20160306_143009
Het jaarlijkse verplichte nummertje tegen Ajax is weer achter de rug. Willem II verloor met 0-4 en maakte eigenlijk nooit echt een kans. Ajax drukte na een 0-1 ruststand even door tot 0-4. Koste niet heel veel moeite. Hebben we dit weer gehad. Kunnen we weer tegen andere clubs spelen waar we misschien wel een kans tegen hebben.

Ik heb nooit veel zin in wedstrijden tegen Ajax. Stadion zit vol nepfiguren, stripjokers en fopneuzen die normaal nooit komen en vooral met elkaar praten over op welke plek in het stadion je beter niet kunt zitten en waar je wel gewoon kunt juichen. Leuk voor de kaartverkoop, maar het wordt altijd boxen zoals je in de rust zag. Voor de wedstrijd tweette het Brabants Dagblad al een foto van alle mensen die bij de hoofdingang staan te wachten op de spelersbus van Ajax. Deze mensen maken zich op dat moment gewoon bekend als Ajacied en die moet je meteen van het terrein verwijderen. Deze mensen horen in het uitvak te zitten, of ze moeten zich gewoon fatsoenlijk gedragen en niet als een blije debiel in het rond gaan springen na een doelpunt. Maar dat kunnen Ajacieden in de regel niet. Tis ook nergens voor nodig, dat juichen voor hunnie. Je weet toch wel dat Ajax gaat winnen, maak je dan ook niet zo druk.

Maargoed, de wedstrijd. Van der Velden maaide goed over de bal in het begin en daardoor kwam de bal bij Falkenburg. Die schoot goed op doel. Ik denk dat dit de eerste fatsoenlijke doelpoging in 4 wedstrijden was. Daarna namen de Amsterdammers de controle over de wedstrijd en was het maar saai.

De wedstrijd in Tweets

Typisch, trainingskamp en dan met 0-4 d’r af gaan.

Nepfiguren.

Erg veel meisjes weer overal. Sinds wanneer is het leuk voor meisjes om mee te gaan? Vrouwelijke supporters? Prima, maar giebelende meisjes die gewoon een keertje meegaan? Laat thuis laat huis.

 

Advies aan het thuispubliek

Zingen! In het begin had Willem II er flink de vlam in, en dat sloeg over op de tribune. Daarna zakte dit totaal in.

Advies aan het uitpubliek

Qua liedjes is het ieder jaar weer lachen geblazen.
Oeh! – Ah!
Hij zit er in, hij zit er in!
Waar is die kaassouflé? (ofzoiets)
Ze hebben nooit wat gewonnen! (Wij waren de eerste landskampioen!)
Gekkenhuis op de tribune. (uhuh, ging echt helemaal los).

Van onze eigen Lamprou-look-a-like kregen we de volgende aanpassing:
90 seconden lang, na iedere goal uit Amsterdam.
Weinig gek op de tribune, niemand die ons horen kan!

Advies aan de trainer

Bij 0-3 moet je als trainer gewoon je verantwoordelijkheid nemen. Je hoort dan een jeugdspeler die het toch niet gaat redden er in te zetten met maar 1 taak: Zorgen dat die Gudelj de komende 2 seizoenen niet meer voetbalt. Doet Streppel niet. Lafbek.

Irritantste man van de wedstrijd

Makkelie. Verschrikkelijke Ajacied.

Slechtste man van het veld

Achenteh. Man man man. Nu snap ik die wekelijkse tweets van Vitesse-supporters die steeds aangeven blij te zijn dat ‘ie weg is. Waardeloos. Leuk, zo’n fel baasje, maar wat een slaopert.

2 gedachte over “Willem II – Ajax”
  1. Hoe lang denkt dieje Streppel de zaok nog te gaon verzieken. Staot ie mee z’n raor bakkus te laachen bij iedere tegengoal. Denkt ie nou echt dettie ons nog langer vur de gek kan houwen. Mafkees ik heb er gin aander woord vur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.