantste man van de wedstrijd

Even dacht ik dat ik Bruno Andrade wel moest noemen, maar gelukkig begon Hahn flink te kutten. Continue het balletje laten liggen en als dan iemand komt, hop, het balletje weer oppakken. Zo treurig.

Slechtste man van het veld

Frank van der Struijk. Deed enkele dingen zeker goed, maar die kan ik me niet meer herinneren. Het was waardeloos. Ook Messaoud was slecht, en ook Sahar was slecht. Maar Van der Struijk bleef maar slechte voorzetten geven. Na een waardeloos schot ging hij maar appelleren voor een corner, om zijn waardeloze doelpoging te verbloemen. Ik had je door Frank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.