Willem II heeft de uitwedstrijd met Heracles verloren. Het was in mijn ogen een kwestie van kwaliteit (onze backs, geen fatsoenlijke buitenspelers), en mentaliteit. Dat we op sommige posities kwaliteit te kort komen daar kan ik mee leven. Dat spelers niet wakker lijken te zijn niet.

We waren dit keer met de auto. Dat betekent flessen bier, goeie muziek en veul geouwehoer. Gezien onze vertrektijd van 16.30 moesten we nog even een bodem leggen. Dat deden we in Oss. In Oss werd die avond de wedstrijd Top Oss – Nac gespeeld. We waren niet de beroerdste om even de lokale FC een hart onder de riem te steken. Het mocht niet baten. Goed eten was er wel in Oss. Bij Murat’s Place. Een goei bordje shoarma meej gruun en kèès. En Anita’s in de bediening. Vooral ons menselijk stinkdier vond dit erg amusant. Hij was verzot op deze vrouwspersonen vol nepgoud. “Kiddan, deh kontje!” zei hij enthousiast, voordat hij een foto van 2 benen aan een verder platte romp liet zien. De stilstaande open haardjes op de beeldschermen, het eten, de entourage, een 9 voor Murat’s Place in Oss, jahwel! We moesten nu wel opschieten, want het was nog 1 uur en 3 kwartier tot de wedstrijd, en het was nog een uur en 35 minuten rijden.

We vervolgen onze weg met het surveillance-team Midden-Nederland met Bart en Joost, die rijden achter een Opel stationwagen die haast lijkt te hebben.

Hard de bochten door, het limiet van oe grip opzoeken en hard de bochten weer uit. Op de snelweg ook goed dicht achter je voorligger rijden. In d’n slipstream rijden is zuinig rijden. Kan Koos Spee roepen wat hij wil. Die nummer 1 ergernis in het verkeerd scheelt gewoon een hoop benzine. Deze chauffeur nam dan wel geen verdrijvingsvlakken of middenberm mee, de boete voor bumperkleven bedraagt bij die snelheid zo’n 700 eurie. Deze chauffeur heeft bij deze een heus Kruikenzeiker-record neergezet. We klokken hem op voor €8400 boete. Komen nog wel administratiekosten bij, u krijgt een acceptgiro thuisgestuurd. Uiteindelijk kwamen we 25 minuten voor het begin van de wedstrijd in het stadion aan. Netjes.

Bij Heracles willen ze gastvrijheid uitstralen naar uitsupporters. Gratis koffie en broodjes. Hoeft van mij niet, maar toch liev. De tribunes maar opgezocht terwijl andere hongerige wolven met kratten tegelijk naar boven liepen. Het stadion is van binnen mooi geworden. Van buiten is het een wannabe PSV-stadion. En dat is niet positief. Tijd om af te trappen.

20151030_194509

Jordens Peters maakt een overtreden op de lange misselijkert Wout Weghorst. Hij staat nog even gezellig met Woutje te beppen over het weer als Heracles de vrije trap erg snel neemt. Dico Koppers ziet Navratil niet weglopen en moet d’r achteraan. Dan ben je te laat. Dan sta je 1-0 achter.

Daarna is er een corner voor Heracles. Nou viel me al op dat Nemec een erg beroerde timing heeft. Maar tijdens de corner sprong ‘ie weer niet goed waardoor de bal op het hoofd van Ramon Zomer kwam. Ik dacht dat Ramon Zomer allang jeugdtrainer bij HHC Hardenberg was ofzo, maar hij schijnt dus nog te voetballen. Hij kopte eenvoudig de 2-0 binnen. Was ook niet zo moeilijk. Kostas Lamprou stond namelijk klem achter Van der Struijk en een klein opneukerke van Heracles. Toen hij daar langs was kwam hij met zijn eieren na pasos. Op dat moment had ik het eigenlijk wel gezien. Ik had meer zin in het krat bier wat in de achterbak stond dan in de tweede helft.

Willem II scoorde nog wel na een prachtige voorzet van Frank van der Struijk. Het mocht niet meer baten. Willem II speelde slap, inspiratieloos en werd totaal niet gevaarlijk. We hadden wellicht nog een doelpunt mogen hebben doordat een bal via een waardeloze aanname van Braber het doel in leek te vliegen. Er werd gevlagd en gefloten voor buitenspel. Ik heb weinig hoop op een goede afloop. Het enige lichtpuntje dat ik zag was de feilloze voorzet van Frank. Met links. Nou zie ik het, Frank is een linkspoot. Hup, Frank op links en Ligeon op rechts. En Koppers? Jij biedt NU je excuses aan! 

sorryzon

De Reis

Comfortabel ritje hoor. Er lag een kleinere versie van de beruchte KingZine-bus-box in de achterbak die ervoor zorgde dat ik mijn reisgenoten kon vervelen met mijn favoriete platen. De 2 koude kratten bier voor 3 man waren ook een plus. Heerlijk tripje.

5 Zijlertjes!
zijlertjeszijlertjeszijlertjeszijlertjeszijlertjes

Het Fouilleren

Daar stond ik dan. Ik was het poortje doorgekomen en was een beetje onzeker. Ik had behoefte aan een aanraking van een vriendelijk persoon. Ik zocht iemand. Wie? Wie wil zijn armen op m’n schouders leggen en zeggen “Wilt u zich even omdraaien?”. Ik keek om me heen en daar wenkte iemand. Het was een vrouw. Deze vrouw vroeg niet of ze me mocht fouilleren, ze begon gewoon. Haar handen gleden over mijn schouders, langs m’n nek, zo over m’n lichaam naar beneden. Oeh, ze kwam bijna aan bij de kroonjuwelen van Koning Willem II. Ze vermeed ze. Ik had net nog de directeur een hand gegeven. Zou ze iets ruiken? Was dat het? Ik mocht doorlopen zei ze. “Prettige wedstrijd.” Dat was het dan. De liefde was over. Ach ze was toch een lelijke eindbaas. Erg grondig was ze ook niet, had zo een pak Knorr Indiase Kip Madras mee naar binnen kunnen nemen, om maar iets te noemen.
zijlertjeszijlertjeszijlertjes

Frèètwerk

Murat’s place hebben we gehad. Die was goed. Maar bij Heracles hadden ze naast de broodjes snijworst en kaas ook nog DURE broodjes bal en worst in de aanbieding. Omdat een broodje bal altijd de kans geeft tot een vergelijkend warenonderzoek m.b.t. De Graafschap nam ik die.
Het was een droog broodje met daarop een hele platte bal. Hij was ook taai. Er zat erg weinig smaak aan. Er was een klodder mayonaise nodig om deze ijshockeypuck weg te werken, maar zelfs dat konden ze er niet fatsoenlijk op doen. 4 euro naar de Almelose gallemiez’n.

20151030_203518

zijlertjes

Thuispubliek

Mooi stadion en als er gezongen werd kwam het geluid goed door. Het leek dan best hard te gaan. De akoestiek kan veel doen want het leek niet alsof er massaal gezongen werd. Toch leek de sfeer vanuit hun kant naar het einde toe best aardig. In de eerste helft was het niet veel.

zijlertjeszijlertjeszijlertjes

Eindoordeel

Mooi avondje weg, maar weer een klote wedstrijd. Toch wel een mooie voorzet van Frankie gezien.
So here’s to you Frankie van der Struijk, Tilburg loves you more than you will know. woohooohooo!

 

Een gedachte over “Heracles Almelo – Willem II”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.