reporting-for-duty-1436554klein

Twee ploegen die voor geen ene meter lopen. Willem II – Heerenveen. Bij Heerenveen zijn er een hoop basisspelers uit het elftal gebonjourd omdat daar Lodewegens buitengegooid is. Foppe “Ik heb gewoon gezegd dat het een lul was” De Haan is weer even aan het roer bij de Friese club. Nog nooit werd het woord ‘wonderdokter’ zoveel in de mond genomen als de afgelopen paar dagen. Willem II bleek zaterdag geen medicijn tegen slechte prestaties, maar eerder een veroorzaker van een hoge bloeddruk.

Willem II speelde aanvallend eindelijk op een manier zoals zou moeten met een aanvaller als Zivkovic. Ballen van achteruit die net achter de verdediging landen zodat Zivkovic zijn directe tegenstander op snelheid kan kloppen. Dit wapen bleek ook Heerenveen echter prima in te kunnen zetten. Dit resulteerde in een enorme kans voor Slagveer. Een bal van achteruit werd even verlengd door Henk Veerman en Slagveer ontsnapte aan Koppers. Slagveer moest alleen nog de bal langs Lamprou werken. Lamprou wachtte echter het juiste moment af. De bal kwam iets omhoog en Slagveer had een fractie van een seconde dus geen controle over de bal. Juist op dat moment sloeg Kostas toe. Een fantastische redding. Lamprou liep kalm terug naar zijn doel alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Baas.

Funsu Ojo gaf ook een lange bal naar voren in de richting van Rachiaricardo Zivkovic. Die nam de bal met veel gevoel op de binnenkant van de voet en de bal ging mooi het doel in. Prachtige goal, niks meer aan doen.

Smeekbedes bij de scheids om het maar bij 1 helft te laten liepen op niks uit. Dus dan maar nog even met mede-supporters over die spits ouwe hoeren. Want zo’n Zivkovic he. Met zo’n achternaam wil je toch een stoere voornaam hebben? Zlatan, Boban, Vlatko. We noemen ‘m voortaan maar Zsombor Zivkovic. Bekt veel beter dan zo’n Rachairo. Afijn, we gaan helaas weer voetballen.

Na de rust werd er geklungeld achterin. Dries Wuytens schupt de bal tegen Peters aan en SC Heerenveen kan binnenschieten. Kneuzenkermis achterin bij Woem Tweuj.

Even later ging ik bier halen en toen hoorde ik gejuich op de tribune. 5 seconde later zag ik op het scherm waarom. Nemec gooit de beukic d’r in, de bal beland bij Andersen, die kapt een meens uit en schiet binnen. Wederom een prima goal.

En dan komt Robert Braber in de ploeg. Hij laat direct zijn tegenstander lopen, die kan voorzetten op Slagveer die voor de zoveelste keer totaal niet in de gaten wordt gehouden door Koppers, en hop. 2-2.

Gelukkig kan Robert Braber wél vallen. Het leverde een penalty op. Op het moment zelf wilde ik ook een rode kaart zien, maar dat zal het bier geweest zijn. Na de samenvatting gezien te hebben mogen we best blij zijn met de penalty. Als ie gescoord zou zijn natuurlijk.

reporting-for-duty-1436554

Ik zeg niet dat Stijn Wuytens ‘m slecht inschoot. Dat zeg ik niet. Maar waarom deze penalty, op dit moment laten nemen door iemand die vorig seizoen en dit seizoen niet meer dan een mager 6-je heeft gescoord? Die in 2 jaar tijd geen fatsoenlijke corner of vrije trap (laatste gevaarlijke vrije trap was Eagles uit op de lat) genomen heeft. Het moet na 3 jaar toch eens duidelijk zijn dat Stijn Wuytens niet de man is met de fluwelen traptechniek die hij denkt dat hij is. Dankzij Stijn gingen er gisteren 13.000 mensen met een kutgevoel naar huis.

Goed, op naar de Eagles en Heracles.
Denkt u bij het verlaten van dit verslag nog even aan de supertegekgave PRIJSVRAAG? Dank u.

De wedstrijd in Tweets

Belgenmoppen, mijn favoriet.

Advies aan het thuispubliek

Sfeer was misschien iets beter dan vorige wedstrijden. Dat zegt veel over de vorige wedstrijden. Een teken dat oproepen op internet tot passie en sfeer en kwijken dus geen zak uitmaken. Wel fijn dat het een keer wat drukker was dankzij die actie dat mensen voor 10 euro konden gaan. Het zorgde voor lange rijden bij de toegangspoortjes en bij de snackkar. Bij de barren in D’n Beitel bleef het qua aantallen mensen behoorlijk rustig. Na de wedstrijd was er weer als vanouds carnavaleske feestmuziek. Geen wonder dat er dan mensen agressief worden.
20151024_192602

Advies aan het uitpubliek

Jimme wiene net mei hiel soad minsken. Krekt yn minne tiden moat do der stean. Fêste Kearn Bus 2 wie oanwêzich. Wêr wie Nieuw-Noord?

Advies aan de trainer

Frenkie de Jong voor S. Wuytens. Ligeon voor Frank van der Struijk.

Irritantste man van de wedstrijd

De grensrechter aan de lange zijde. Wat een complete debiel. Had niks goed.

Slechtste man van het veld

Ik wilde hier Dico Koppers zeggen. Toen wilde ik Stijn Wuytens zeggen. Toen wilde ik Frank van der Struijk zeggen. Ik heb het geprobeerd. Ik ging op andere spelers letten. Toch kwam Frank steeds weer in beeld met slechte acties. Het leek wel een wedstrijdje wie het slechtste kon voetballen. Het was nek aan nek met Dico Koppers. En toen, gelukkig voor Frank, stond Dico bij de 2-2, evenals bij de enorme kans in de eerste helft te slapen. Dico Koppers wint deze week dus. Komt Frank goed weg.

6 gedachte over “Willem II – SC Heerenveen”
 1. Onthutsend, verbijsterend andere woorden heb ik er niet voor. Veel mensen doen hun uiterste best om zoveel mogelijk publiek naar het stadion te krijgen. En daar krijg je dan dit soort voetbal voor terug. Streppel en zijn spelers moeten zich diep en diep schamen. Koppers inderdaad de slechtste man van het veld. Wat is die vent slecht maar zo kan ik er nog wel meer opnoemen.

  1. Beste Sander,
   Dankjewel voor je bericht. Ik ga d’r eens goed op letten als ik nog eens een voetbalwedstrijd bezoek.

   1. Hij heeft wel gelijk. Wellicht moet jij eens leren om wat beter te leren schrijven. Het slaat vaak als kut op Dirk. Je kan natuurlijk ook gewoon stoppen..

    1. Deze site slaat altijd als kut op Dirk dus een beetje raar dat je daar nu ineens mee komt. Misschien is dat ook een beetje het idee en moet jij voortaan gewoon op journalistiek verantwoorde websites kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.