groningen2thuis

Er zijn in het leven bepaalde zaken die je niet af kunt zeggen. Zo kunde het bijvoorbeeld niet maken om af te zeggen voor oe eigen begrafenis, maar ook het missen van een bruiloft van een goede vriend is not-done. Extra klote als Willem II op zo’n avond speelt en je dus moet kiezen. En omdat uw Kruikenzeiker natuurlijk in het literair goed onderlegde segment van de Tilburgse samenleving vegeteert, was er zo een goede vervanger geregeld. Vandaag dus een verslag, in zijn geheel geschreven door mijn eigen ghostwriter.

Verwacht in dit verslag geen samenvatting van de wedstrijd. Ook geen tactische verklaring voor de (geflatteerde) nederlaag. Daarvoor weet ik simpelweg te weinig meer van gisteren (en we zijn het Brabants Dagblad niet). Oorzaak: de bierstrasse. Een prima nieuw initiatief. Zonneke op oe bol, broodje braadworst en een halve liter Weissener. En nog een. En nog eentje. Voor je het weet is het 20.00 uur en zie je de wereld voor een krentenbol aan. De bal moet dan nog gaan rollen.

Dat deed ie uiteindelijk vooral in het voordeel van de Groningers, die in Chery niet voor het eerst hun grote uitblinker hadden.  Met twee goals en een assist was hij het toonbeeld van Groningse effectiviteit. Na 22 minuten hadden de Groningers twee keer op het doel van onze Griek geschoten: 0-2. Is dat dan het verschil tussen een stabiele middenmotor en een club die dat graag weer wil worden? Ik denk het wel.

(Ondertussen komen er hossende PSV’ers voorbij op mijn televisie. Tijd om te zappen.)

Met een punt uit de laatste drie wedstrijden zit het seizoen van Willem II er wel op. Die play-offs gaan we niet meer halen, en wat maakt het ook uit. Als je me een jaar geleden had gezegd dat we 9e, 10e of 11e zouden worden, dan had ik Jan Wier gebeld. En ook al staat er niets meer op het spel, volgende week kunnen we weer verrekes lang de bus in. Hou je van herrie? Er zijn nog plekken vrij. Mijn oordoppen liggen al klaar.

De wedstrijd in Tweets

Ries heej z’n glazen trommel nie goed gepoetst

Hij zeeget.

Een terugkerende rubriek.

Tjeh, doede niks aan.

En zo is het ook, moette nie willen.

Advies aan het thuispubliek

Thumbs up voor het SCW. De eerste editie van de Bierstrasse smaakt naar meer. En dan maar hopen dat de wedstrijd een uur eerder is.

Advies aan het uitpubliek

Precies 93 Groningers waren op de traktor naar Tilburg afgereisd. Geen aantallen om over naar huis te schrijven, maar alles wat groen en wit is richt zich op de bekerfinale. Leuk verzetje tussen de aardbevingen door. Geef ze eens ongelijk.

Advies aan de trainer

Uitslag snel vergeten en gewoon zo vort doen. En Haemhouts voor straf de hele week de ballen laten dragen. Of de tenues laten wassen. Of het kan me niet schelen wat.

Irritantste man van de wedstrijd

Die keepert van Groningen schijnt vervelend te zijn geweest. Dat heb ik niet gezien, maar ge moet toch iemand kiezen he. Enne scheidsie, volgende keer gewoon wel op de stip he.

Slechtste man van het veld

Deze sympathieke Belg draait een prima seizoen, maar die 0-3 kon echt niet. Robbie Haemhouts dus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.