site1

Honderden Willem II supporters verzamelden zich in de stad. In de Bierstraße en in de Epic. Honderden Willem II-ers die ondanks de sportieve malaise er weer aan gingen staan. Een biertje dronken, ouwe hoerden en hoopten op het beste. Het werd helaas weer een grote teleurstelling.

Twee feesten tegelijk. 1 voor mensen die van stampen houden. En 1 voor mensen die van weizenbier houden. Nou vallen wij in categorie 2 en gingen wij dus naar de Stadhuisstraat. Het was niet superdruk maar er werd lekker gedronken. De sfeer was echter behoorlijk doods. Het was een bietje klessebesse mee oe maten, maar verder zat je vooral te wachten tot de grafkist de straat binnengedragen werd. Een plakje cake ontbrak er nog maar aan. Er stond een merchandise standje met 2 verkopers die net zo goed zelf hadden kunnen gaan zuipen want erg druk hadden ze het niet. Ook Kingo stond vooral om zich heen te kijken of er kinderen waren. Die waren er maar erg weinig dus die had ook beter z’n kop af kunnen doen en een Hertog-Janneman naar binnen kunnen gieten. En er liep een balonnenclown tussen de honderden clowns. Muziek was er ook niet. Ah, ja toen ineens wel. Blof met een streepje door de O. Het viel me mee dat My Way van Frank Sinatra en Time To Say Goodbye van die blinde Italiaan niet gedraaid werden. Ge werd er wel zat van. Deh wel. Overigens hoor ik goeie verhalen over het feest in de Epic waar de sfeer d’r schijnbaar wel erg goed in zat.

En dan diejen Corteo. Vind ik altijd maar onzin maar je moet toch naar het stadion dus maar mee gelopen. Ik snap het principe niet zo. Wel mooi hoor al die fakkels en al die Willem II-ers, maar ik voel het gewoon niet. Kvèèn er maar weinig aan. Volgende keer vat ik weer gewoon de fiets. Maar iedereen die het wel heel gaaf vindt…prima. Wel respect voor de politie die volgens mij wel goed omging met het hele gebeuren. Mensen die effe in een zijstraat een muur om stonden te zeiken kregen geen gezeik van oom agent. Dat is wel eens anders geweest.

20160402_202255

20160402_203322

20160402_203347

Ik stond net op de tribune te wankelen of Willem II scoorde al. 17 seconden. Des nie veul. Het werd zelfs 2-0 door Andersen. Prima aanval. Daarna werd alles kut. Lamprou stond te schutteren bij een vrije trap van ZIyech. 2-1. Dan weet je het al weer: dat gaat mis. 2-2 door Ede. En wat doe je als je van een 2-0 voorsprong naar 2-2 gaat? Je brengt Braber voor Andrade. Echt logisch. Je hebt jonge, snelle spelers op de bank zitten die met creativiteit en een actie nog iets kunnen creëren. Maar zoals iedere wedstrijd heb je Braber nodig. Echt Braber gewoon. Het moet eigenlijk een synoniem worden voor alles wat maar nutteloos is. Een vis aan de muur die zingt als je d’r langs loopt? Echt een Braber. Een Willem II Stack-cup? Ontzettend Braber! Een kinsteun? Een noodle-koeler? Juist! Fucking Braber.

Nog geen 2 minuten na de wissel, die gelukkig met veel gefluit en boe-geroep ontvangen werd, kreeg Twente een vrije trap voor een handsbal die geen handsbal was. Ziyech schiet de bal fantastisch binnen en het betekende wederom een verliespartij voor Willem II. extra frustrerend omdat je na de eerste helft mocht hopen op 3 hele belangrijke punten. Ik ben er schijt en schijt ziek van.

Willem II moet oppassen voor niet weer een VVV-thuis van een paar jaar geleden toen het binnen en buiten het stadion helemaal los ging. Ze zorgen zelf voor de omstandigheden. Provocerende Twentenaren op die vertyfte field-seats. Een waardeloze trainer. Waardeloze spelers. Totaal geen lijn in het bestuur. Een bankmedewerker als Algemeen Directeur en 0 mensen met enig voetbalverstand in het bestuur. Je merkt het aan alles op de tribune. Mensen zijn het beu. Er lopen contracten af en ze willen niksnutten als Vd Velden en Braber nog gaan verlengen ook. Voor wie? Er is geen nieuwe technisch directeur en geen nieuwe trainer. Het gaat helemaal mis zo en niemand die er iets aan doet. Als we dit jaar niet degraderen dan doen we dat op deze manier volgend jaar wel. En wij blijven komen, de supporters die allemaal verzamelden in de stad. Of dat nou in de Epic of de Stadhuisstraat was. Maar om een groot rapper te quoten… wat als wij zeggen, nou fuck het allemaal?!

fuckhetallemaal

De wedstrijd in Tweets

Veel tweets dit keer. Zoek het allemaal zelf maar uit.

Ah daar zuddem hebben.

“”Wederom””

Eindelijk. Maanden op het Portugese strand gezeten en nu is hij de verlosser.

Ga ergens anders janken man.

Zoist.

Een keer goed schuppen en je hebt er geen last meer van hoor.

Ja, je hebt echt motivatie en zin nodig voor zo’n wedstrijd. Man man man.

Advies aan het thuispubliek

Sfeer was weer kut. Maar zoals altijd: op een goei Tilburgs feestje moet gevochten worden. Supporter op het veld, meerdere opstootjes op C. Beveiligers die een supporter stompen. Het was weer raak. Al de 2e wedstrijd op rij he. Dit loopt een keer uit de klauwen Willem II.

Advies aan het uitpubliek

Ook in het uitvak kennen ze het principe van dat Tilburgse feestje. Ook daar werd geknokt. Het enige verschil met de thuistribune was dat daar wel gezongen werd.

Advies aan de trainer

Ga weg man. Van der Velden rechtsbuiten (langzaam, geen actie) en Braber wederom brengen in de 75e minuut. Ik wil echt heel graag dat je buitengemopt wordt/opstapt. Helemaal klaar met Streppel.

Irritantste man van de wedstrijd

Jurgen Streppel.

Slechtste man van het veld

Kostas Lamprou. Op cruciale momenten zat hij er naast.

2 gedachte over “Willem II – FC Twente”
  1. Weinig aan toe te voegen. Nou ja, de minuut stilte voor JC was mooi en vooral heel erg typerend voor de rest van de avond.

  2. Goed stuk, nou moet ik zeggen dat Andrade ook niet lekker in de wedstrijd zat maar altijd nog beter dan die slak Braber en ik weet niet wat Streppel in de rust heeft gezegd, maar er was niks meer over van de strijd en motivatie in de eerste helft.
    En die Ziyech, ja die heeft wel heel dat bijelkaar geraapt zooitje tukkers de overwinning in getrokken, hadden wij maar zo speler….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.