1200 Willem II-supporters zagen donderdag een spannende en typische bekerwedstrijd in De Kuip in Rotterdam. Willem II werkte hard, scoorde 1-0 via Andersen en hield Feyenoord 80 minuten lang van scoren af. Helaas onthield Willem II zichzelf ook van een 0-2 en 0-3 en misschien zelfs 0-4 voorsprong. Het leek niet kapot te kunnen. Dat kon het wel.

We verzamelden in D’n Beitel en vatten een pilske. Iemands schoenen werden wederom onderwerp van spot. Het leek immers meer of ‘ie in een Spaanse arena op een wilde stier zou stappen dan dat hij op de bus naar Rotterdam zou stappen. Maar goed, hij doegget toch maar.

In de bus werd er meteen een potje gemaakt voor het bier. Een bijzonder goed initiatief dat ik altijd toejuich. Als we achterom keken zagen we een flinke stoet supportersbussen. Iets wat toch altijd een mooi gezicht blijft. 1200 supporters onderweg naar Rotterdam. Prachtig!

20151217_194338

Bij het stadion werd het schijnbaar nog even onvriendelijk maar toen stonden wij al binnen. Eerst in het rechtervak, maar dat was te druk. Zijn we ergens anders gaan staan.

Wat al meteen opvalt is het publiek in De Kuip. Ze worden overal in de media enorm geroemd om de steun en de sfeer. Bij ieder block dat Willem II zet begint het publiek te schreeuwen om een handsbal en dus een strafschop. Nu krijgt Feyenoord hierdoor iedere wedstrijd wel een penalty dus ik snap dat ze het proberen. Na een tijdje gaat die onzin misschien toch in het koppie zitten van zo’n scheidsrechter Janssen.

Jeh Willem II speelde prima. Creëerde wat kansjes. Lesley De Sa kwam zelfs zijn man voorbij op de achterlijn. Die toen een overtreding moest maken. Pater Poels, eigenlijk tellen alleen de thuiswedstrijden, maar omdat deze zo vol vechtlust was, heeft onzen Les toch een euro veur jou binnen gedribbeld. Willem II kwam op 0-1 door onze gehuurde Deen. Wat een prachtvoetballer. Maakte het met een hele subtiele schaar en een geplaatste bal heerlijk af.

Opmerkelijk is dat Willem II veel tegen gefloten krijgt en Feyenoord opzettelijk hands mag maken en spelers mag duwen. Omgekeerd is dat niet zo. Zo mag Feyenoord ook al het hele jaar ellebogen uitdelen. Ook donderdag was het weer raak. En elke keer komen ze er weer mee weg. En als ze dan eindelijk gestraft lijken te gaan worden, worden ze weer vrijgesproken.

Michiel Kramer met carnaval.
Michiel Kramer met carnaval.

Zivkovic wordt in de tweede helft een aantal maal alleen op de keeper afgestuurd. Nu is Willem II nooit een ploeg geweest die vaak doorbreekt en een 1-op-1 situatie creëert, maar nu snap ik waarom: we kunnen het niet. Zivkovic kreeg de bal er gewoon niet in. 1 Keer omdat hij verkeerd liep en 1 keer omdat hij de absolute killermentaliteit mist als spits. Er leek nog een doelpunt afgekeurd te worden (ik stond na 5 minuten nog te juichen) en Zivkovic kreeg nog maar eens een (moeilijke) kans.

Het werd 1-1 door handballer Vilhena en daardoor konden we ons opmaken voor een latertje. In de verlenging waren beide ploegen behoorlijk moegestreden. Arbiter Janssen had geen zin in een penaltyserie en gaf er dus maar 1 weg aan Feyenoord. Die hadden de hele wedstrijd namelijk nog geen penalty gehad. Een handje op de schouder van Kramer was voldoende om hem te laten duiken alsof hij net in een jaren 60-film in z’n onsympathieke lijf geschoten is. Zet er de Wilhelm-scream onder en je hebt een goede scene. De penalty die je wist dat zou komen was hier. Quasimodo Kuyt heeft daar niet zoveel moeite mee en hop, 2-1.

20151217_231024

Ondanks de uiterst trieste manier waarop deze wedstrijd verloren ging proberen we het trotse gevoel te laten overheersen. Met 1200 supporters hebben we 115 minuten lang het tamme Feyenoord-publiek overheerst. De spelers vochten als leeuwen en Frankie van der Struijk had Eljero “ik vind het heerlijk om een back te dollen” Elia compleet in zijn zak. Heerlijk. Kom zondag (morgen alweer) ook vroeg naar het stadion om je trots te laten blijken.

De Reis

D’r was mij als de Don Leo Blokhuis (met een betere smaak) van Willem II gevraagd voor onze bus een CD-ke met Engelse kneiters te maken. Daar had ik helaas geen tijd voor maar het viel me nog mee. Geen Engelse topplaten maar hardstyle. Jeh deh vind ik niks. Gelukkig ook goeie TIlburgse platen als dees. Het bier was weer koud en volop aanwezig.

zijlertjeszijlertjeszijlertjes

Het Fouilleren

Alles goed? Vroeg de vriendelijke beveiliger. “Jao, mee jou?” zee ik. “Ja, nog wel!” zeetie. Een Feyenoorder zonder vertrouwen in de wedstrijd. Een pessimist. Een Kruikenzeiker. Ja, ik mocht deze beveiliger wel.

zijlertjeszijlertjeszijlertjeszijlertjeszijlertjes

Frèètwerk

Man man man. Veel treuriger dan bij Feyenoord ga je het echt niet meemaken. Een knakworst uit het plastic op een plakkerig broodje: €4. Een broodje kroket €3. En dat is niet erg als je kwaliteit levert. Maar dit was echt van zeer bedenkelijk niveau. De kroket, als je daar het ‘kontje’ afbeet kon je d’r van voor tot achter in kijken. Dit was geen kroket maar een cocon.

Vuilen oplichters!
Vuilen oplichters!
Doet u mij maar zo'n broodje Vagijn!
Doet u mij maar zo’n broodje Vagijn!

Verder hadden ze ook bier. Ja echt. Nee toch niet. Het was Heineken Lite. Dat is gewoon echt vies. De Buckler onder de stadionbieren. Geen wonder dat het niet goed gaat met Youp.

Voor deze wanprestatie geen Zijlertjes. Ons Sergio is echt faliekant tegen dit soort wantoestanden.

Thuispubliek

Het legioen is met pensioen wordt er vaak gezegd. En dat blijkt ook zo te zijn. Ze hebben een doelpunt nodig om sfeer te maken. Alleen bij wedstrijden tegen Ajax of Europese tegenstanders is het daar goed. Als er dan wel een goaltje valt breken ze ook de tent af hoor. Maar de term Ajax-publiek kan wel een update gebruiken.

20151217_232613

zijlertjes

Eindoordeel

Helaas houdt ons bekeravontuur hiermee op. Het was een zure afloop maar we hebben een bak geld meegenomen uit De Kuip en kunnen echt trots zijn. Op alle meegereisde supporters, én de spelers. Alleen jammer van de ‘gastvrijheid’, het vreten en de thuissupport.
zijlertjeszijlertjeszijlertjeszijlertjes

20151217_204249

 

Een gedachte over “Feyenoord – Willem II”
  1. Dat dit verslag er is gekomen mag met stip het wonder van 2015 genoemd worden. Dat ge het overleefd het na dat eten van dat brooike kroket! !!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.