twenteuit

Een superbelangrijke wedstrijd. Een degradatietopper. Dan zou je verwachten dat het uitvak in Enschede helemaal rammetje bammetje vol staat. Helaas. De wedstrijd leefde totaal niet bij ons Willem II-ers. Een schande eigenlijk. Gelukkig lieten de spelers het niet afweten en staan we nu weer boven de streep. Er komen nog een paar belangrijke wedstrijden aan maar dit was toch wel heel erg belangrijk.

De wedstrijd was prima. Willem II speelde goed en FC Twente kreeg wel wat kleine kansjes, maar Willem II was duidelijk de betere ploeg. Dit resulteerde in een aantal fantastische goals van Lukas Andersen. De held. Weh kan d’n diejen voetballen. Niet normaal. De stadionspeaker dacht nog dat Twente tegen Heerenveen speelde, maar het waren toch echt de 11 mannen uit Tilburg die zo goed speelden. Kans op kans kregen we. Maar Zivkovic, Peters en Van der Velden wisten de voorsprong niet uit te breiden. In de tweede helft vond Willem II het welletjes. Willem II kreeg nog wel wat kansen, maar stuitte steeds op Drommel. Die echt weer waardeloos keepte.

Uitslag: 3-1. Andersen was weergaloos. Fantastische spelert.

De Reis

Ruimte zat! De KingZine bus was bij lange na niet uitverkocht. We hadden dus mooi wat plek voor onze sixpackjes. En dan moet je pissen van sixpacks, nodig! Jammer dat dan iemand de hele wasbak van die kleine kut-wc tot het randje vult met zure spauwsoep. Gelukkig werd er even gestopt en werd het smerige probleem opgelost. Voetbal in de bus was leuk, maar kreeg er maar weinig van mee. Na de wedstrijd de samenvatting terugkijken is wel weer mooi luxe. Daarna nog geleerd hoe je een courgette ovenschotel met brocolli en zalm kunt maken op 24Kitchen. Het stadion was mooi maar verrekkes hoog. Trappen! Nie normaol. Was zo muug. Man man man. De overwinning maakte wel veel goed.
zijlertjeszijlertjes

De Wedstrijd

Gewonnen jeh! En hoe! Andersen was fantastisch en ook Van der Velden was met 2 assists erg belangrijk. Top! 5 Zijlertjes!

zijlertjeszijlertjeszijlertjeszijlertjeszijlertjes

Het Fouilleren

Ik zag een blonde deerne maar werd naar een jongeman gestuurd. Ik was zijn eerste volgens mij. Hij keek me een beetje zenuwachtig aan. Hij begon z’n werk en deed dat redelijk grondig. Ik wilde ‘m eigenlijk nog zenuwachtiger maken door ‘m te zeggen dat ik op sommige plekken open wonden heb en deh deh zeer doet. Ik durfde niet. Hij was al zo nerveus. Hij corrigeerde zichzelf wel door even z’n handschoenen uit te trekken toen hij al bijna klaar was. Stukje zelfreflectie, mag ik graag zien. Talentvolle jongen, die komt er wel.

zijlertjeszijlertjes

Frèètwerk

Iedereen dook weer de McDonald’s in, maar die mensen weten niet whaddup. Bij FC Twente hebben ze broodjes beenham. En Broodjes Beenham (met hoofdletters!) bij FC Twente zijn goddelijk. Goddelijk ja. God schiep vèrkens speciaal voor FC Twente. Konden ze heerlijk kruidige beenham van maken. Ik was enthousiast over het broodje bal bij De Graafschap, maar van dit broodje gaat m’n vette hartje sneller kloppen en pink ik een levertraantje weg. Het is een culinair hoogstandje van de allerbovenstehoogste plank. En dat zo simpel, in een kadetje, voor €3,50. Ik pak ‘m overigens zonder saus. Als een purist. Saus is niet nodig als je product echt goed is. En dit is een goed product hoor. Man. Ze hadden overigens ook halve liters alcoholvrij bier. Alsof 3 slokken van een alcoholvrij biertje nog niet genoeg is. Sta je nog 3 kwartier tegen een lauwe slappe beker Varkenszeik aan te hikken. Jammer. Maar dit kon het niet meer verpesten. Normaal gaat de internationaal erkende Schaal van Zijler niet verder dan 5 Zijlertjes, maar voor het Broodje Beenham maken we een uitzondering. Dit is het beste stadionvoer van Nederland.

IMG-20151128-WA0041
Zie hier, een gift gods.

Vroeger mocht je dit broodje overigens niet op de tribune eten. Nu wel, zo vertelde een steward “ie mag t broodje opet’n op de tribuune, mar aj gaot gooi’n ist dreks afleup’n.” Maar meneer, met dit goddelijke broodje ga je toch niet gooien? Sergio, kom er maar in!

zijlertjeszijlertjeszijlertjeszijlertjeszijlertjeszijlertjeszijlertjeszijlertjeszijlertjeszijlertjes

Thuispubliek

Mooie sfeeractie, en verschillende keren te horen. Na de 3-1 heb ik ze niet meer echt gehoord tot na de wedstrijd. Als ze zongen was het wel lekker massaal en hard.
zijlertjeszijlertjeszijlertjes

twenteuit

Stadion

20151128_224345
Weh is dees nou?

Hoog, maar mooi. Prima zicht. Alleen verrekkes steil! Veul WC’s dus daar hoefde ook geen uren te wachten. Vroeg me nog wel af, wat dees was wat daar 3 maal aan de muur hing.

zijlertjeszijlertjeszijlertjeszijlertjes

Eindoordeel

 

Heerlijk gegeten, heerlijk gedronken en een mooie pot voetbal. Jammer van het lage aantal uitsupporters. Dat had echt beter gemoeten.
zijlertjeszijlertjeszijlertjeszijlertjes
20151128_224001(0)

Een gedachte over “FC Twente – Willem II”
  1. Dieje Andersen wenne goeie speuler. Hij naait er gewoon 3 in. We moeten mee z’n allen verrekte blij zijn mee zonnu speuler. Hopelijk kekt dieje Zivkovic mar eens goed in de spiegel. Het bleft toch wel unne egotripper. Mar we hebben 3 punten en daor draait ut om. Op naar de volgende driepunter zullen we mar zeggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.