20160129_205029site

Als ge ‘Bijvullen’ op een fruitmasjien ziet staan, dan witte al dagge niet zult winnen. Als ge naar Willem II gaat kijken, dan kunde op voorhand al dezelfde conclusie trekken. Dit keer kon Willem II tegen het hoog geklasseerde Heracles Almelo niet echt los komen. Willem II heeft de selectie wel bijgevuld door Ogbeche van Cambuur te kopen en Achenteh bij Vitesse op te halen. Twee prima aankopen die meteen in de basis startten.

Vrijdagavond 20.00 uur. Een ouderwetse Jupiler League-tijd. Dan witte deh het fout kan gaan he. Volgende dag iedereen vrij, gezelligheid in D’n Beitel, ge kent deh wel. Daarom gingen we eerst even een bodempje leggen bij Cafe Slagroom. En nee, dit wordt geen ‘advertorial’, maar een lovende recensie. Nou eet ik vaker spareribs hoor. En ik vind ze nooit zo bijzonder. Maar giesteren bij Slagroom waren het wel echt de beste die ik ooit op heb. Het vlees was vol smaak en ge kont het zo van het botje afzuigen. Omdat ze zo lekker waren heb ik er een foto van gemaakt zoals je tante Henk altijd doet als ze op vakantie op Ameland is.

20160129_180724

Meej een goeie bojem in de maag en weh pilskes in de kraag gingen we stadionwaarts. Daar nog een pilske gevat en toen begon die ellende wir.

De eerste helft was niet veel. Heracles kwam er niet door en schoot vooral van buiten het strafschopgebied. Er vielen een paar dingen op… bijvoorbeeld Lamprou die buiten het strafschopgebied de bal een tikje geeft in de voeten van een Heracles-speler ipv dat hij de bal wegrost. Een Achenteh die meteen een panna kreeg. En het feit dat Wout ‘De Irritantste Speler van de Eredivisie‘ Weghorst er totaal niet aan te pas kwam.

Aan het eind van de eerste helft had Willem II was kleine schietkansen. Het leverde helaas niks op. In de tweede helft was Willem II wel duidelijk de betere. Ook nu vielen er weer een aantal dingen op. Arbitertje Janssen, we kennen hem nog van zijn wanprestatie in De Kuip, floot weer als een drol. Willem II had een penalty moeten krijgen. Andersen ging inderdaad wat makkelijk naar de grond, maar die zal ook moe zijn geweest van zijn dribbel die heel lang duurde. Een overtreding is een overtreding. Wat volgde was een goeie schup van Ojo, die er vervolgens meteen boos bovenop vloog. Er ontstond een opstootje. En als er een opstootje is, dan is Achenteh d’r bij. Dat vond ik altijd bloed irritant toen hij nog bij Vitesse speelde, maar nu hij bij ons speelt vind ik het wel mooi. Die jongen sprint dan als een gek naar het opstootje toe om een willekeurige tegenstander hard weg te duwen. Lekker nutteloos. Daar kan ik wel van genieten.

Wie ook boos was? Frank van der Struijk. Het Tilburgse publiek was in grote afwachting van één van zijn inworpen maar moest even wachten omdat de keeper van Heracles op de grond lag met een blessure. Met wilde armgebaren maakte Frank kenbaar dat hij boos was. Nu moest zijn show wachten, omdat die keeper geblesseerd is? Schande natuurlijk. Ik vind het fanatisme van Frank mooi om te zien. Hij lijkt daarin toch veranderd. Hij is ook zo gek als een deur. Hoe gekker het publiek doet, hoe gekker Frank lijkt te gaan doen. Super. Ik ben een beetje van Frank gaan houden. Alleen deze poging tot blocken mag iets ehm…. ‘mannelijker’.

frankie-1

Ogbeche dan. Liet bij vlagen zien een prima speler te zijn. Hoogtepunt was voor mij de Afrikaanse tackle op kniehoogte waarmee hij in de 78e minuut een bal die achter leek te gaan nog binnenhield. Ook vrij nutteloos, maar toch mooi.

De wissels vielen ook op. GEEN BRABER? Waar is Braber? Heeft Streppel dan toch aanstoot genomen aan mijn woorden over de wedstrijd van dinsdag? Ik heb even de statistieken bekeken en Braber is dit seizoen in alle officiële wedstrijden bij 5 wedstrijden niet in de 2e helft d’r in gekomen. Van die 5 wedstrijden stond hij er 2 in de basis. Alleen bij Ado uit, Roda thuis en Nec uit en nu dus Heracles thuis kwam Robert Braber NIET in het spel in de tweede helft als hij op de bank zat. Bij 18 wedstrijden (!!!) gebeurde dat dit seizoen WEL. Qua rendement van Braber kunnen we kort zijn: 0 rendement.

Goed, als we tijd hebben voor dit soort dingen dan weet je de uitslag van de wedstrijd wel: 0-0.

Naderhand kwamen de spelers van Heracles hun publiek bedanken. Waarom het dan nodig is om toch weer bier te gooien naar die gasten is mij dan toch onduidelijk. Niet Ed Janssen, niet de Almelose muur maar dat bier gooien is toch het meest trieste wat ik gisteravond gezien heb. Om met de woorden van Edje van der Sar te spreken: ‘Kappen met die shit!’.

De wedstrijd in Tweets

De kachel brandt weer bij Willem II!

Struijkie scoorde wederom een voldoende jeh.


Ik had het nog zo gezegd he.

Maokt ‘m nou niet cult.


Ingoois!


Ge kunt gerust zijn.

Advies aan het thuispubliek

Sfeer was een stuk beter! Maar hou je bier vast, drink het op en ga aan de bar een nieuwe halen. Dat is zeg maar de cyclus die je aan hoort te houden als je oud genoeg bent om bier te drinken. Loser.

Advies aan het uitpubliek

Weinig man, niet gehoord.

Advies aan de trainer

Geen Braber! Dankjewel! Verder zo laten staan. Dit is op dit moment denk ik de best mogelijke opstelling.

Irritantste man van de wedstrijd

Niet specifiek deze wedstrijd, maar ik waardeer de haatcampagne van de Eredivisie-spelers bij FC Afkicken tegen Wout Weghorst enorm. De eerlijkheid van die Jeff Stans, Lars Veldwijk en Sander Fischer is mooi en zeldzaam in het hedendaagse voetbal. Het is ook gewoon een misselijke zak.

Slechtste man van het veld

Ik vond er een paar niet sterk spelen. Wuytens, Ojo, Andersen en Hupperts vond ik niet denderend. Ik moet er natuurlijk één kiezen en dan zeg ik Hupperts. Ging te weinig dreiging vanuit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.