NEC uit was droevig, Heerenveen uit was zielig. Met deze 2 fijne uitwedstrijden zo net na de winterstop was iedereen binnen de selectie er ongetwijfeld enorm op gebrand om het thuis tegen FC Groningen het roer om te gooien en punten te gaan pakken. ‘We gaon het himmol aanders doen!’

Heel d’n week deden ze het anders. Ze trainden een uurke langer, met een ander middenveld. Van der Struijk kreeg techniektraining en Lamprou mocht ineens vrije trappen gaan nemen. Alles onder het mom van ‘We gaon het himmol aanders doen!’ Geen pasta in het spelershome maar een rijsttafel van Nieuw China op de Korvelseweg na de ochtendtraining. Geen dancemuziek maar John de Bever in de kleedkamer. En toen Dico Koppers een keer een balletje terugspeelde en Jordens Peters weer 10 keer om zijn as draaide voor hij een pass gaf stond ons Berrie weer te roepen: ‘Aanders doen!’. Zelfs de terreinknecht werkte mee, die maakte het veld een stukske smaller. Niks zou die 3 punten in de weg komen te staan.

En dan voetballen he. En wat blijkt… gewoon hetzelfde. Dezelfde opstelling, dezelfde linten die omhoog schieten….alles hetzelfde. Het enige dat anders was, was dat er geen kinderen op het veld stonden om met het Willem II-logo te wapperen en dan heel hard naar de hoek te rennen waarbij de kleinste onderuit glijdt. Maar alles was hetzelfde. De ballen van Dico gingen weer achteruit, Van der Velden werd haast niet bereikt en er gebeurde net zo veel als uit bij NEC. Na een half uur en 2 bier later vond Berrie het wel weer mooi geweest en riep een keer: “WE GAON HET HIMMEL AANDERS DOEN!”. En toen liep het jeh.

Frank plukte de ballen uit de lucht en legde deze meteen stil, de aanvallen liepen vlekkeloos en de passes kwamen gewoon aan! Kans op kans werd gecreëerd. Falkenburg en Hupperts misten enorme kansen. Als vanouds zoude zeggen, maar Willem II voerde enorme druk uit. Groningen kwam er 1 keer goed uit maar de boogbal van Linssen ging via de lat over. Niets leek een goede overwinning van Willem II in de weg te staan. Willem II speelde ineens dominant voetbal. Willem II deed het himmol aanders. Het doelpunt kwam wel weer van vriend van de show Dries Wuytens. Hij deed het ook anders en leek de bal met z’n bips in de kruising te werken. Dat kan een Messi niet hoor.

In de tweede helft was Willem II wederom beter. FC Groningen creëerde heel weinig. Willem II kreeg daarentegen wel nog een goede kans voor Haemhouts die op keeper Padt schupte. Het voorbereidende werk van Andersen was fantastisch. Met een hakje legde hij de bal perfect klaar voor Robbie. Een half stijfje. Opzeker. Meude gerust weten.

Daarna was het vooral genieten van Frank. Frankie bleef ballen uit de lucht stilleggen zoals alleen Andrade kan en ging vervolgens aan de zijlijn pingelen als een ware technicus. Tot twee keer toe tikte Frank de bal ongelukkig over de zijlijn waardoor een ingooi voor Groningen reglementair gezien een juiste beslissing zou zijn. Medelijden doet echter veel met een mens een de grensrechter ging dus overstag. Willem II mocht ingooien. Ook bij deze ingooien werd Frank weer aangemoedigd alsof het een grote is. Prachtig. Als kers op de taart nam hij nog even een vrije trap die perfect aankwam bij Nick van der Velden.

Willem II moest wel terug. FC Groningen ging alles of niets spelen. Jurgen Streppel en Berrie kunnen niet zo goed door 1 deur en Jurgen luistert dus ook niet naar Berrie als hij het helemaal anders wil gaan doen. Jurgen is daar ook een beetje te autistisch voor. Nu wil ik absoluut niet lachen met een hele vervelende stoornis, maar ik vermoed echt dat Jurgen er aan lijdt. Als jij een seizoen lang iedere wedstrijd Lesly de Sa en Robert Braber d’r in zet, ongeacht het spelbeeld, de stand of de tegenstander dan ben je gewoon een slechte trainer met autistische trekjes. Terwijl Willem II dus een hele belangrijke voorsprong moest verdedigen zette Jurgen er lachend (want Jurgen doet alles lachend) houten klaas Robert Braber in voor Haemhouts, de kleine en onbeholpen Lesly de Sa voor Andersen en oja, een spits voor een spits: Adam ‘NOmec’ voor Nick van der Velden. Een normale trainer zou ergens een verdediger vandaan trekken en hem alle ballen weg laten trappen achterin. Jurgen Streppel gaat het nooit himmel aanders doen.

In de allerlaatste minuut krijgt Groningen dus nog een corner door Adam Nemec en met fijngeknepen billetjes zit je dan toe te kijken hoe Falkenburg half tegen de bal maait en hoe Hedwiges Maduro de bal het laatste zetje geeft. En dan ga je wederom gefrustreerd naar huis. Sommige dingen veranderen nooit.

De wedstrijd in Tweets

Dat tijdstip van 18.30 schreeuwt natuurlijk om eten. #TeamNasi

Ook voor mij. #TeamBami

Nog meer. #TeamNasi

Uiteindelijk een geflatteerde 1-3 nederlaag voor #TeamBami. Zuur, maar we moeten ons herpakken met het oog op volgende week.

Na deze onzinnige eet-berichten over tot de orde van de dag: er werd gescoord door Dries, en dan valt het altijd te proberen war.

Er werd ook gewisseld.

Deze staat gewoon voorgeprogrammeerd door Willem II.

Op de Frater van Gemert-school zetten ze sexy acties als deze gewoon op Instagram.

En dan gaat het toch weer mis.

Wie heeft er gisteren zijn vrouw nog een pats verkocht? Eerlijk zeggen.

Wisselbeleid van een halve tamme.

Nee Jurgen! Dat kan NIET!

Nogmaals je boy Rinus. De man heeft een kutdag. En dan ook nog dezen onzin lezen.

Advies aan het thuispubliek

Het tijdstip is enorm triest, maar dat was de sfeer ook. Het klonk 80 minuten lang als een schouwburg waar iedereen zit te wachten op de voorstelling. Je hoorde alleen maar mensen praten.

Advies aan het uitpubliek

Respect voor alle werkelozen die er waren. Er zullen veel Groningen-supporters zijn geweest die hebben moeten haasten om het op tv te kunnen zien. Je kunt het de Groningers niet kwalijk nemen dat er maar zo weinig man was.

20160126_184154

Advies aan de trainer

Misschien, als je van je eigen stramien af kan wijken, kan je er eens aan denken om eens niet Braber en De Sa d’r in te zetten na de rust. Het is maar een idee hoor. Nee niet schreeuwen en met je hoofd tegen de muur aan bonken nu Jurgen. Dat is niet nodig. Nee rustig maar. Zet de volgende keer maar gewoon weer Braber en De Sa d’r in. Sorry dat ik er over begon.

Irritantste man van de wedstrijd

Padt.

Slechtste man van het veld

Falkenburg. 2 enorme kansen missen en in de laatste minuut halven bak tegen de bal aanmaaien waardoor de 1-1 gemaakt wordt. Dan verdien je het ook.

 

Een gedachte over “Willem II – FC Groningen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.