awardshopgroot
Op het hoofdveld van V.V. D’n Dabbers zijn woensdagavond de befaamde De Kruikenzeiker Awards uitgedeeld. De belangrijkste Tilburgse sportprijzen werden uitgedeeld voor een uitzinnig publiek op Sportpark D’n Ermoei. Door de enorme toeloop van mensen zijn belangrijke verkeersaders zoals het Tjeuke Timmermanspad en de Lambert d’n Wèèsstraot volledig dichtgeslibd. Het was hierdoor helaas noodzakelijk het evenement met 45 minuten uit te stellen. De mensen die wel op tijd het Tilburgse sportpark wisten te bereiken werden getrakteerd op optredens van Björn van der Doelen, Manita en Gewoon Rutger.

De mensen kwamen echter maar voor één ding; De Kruikenzeiker Awardshow. Alle scheidsrechters en voltallige selecties van de gehele Eredivisie waren aanwezig en wachtten in spanning af of zij naar huis gingen met de belangrijke awards. De spelers van Willem II waren echter het meest gespannen. Wie zou naar huis gaan met de titel ‘Slechtste speler van het seizoen’?

De Anthony Lurling Award

Zoals ieder jaar beginnen we met de award voor grootste lul van het jaar. De verkiezingsstrijd was echt nek-aan-nek. Het was een titanenstrijd tussen de grootste miskramen van de Eredivisie. Er werden verschillende mensen genomineerd. Colin Kazim-Richards ligt nog vers in het geheugen, evenals een Simon Cziommer. Ook Scheidsrechter Kamphuis werd meerdere malen genomineerd, evenals zijn andere (en eveneens) slechtziende collega’s. Jordy Buijs gooide hoge ogen met zijn tweet en leek er kei hard vandoor te gaan met deze eerste prijs. Echter, de persoon die deze award het meest verdient is natuurlijk Jelle Ten Rouwelaar. De man die boos was op Robert Braber omdat hij als Bredanaar scoorde tegen Nac Breda (u weet wel, die club van pagina 829).  Jelle kreeg het zwaar te verduren in het wedstrijdverslag van Willem II – NAC en is volledig terecht de eerste winnaar van de avond. De kersverse degradant kon helaas niet aanwezig zijn vanavond, hij moest naar zwangerschapsgymnastiek.

De Danny-Dehwel Award

Het mooiste liedje van dit jaar. Jeh… er zijn niet erg bijzonder grappige liedjes gezongen moet ik zeggen. Viel ammel vies tegen met de creativiteit dees jaar. Het enige wat in aanmerking komt voor deze prijs is natuurlijk het ‘Hij is kaal, hij heeft geen pruik, Jurgen Streppel superkruik’. Een mooi staaltje Tilburgse humor in een kort rijmpje. Moet ook allemaal niet te moeilijk zijn snapte.

De Liliane Fonds Award

Reclames van het Liliane Fonds zijn enorme tranentrekkers. ‘Dit is Jacko. Jacko heeft maar 1 been. Al zijn vriendjes voetballen, maar Jacko kan dat niet. Jacko valt steeds om. Jacko kan ook alleen maar met de punt schieten, en dat mag niet in zijn dorp. Daarom heeft Jacko met de hulp van het Liliane Fonds een houten been gekregen zodat hij wel mee kan doen. Jacko is nu zo slecht, dat hij alleen de cornervlag om zijn houten been gebonden krijgt.’ Aaah, denkt dan iedereen. En daarom is de award voor meest zielige prestatie van het seizoen naar dit mooie fonds vernoemd. De winnaar van dit jaar is RKC Waalwijk. RKC heeft het hele jaar belachelijk slecht gespeeld. In het begin vond ik dit nog hilarisch, maar het ging van kwaad tot erger. Mensen kwamen niet meer naar het stadion, en de spelers en trainer hadden er totaal geen vertrouwen meer in. Het werd echt heel erg zielig. Ik ben benieuwd hoe dit volgend jaar gaat. Misschien kunnen ze de zaakwaarnemer van Jacko even een belletje doen. Sterspeler Frank van Mosselveld nam de prijs namens de Waalwijkers in ontvangst.

De Geert den Ouden Award

Kendem nog? Ik geloof dat het thuis tegen AZ was. Geertje kreeg een kans van een meter van het doel en wist ‘m kei hard op de paal te knallen. Wat een stripfiguur. Deze award is voor de grootste misser. De winnaar is natuurlijk Samuel Armenteros. Samuel heeft zijn waarde bewezen voor Willem II en is technisch, fysiek en op snelheid een maatje te groot voor Willem II. We hebben enorm genoten van zijn acties en doelpunten, maar hij had er veel meer kunnen en moeten maken. Armenteros miste o.a. tegen de Eagles, FC Utrecht, NAC, Excelsior en Zwolle niet te missen kansen. Soms door pech, maar vaak had hij daar zelf gewoon schuld aan. Maakt hij er 5 meer, staan er grotere clubs op de stoep. Hij heeft zichzelf daarmee te kort gedaan. We wilden 5 awards geven aan Samuel, maar hij had geen ruimte meer op z’n schouw zeetie.

De Louis Van Gaal Award

Dit is een bijzondere award. Het oude Tilbo-forum werd minder druk bezocht, maar af en toe werden er nog wat pareltjes van posts geplaatst. Zo was er altijd het topic waarin verschrikkelijke zuid-Amerikaanse liedjes gepost werden met onmogelijke teksten die totaal niet op de melodie pasten. Nu kreeg Willem II natuurlijk voetbalnomade Ben Sahar een jaartje op bezoek en zo iemand moet zich natuurlijk wel thuis voelen. Tijd dus voor een eigen liedje. Eén Tilbo deed de suggestie om dan maar, gezien zijn Israëlische afkomst, ‘Ben Sahar Superstar’ te zingen. Ja, leuk, klinkt prima, rijmt, leuk hoor. Maar dat ‘jalalala’ lijkt natuurlijk nergens op. Dus had dit genie een aanvulling. De letterlijke post was:

“Mijn Engels is niet zo goed, maar ik had wel een idee. Ipv jalalaa kunnen we ook zoiets zingen als Ben Sahar, Superstar. Who do you think that you say you are?”. Deze post heeft ons doen huilen van geluk en plezier. Deze buitenechtelijke zoon van Ringo Starr verdient deze award dubbel en dwars. Het verwijt in deze songtekst is zo ontzettend mooi en onnodig, dat we hoopten dat deze dit jaar nog gezongen zou worden. Helaas. Toch is deze anonieme TIlbo-er met gebroken Engels de terechte winnaar.

De Ribbroek Award

Sommige dingen lijken in een kamer vol met marketeers in paarse ribbroeken fantastische ideeën, maar zijn in de praktijk ontzettend kansloos. Ik noem een chip-knip, Buckler-bier en Sport7. In Tilburg hebben we sinds dit seizoen de Stack-cup. Een plastic beker die je voor veel te veel geld koopt zodat je makkelijk bier kan halen. Ideaal voor als je bijvoorbeeld maar 1 arm hebt en je vrienden je onder druk zetten tóch bier te halen. Als je 2 armen hebt kan je gewoon die €1,50 in je knip houden en 4 of 5 bier dragen. Heb je meer vrienden? Dan moeten die lamme herders maar even meehelpen dragen. De stack-cup is een flop. Sinds februari heb ik welgeteld 3 mensen met een stack-cup gezien. Dat zegt voldoende.

De Johan Derksen Award

De besnorde analist van RTL7 staat bekend om zijn harde uitspraken waarin hij personen absoluut niet spaart. Mensen worden wel eens tot de grond toe afgebrand, volgepist. begraven, opgegraven, onderscheten en vervolgens uitgelachen. Als diezelfde speler of trainer het jaar d’r op alles goed doet wat je maar goed kunt doen, heeft Derksen het natuurlijk altijd al in ‘m zien zitten. Misselijk is deh.

Deze award gaat naar De Kruikenzeiker. Die lul heeft zich in het verslag van PSV thuis compleet misdragen t.o.v. onze Griekse goalie. Kostas moest terug naar Feyenoord en kon totaal niet keepen. We moesten Ruud Swinkels terug hebben en David Meul was zelfs beter dan onze Kostas. Onze Kostas ja. De Kruikenzeiker nam de award met het schaamrood op de kaken in ontvangst van de aanvankelijk fel bekritiseerde keeper. Tijdens zijn toespraak liet De Kruikenzeiker weten het altijd al in de keeper gezien te hebben en hem juist wilde motiveren met zijn schandalige uitspraken.

De Zojaaah Actie Team Award

Kendet nog? Het Zojaaah Actie Team stond bekend als de anonieme groep mensen die ludieke acties uithaalde bij o.a. NAC, maar ook bij ons eigen Willem II. Deze award is natuurlijk voor de leukste supportersactie. AZ staat om weinig dingen bekend. Het stadion is bout, koud en sfeerloos. Het is zelfs zo triestig daar, dat de supporters iedere wedstrijd klappers krijgen, en er nog blij mee zijn ook. Bij de wedstrijd AZ-Willem II had AZ een test. Hoe zou de sfeer zijn zonder klappers? Het antwoord is: diep triest. Gelukkig hadden de Willem II-supporters op Willem II News het idee om dan maar 1000 klappers mee te nemen zodat de AZ-supporters zich geen vreemdeling in eigen stadion hoefden te voelen. De actie kreeg kort wat aandacht op tv maar zorgde vooral voor blije gezichten in het uitvak. De spelers verloren, de supporters wonnen.

IMG-20150603-WA0008

De Sepp Blatter Award

De inmiddels ex-voorzitter van de FIFA werd, ondanks grote onvrede onder de belangrijkste kiezers, steeds herkozen. Ik zie parallellen met een verkiezing die Willem II dit jaar uitschreef om de supporters het opkomstliedje te laten kiezen. Men had 3 verschrikkelijke opties voorgesteld en daaruit mocht iedereen stemmen. Echt iedereen. Het fanatieke publiek schreeuwde om het clublied, maar als een omgekochte FIFA-functionaris keek Willem II de andere kant op. Het liedje weet ik niet eens bij naam te noemen, maar het is echt drama. Willem II verdient de Sepp Blatter Award dubbel en dwars. Willem II liet in een reactie weten dat het opkomstnummer volledig eerlijk is gekozen en dat het een groot succes zal worden. Zij ontkenden de aantijgingen dat er 3000 immigranten omgekomen zijn tijdens het maken van het liedje.

De DELA® Award

Er is maar één plek waar meer gehuild wordt dan bij de gemiddelde begrafenis, en dat is Breda. In het verleden deden zij dat voornamelijk om warme balletjes en uitwedstrijden bij de KNVB-beker, maar tegenwoordig hebben ze pas echt een stel jankers rondlopen. De supporters op de tribune waren al voor het laatste fluitsignaal in de wedstrijd tegen Roda tot tranen geroerd, en dat is uiteraard wel te begrijpen.

jelle

De meest hilarische beelden waren natuurlijk die van Robert Maaskant die het veld verliet, en die van ene Drost die voor de camera van Omroep Brabant niet uit zijn woorden kwam. Tevens was daar dan nog rooie Jelle die in de dug-out zat met het shirt over zijn betraande rode hoofd. En ja, schôôn rood is nie lilluk, maar ge kunt er bij hum de kraant bij lezen. Drost nam de prijs in ontvangst en wilde graag een bedankwoordje uitspreken, maar hij werd helaas steeds overmand door emoties.

De Giant Killer Award

Willem II had voor ons gevoel al 10 jaar geen uitwedstrijd in de Eredivisie gewonnen. Maar na 5 wedstrijden in het nieuwe seizoen lukte het dan eindelijk. In De Kuip werd Feyenoord verslagen door de Tricolores dankzij doelpunten van Van der Struijk en Armenteros. Armenteros maakte met een assist en een doelpunt een lange neus richting Feyenoord waar hij niet geslaagd is als voetballer. Willem II won en was gewoon de betere ploeg in Rotterdam. Een fantastische prestatie. Aanvoerder Peters nam de prijs in ontvangst: “Ja was tof ja.”

De Leo Veloso Award

Het moment dat je wist dat zou komen is eindelijk hier! Het seizoen is afgelopen. De hoogste tijd om eens te kijken wie er dit jaar gewoon echt de slechtste was. Wellicht hebben jullie al wel een vermoeden wie het zou kunnen zijn. Het is een speler die banger is dan Rob de Nijs, en trekt zich dus sneller terug uit een duel dan de Fransen. Ook zijn passing is vaak ver beneden pijl. De winnaar van De Leo Veloso Award 2014/2015 is natuurlijk…. FRANK VAN DER STRUIJK!

Kop op Frank, ook jij hebt dit seizoen goede wedstrijden gespeeld. Over het algemeen was je echter gewoon de slechtste. Zet dat avontuur naar het buitenland maar uit je kop, want sinds die uitspraak ben je alleen maar beroerder gaan voetballen. Toi toi toi volgend jaar he.

Na de prijsuitreiking was het tijd voor De Kruikenzeiker om nog even kort terug te blikken op het mooie seizoen. Hij nam de microfoon ter hand en deed nog even zijn zegje.

Beste supporters van Willem II. Overal waar degge komt zegge ze, deh Tilburgse publiek is een verrekte goei publiek, en deh bende. Dit jaar hebben we mooie dingen gezien. De thuiswedstrijd tegen NAC was legendarisch, evenals de uitwedstrijd naar Heracles Almelo. De trip naar Wembley is ook het vermelden waard. Ook voor deze site was het een goed jaar. De boze Vitesse-supporters die in grote getale deze site vonden en zich beklaagden over een uiterst flauwe woordspeling waren vermakelijk. Dat één van hen vervolgens ook nog eens een boze mail naar het niets vermoedende Willem II stuurde maakte het nog mooier. Andere leuke dingen waren natuurlijk de degradatie van NAC en de flauwe#lachenomnacplaatjes en geintjes die daarop volgden waren prima leedvermaak.

Ook in het volgend seizoen zal De Kruikenzeiker voort blijven bestaan. We gaan zelfs een klein beetje uitbreiden. Gullie zat steeds te mauwen dat er bij uitwedstrijden niks gemauwd werd (behalve dan op social media). Nou, dat gaan we veranderen. We gaan bij uitwedstrijden geen verslagen schrijven (daar zijn we mistentèèd te zat voor), maar we gaan de tripjes wel beoordelen aan de hand van enkele criteria. Meer daarover volgend seizoen, want op dit moment weten we ook nog niet hoe deh ’t schaait. Bedankt voor het lezen, zonder jullie zou het nog kanslozer zijn. Volg ons nog even op Twitter en Facebook, want bij d’n duuzend likes/volgers zal ik wel eens wat triests verloten. Het was mooi, we hebben veel gedronken, veel gelachen, veel gemauwd.

Hallee,
De Kruikenzeiker

2 gedachte over “De Kruikenzeiker Awardshow 2014/2015”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.