necthuisGodnakendegodnondeju! Als ik in 2 jaar tijd een keer iets kapot heb willen maken was het nou wel. Wat een kutwedstrijd. Tikkie-tik voetbal zoals Harry Vermeegen zou zeggen. Willem II probeert net zo te spelen als vorig jaar, maar vorig jaar hadden we een opkomende DIjks die linksom ging, en altijd wel een vleugelspeler die een keer zijn man voorbij kwam. Dan speel je toch makkelijker.

Achjeh, eerst maar in de stad een hoop bier naar binnen werken snapte. Uiteindelijk zonder voeier naar de wedstrijd toegezwalkt en m’n plekkie opgezocht. Toen nog hoopvol.

20150828_213409
Het spelbeeld: 21 man op de helft van NEC.

Willem II, met Brobert Raber in de spits, het was niet veel. Als je een bal recht tegen een lantaarnpaal aanspeelt, kaatst de bal recht terug. Plaats je de bal ook maar enigszins van het midden af, komt die bal nooit bij je terug. Vervang de lantaarnpaal voor die lange pitoog en je snapt een beetje waarom Willem II gisteren geen potten kon breken in de aanval.

We willen een spel spelen met een spits die ballen vasthoudt zodat de rest aan kan sluiten, om zo ruimte en kansen te creëren. Als dit je spel is had je ZIvkovic eigenlijk gewoon niet moeten halen. Die jongen wordt zo juist kapot gemaakt.

Afijn, onze lantaarnpaal voorin kreeg wat ballen tegen z’n lamp maar kopte die hopeloos naast. Het was echt niks. NEC was overigens ook niks. Zij werden in de eerste helft gevaarlijk met 1 schot dat voorlangs zeilde. Na de rust klapte Willem II d’r meer op. De Tricolores drukten NEC ver terug op de eigen helft, dat loerde op een countertje. Die kwam er, want Foor schoot een bal uit het niets binnen. Behoorlijk onterecht, maarjeh, als ge ze zelf nie maokt…

Net na die goal kwam Willem II eindelijk tot een fatsoenlijke mogelijkheid, maar Falkenburg schoof de bal voor het doel langs. Uiteindelijk moest Lamprou nog een keer redden.

Willem II kwam niet meer tot scoren. Positief puntje was de invalbeurt van Andersen, die met een bepaalde nonchalance speelt waar ik van moet spauwen, maar zijn techniek en inzicht waren fantastisch. Om te voorkomen dat ik bij Willem II mijn gal letterlijk zou spuwen ging ik maar gauw naar huis. Althans, dat dacht ik.

Willem II is namelijk tegenwoordig superpopulair vanwege het sprankelende spel. Nadeel aan deze ongekende populariteit is dat er nu een opstopping is bij de fietsenstalling. Uiteindelijk net zo lang moeten wachten om m’n fiets uit de stalling te halen als op de eerste passeerbeweging van Lesley de Sa, die in de 11e minuut kwam. 1 euro naar Pater Poels!

Lijkt net d'n cityring tijdens de spits.
Lijkt net d’n cityring tijdens de spits.

 

De wedstrijd in Tweets

Zo is het maar net. Drink dat bier op man. Heel triest dat dit nog steeds gebeurt.

Same here. Wilde eigenlijk iets kapot maken.

Het Brabants Dagblad verspreid weer onzin. Later hebben zij de tweet verwijderd.

De echte juffen stonden op het veld met een Willem II-shirt aan!

Advies aan het thuispubliek

Het was heeeeeeel gezapig. Echt slecht. Nog steeds hoorden we NIKS van Blok B, behalve dan een trommeltje. Vak C was zelf ook totaal niet zingerig vandaag. Het was tam. Heel tam. En als er dan gezongen werd werden er naar mijn idee 2 liedjes door elkaar gezongen omdat niemand op Vak C de anderen kan horen.

Advies aan het uitpubliek

Voor NEC op een vrijdagavond een prima aantal. Sfeer kan wel beter, maar is al 10 keer beter dan in hun eigen stadion.

Advies aan de trainer

Ik heb vanochtend Jurgen Streppel en die andere kale vent met een doekje chloroform ontvoerd en ze vastgezet. Daarna heb ik ze allebei laten kijken naar de opbouw van Van der Struijk, de aannames van Braber en daarna de wedstrijd nog eens in zijn geheel afgespeeld. Streppel brak na dik 4,5 uur en beloofde Braber nooit meer in de spits te zetten.

Streppel na mijn marteling. (Foto: Q-Promotions)
Streppel na mijn marteling.
(Foto: Q-Promotions)

Irritantste man van de wedstrijd

Ik heb me zwart en geel geërgerd aan Robert Braber.

Slechtste man van het veld

Robert Braber dus. Over Frank van der Struijk wil ik nog wel wat zeggen. Die heeft zich in de tweede helft bij AZ uit helemaal kapot gewerkt en was ook vandaag qua werklust weer prima. Hij was vandaag dan wel weer kut, maar hij heeft nu een trucje uitgevonden. Als hij het publiek maar op gaat naaien (AZ uit, en nu weer), dan vinden mensen hem vanzelf goed omdat je zo gepassioneerd lijkt. Slecht, maar gepassioneerd. Je wordt dan ook een beetje cult natuurlijk. Ik heb ‘m door.

#MaakFrankieNietCult.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.