Op een deurdenweekse dinsdagavond naar Deventer voor een bekerwedstrijd. Dan weet je eigenlijk al zeker dat het ellende wordt, maargoed, ge gaat toch. Uw Kruikenzeiker had er eigenlijk ook wel zin in dinsdagavond. Er was bier, live voetbal en ruzie in de bus. Ja toen werd de stemming helemaal euforisch.

De heenweg ging behoorlijk vlug met de fantastische wedstrijd PSV – Genemuiden op tv in de bus. Bij het stadion waren we als één van d’n eersten binnen en gingen we de inwendige mens kietelen. Dachten we. Daarover later meer. Opvallend is dat er buiten het stadion niets veranderd is. Alles is nog bij het oude gebleven vergeleken met vorig jaar. Nouja, het is er een beetje op achteruit gegaan: geen bier meer in het uitvak. Wat overigens ook opvalt; de lokale loodgieter die met zijn advertentie op de snack-container de uitsupporters bekend maakt met zijn bedrijf. Erg handig voor de Tilburgers met een verstopte wc.

De wedstrijd begon ook zonder bier en we namen plaats in de vernieuwde Adelaarshorst. de vernieuwde tribune waar wij op zaten is verhoogd met een mooi nieuw dak in klassieke stijl. Ook de hoofdtribune is behoorlijk gerestyled met als kers op de taart een ‘gable’. Erg tof. In onze ogen toch wel het mooiste stadion van Nederland na De Kuip. Tot zover ons ‘Joris van de Wier-momentje’.

De wedstrijd werd ondanks bij vlagen ontzettend slecht spel gewonnen met 2-0. Prima spitsengoals van Zivkovic. Onze 2 backs waren weer slecht. Al heb ik meer respect voor Van der Struijk omdat hij het in ieder geval nog probeerde. De bekende uitglijders was wel erg gênant. Zulke glijpartijen zie je bij Ter Land Ter Zee en In de Lucht nog niet eens. Uitgelachen worden door het thuis- én uitpubliek is wel de ultieme vernedering. De moedeloosheid straalt er vanaf.
De overwinning kwam na de doelpunten van Zivkovic eigenlijk niet echt meer in gevaar. Laten we niet te blij doen, dit was het team waar tegen Gaby Jallo zijn eerste doelpunt ooit maakte!

qt5557

De Reis

Live voetbal in de bus is een plus. De enorm harde (en irritante) muziek een min. Er was in onze bus wèl genoeg bier en dat vloog erin. Ge kwaamt niks tekort.

De terugreis was wel echt heel spannend. De lichten moesten uit zodat de bussen niet zichtbaar zouden zijn voor eventuele stenengooiers. Een colonne van 6 bussen met politiebegeleiding valt inderdaad niet op als de lichten in de bus niet aan zijn. Men was namelijk bang dat wij als inzittenden allemaal de moeder gestenigd zouden worden waar ze in Syrië geen brood van lusten. Er gingen zelfs stewards in het gangpad staan voor onze veiligheid. Zij moesten dan eventuele overvliegende klinkers terugkoppen. Gezien het uiterlijk van sommigen lijken ze daar erg bedreven in te zijn. Het bleef gelukkig rustig in de warzone van Deventer. Vanachter de enemy lines zochten we in stilte de snelweg op om te ontsnappen.

Het Fouilleren

Vroegen netjes of ze je mochten fouilleren. Mensen die nee zouden zeggen mochten er niet in, zeiden ze tegen een mede-supporter. Ik beantwoorde hun vraag dus maar met ‘Graag!’. Dat zorgt altijd voor een fijne ongemakkelijkheid tussen fouilleerder en gefouilleerde.

Frèètwerk

Abominabel slecht. We testten met een paar man de broodjes hamburger en de broodjes frikandel. Van boven naar beneden kreeg je dan een harde korst, een stukje ‘brood’, een niet te identificeren stukje vlees en een natte onderkant dat ook brood zou moeten zijn. Die onderkant was dus nat inderdaad. Waarschijnlijk van het door legionella-besmeurde dooiwater uit de vriezer. Het enige waar smaak aan zat was de mayonaise. Vorig jaar hadden ze dus nog dure bekers Grolsch. Dat was dit jaar ook niet meer. Een grote teleurstelling. Het was echt niks daar in Deventer.

Thuispubliek

De mensen in Deventer liepen niet heel erg warm voor deze bekerpot. Het was niet erg vol. Als ze zongen was het wel massaal en dan klinkt het ook meteen goed. In het uitvak was de sfeer ook goed, dankzij de capo op het thuisvak. Die heeft niks van de wedstrijd gezien. Fantastisch figuur, heb ik wel om moeten laachen.

gaeuitgif

Eindoordeel

De Adelaarshorst is een fantastisch stadion en we wonnen er zelfs een keer. Er was veel te veel bier en we waren veel te laat thuis. En dat op een dinsdagavond. Mooi tripje.

 

Een gedachte over “Go Ahead Eagles – Willem II”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.