site
Een paar jaar gelden degradeerde Roda JC uit de Eredivisie. Willem II ging daar op bezoek en zong het bekende liedje ‘En wie niet springt die degradeert’. Het zit ze nog altijd erg diep in Kerkrade. Elke keer wordt het er weer bij gehaald. Dat een beetje gekut bij voetbal hoort, dat snappen ze in Kerkrade blijkbaar niet. Ze schijnen de Tricolores daar sindsdien echt niet meer te mogen.

Dat blijkt wel uit het groepje links naast het uitvak. Anton en Rudy, de jongen met het hempje en de jongen met het zwarte shirt met de belachelijk grote print waren erg veel bezig met het utivak. Sterker nog, de 2 goals van Roda zullen ze niet gezien hebben want ze waren vooral druk met zwaaien naar het uitvak. Buiten zouden ze komen. Iedereen in het uitvak zou rennen voor hun. Je kent dat wel.

De wedstrijd was net zo kut als deze treurige figuren. Niet omdat Willem II verloor, maar omdat Cambuur verloor. Willem II speelde namelijk best ok. We creëerden weer eens kansen en kwamen in de buurt van de goal. Dat is nieuw voor ons dus dat je dan geen 10 goals maakt kan ik begrijpen. Helaas hadden we er allemaal niks meer aan omdat Excelsior gewoon beter was dan ons over 34 wedstrijden. Treurig, maar waar.

ekpoule2

We wonnen met 2-3 en we gaan dan toch met een beter gevoel de nacompetitie in dan wanneer je met 3-0 d’r af gaat.

Nu dus maar weer vechten voor kaarten om d’r bij te zijn, vrijdag in en tegen Almere.

De Reis

Man man man. Het Tifosi Team in de bus. Die kunnen beter schilderen dan plaotjes draaien want wat ze draaiden was behoorlijk kut. Op het moment dat ze ‘Het land van’ van Lange Frans draaiden begon ik te janken. Lange Frans opzetten in een supportersbus. Gedraogt oe eigen man. Het is maar goed dat ze het jaarlijks gecollecteerde geld in doeken en verf steken en niet in cd’s.
Ik begon dus m’n hele getatoeëerde rozenkrans af te bidden dat er iets zou gebeuren en daar was dan eindelijk het Godsgeschenk: de accu van de box was leeg.
Schijnbaar had iemand een Linkin Park-cd meegenomen (?) en deze werd opgezet. Heurde zeg maar een In The End met enorm veel geruis terwijl ge zit te luisteren naar strontvervelende vakantieverhalen terwijl gij al weken aan een stuk hard aan ’t werk bent. Worde toch doodmuug van.

Waar ik echter het meeste teleurgesteld in ben is het feit dat net voor onze neus de blinde toto vol was. Amateurs die dat regelen. Ongelofelijk.

Op de terugweg deed de box het weer en kregen we een soort mix van softe dance met knuffelrock. Ik weet niet wat het was maar het was echt slap. Het was echt treurig. Degene die dat opgezet heeft moet zich kapot schamen.
Wel nog gelachen om reacties op Facebook na de wedstrijd. Dat maakt het nog enigszins goed.

zijlertjes

Frèètwerk

Het werd slechter en slechter. Een broodje worst met een gek soort rode saus. De worst was krokant en viezig. Iets klopte d’r gewoon niet aan. Maar ja, currywurst, in Limburg. Je verwacht het ook gewoon. Maar het was echt niet lekker gewoon. Daarbij hadden ze geen prijslijst, verschrikkelijk slecht personeel en gewoon waardeloos vreten en drinken dus. Toch één van de minste van de hele Eredivisie.
20160508_142056
zijlertjes

Thuispubliek

De gasten van het fanatieke vak aan de overkant af en toe gehoord. Prima. De gasten links van ons niet gehoord, maar waren met hun gebaren wel flink aanwezig. Vrij kansloos. Dat je gaat zingen dat we degraderen. Gaat lopen kutten, gaat zieken en zuigen is logisch. Zou iedere club doen. Maar als je de hele wedstrijd uit gaat lopen dagen, dan verdien je gewoon je eigen gif. Nou is uw Kruikenzeiker verrekte handig met die dinger en zie hier… de gif. Kunde op Facebook gebruiken als je een discussie niet kunt winnen ofzo. Deze man daagt gewoon voor jou uit.
triest4

Overigens hadden ze ook een spandoek dat we 1. niet konden lezen. 2. niet konden ontcijferen. 3. niet konden plaatsen. Wel leuke poging.
IMG-20160508-WA0029

Daar is dus ook maar 1 beoordeling voor mogelijk.
zijlertjes

Uitpubliek

Naja, was niet heel bijzonder. Figuren die blij zijn met de 1-1 van De Graafschap tegen Ajax (Willem II krijg nog geld voor Dijks als Ajax het goed doet)  waardoor het vak denkt dat Cambuur gescoord heeft. Dan moette oe eigen echt kapot schamen. Treurig. Daarbij hedde in dat uitvak een soort raampjes zonder raampjes. Maar wel een frame. Kunde dan doorheen hangen. Stoot ik dus bij de 1-1 gruwelijk hard m’n harses he. Gelukkig geen hersenbeschadiging. Anders zou ik net zulke dingen op Facebook zetten als onze Frank van der Struijk. Om maar eens iets op te noemen wat om te janken is.

frank

zijlertjeszijlertjes

Eindoordeel

Win je een keer, is het echt een klotedag waarop alles tegen zit. Godnondeju toch. Vrijdag godverdomme alles geven godverdomme en zorgen dat we godverdomme in de Eredivisie blijven godverdomme. In die Jupiler League heb ik echt geen zin.

zijlertjes

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.