Het 5e seizoen van deze onzin alweer. 5 jaar. Een jubileum. Weet je wie ook een jubilaris is? Willem II. 120 jaar. 120 jaar. Niet 100 jaar of 125 jaar, maar 120 jaar. Een jubileum noemen ze dat. Wordt groots gevierd met het oude logo en allerlei activiteiten enzo. Wie heeft verzonnen dat 120 jaar een jubileum is? Wacht dan 5 jaar. Maargoed, mensen met ideeën moeten die uitvoeren en zo vieren we dat we 120 jaar bestaan. Prima, we doentur mar mee. Het jubileum van de Kruikenzeiker, dat verdient wél alle aandacht. in het seizoen 2012/2013 begonnen we op deze site tijdens de 2e speelronde met Willem II – Vitesse. En nu, het 5e seizoen, 2016/2017 beginnen we weer met Willem II – Vitesse. Nou, van zulke symboliek gaat @Doingthe116 janken, naakt rondrennen en rukken. Terwijl anderen bezig waren een Willem II-elftal van 120 jaar Willem II op te stellen met een rechtsback op links, een linksbuiten nomineren als centrale middenvelder en een linksbuiten nomineren als rechtsbuiten hebben wij de site vernieuwd zodat het allemaal nog makkelijker is voor jou om oude verslagen terug te zoeken en voor men om nieuwe verslagen te posten. Win win zeg mar.

Tot zover de huishoudelijke mededelingen. Ik vind het mooi dat we tegen Vitesse beginnen. Vitesse, de club waar ik geen beste band mee heb. Die supporters zitten ergens in een sporthal langs de snelweg zonder enige ziel en ambiance. Ze zijn allemaal volgelingen van rijke Russische en Georgische maffiosi. Die Russische en Georgische maffiosi zijn natuurlijk nogal fan van saaie, van grijze blokken beton en zielloosheid, want iets anders kennen ze in die streken niet. Communistische bouw, daar gaat hun hartje sneller van kloppen. Als je dan een club over wilt nemen in Europa waarbij je aan die dingen denkt, dan neem je Vitesse over. Ze hadden inmiddels al de kampioen moeten zijn volgens die enge Georgiër en Maasbert Schouten. Inmiddels draaien ze nog steeds mee in de subtop en zijn ze vooral afhankelijk van de huurlingen van de koopzieke Abramovitsj bij Chelsea. Dan heb je echt niks te zeggen verder. Het is er ook nooit leuk. Altijd gezeik met het bestuur en de trainer en een aanvoerder die op de bank zit en dan weer niet en dan zijn de supporters weer boos.

Boze supporters, goed, het bruggetje naar de wedstrijd van gisteren is gemaakt. Wat was iedereen boos. Boos op elkaar, boos op het elftal, boos op Koppers, boos op Lamprou. En het begon zo leuk.

Feestje voor de KingSide, normaal geef ik er echt niks om vanwege de klopgeestenmuziek. Nu was er relaxte muziek, speciaalbier (yay!) lekker eten (yay!) en gezelligheid. Het was prima en kleinschalig opgezet waardoor er een leuk sfeertje hing. Een Hertog-Jan weizen en een brooike pulled pork met bbq-saus. Meer heeft een mens niet nodig. Wat mij betreft was dit ‘Goed zat en lastig’ zeker voor herhaling vatbaar.

Zudde gij nie 's een keer naor de gynaecoloog gaon vrouwke?
Zudde gij nie ’s een keer naor de gynaecoloog gaon vrouwke?

De wedstrijd was aanvankelijk ook prima volgens mij. Het leek door een weizener-waas heen best aardig tot de 20e minuut. Toen kwam Rickert van Wolfswinkels aan de bal en schoot ‘m in de verre hoek. Deze bal mag er vanuit die hoek nooit in. Lamprou dook ook niet eens. Die stond er bij en keer er naar. In de 30e minuut kwam Nissan Qashqaivili naar binnen en schoot slap op goal. De bal leek enigszins van richting veranderd te worden en maakte een stuit. Toch, makkelijke bal voor de keeper. Maar Lamprou kon deze vrijdag net niet meer bij Pearl terecht en bij EyeWish heeft ie slechte ervaringen dusja dan hedde een probleem. Stade dan in de goal mee oe -6 oogafwijking. Dan ziede zo’n bal nooit aankomen en gooide oe armen maar open in de hoop dat ‘ie daar in rolt. Maar helaas. De bal kwam op z’n hand en rolde kneuzig de goal in. Kunde d’r achteraan lopen als een pasgeboren perdje, maar het kwaad is al geschied.

Bij de 0-3 kwam een 16-jarige puistenpuber die uit de jeugd van Willem II komt op rechts op kinderlijk eenvoudige wijze langs Dico Koppers. Zeer behendig kwam dat jongetje d’r langs. Dat kan hij niet in Tilburg geleerd hebben istwel? Hij schoot soort van op goal en de bal kwam zowat op de doellijn te liggen. Chelsea-speelpop Nathan hoefde alleen maar in te tikken. Diezelfde Nathan mocht 2 minuten later weer binnenschieten terwijl half Tilburg op de doellijn lag. Peters, Ojo etc. Iedereen lag er. En net op die 30 cm waar niemand ligt, daar weet maffiamaatje Nathan de bal te plaatsen. stade dan, goed zat en lastig met 4 doelpunten om oe oren. Lamprou zag er ook bij deze goal weer niet goed uit.

In de 2e helft scoorde Sol nog een prima spitsengoal en hij was erg blij met die goal.

Op de tribunes sloeg de sfeer een beetje om. Op een goei Tilburgse fisje moet immers gevochten worden. Geduw, getrek aan vlaggen, dreigen, gebaartjes maken, kutten en uitdagen. Het ging weer lekker. Dat je het kut vindt als er een grote vlag 90 minuten lang voor je neus hangt, daar kan ik heel goed in komen. Maar daarom ga ik er ook niet achter staan snapte. Het ziet er op tv gewoon tof uit als daar steeds vlaggen rondzwieren. Sfeerverhogend? Tjeh, een vlag zingt niet. Maar het ziet er tof uit. Niet mauwen dus, of ergens anders gaan staan. Als je 30 meter naar links of rechts gaat staan hedde nergens last van.

En nou godverdomme allemaal mee naar Heracles. Want dat jubileum-jaar is nou eenmaal uitgeroepen, dan gaan we het goddomme vieren ôôk!

De wedstrijd in Tweets

Nieuwe Olympische sporten!

Vanaf de volgende wedstrijd de hele selectie aan de pep denk!

Verder was het maar saai op Twitter. Vond jullie maar matig.

Dus dan maar een stukje van Facebook.
Een vraag/eis die totaal out of the blue kwam van Mariska:
petsite

Advies aan het thuispubliek

Zingen en niet zo mauwen. Niet meteen op de vuist gaan met elkaar wil ook wel eens zorgen voor een gezellige sfeer.
IMG_1129

Advies aan het uitpubliek

De geel-zwarte schijtbakken korten in ieder liedje hun club af tot Vites. Je club heet Vitesse. Niet Vites. Vites is misschien wel makkelijk uit te spreken voor Russen en Georgiers. Vitec zal het dan waarschijnlijk zijn he. Vitec Lovec, of Steau Vitec. Lokomotiv Vitec. Haha nee hoor Vitesse-supporters die dit ongetwijfeld gaan lezen, ik vind jullie echt super lief.

Haha nee toch niet ik hoop dat jullie een keer hartstikke kapot gaan. Boutclub met je gehandicapte adelaar.

Advies aan de trainer

Reinier Robbedoes en Kwabbernoot. De man die met FC Oss een knappe 20e plek behaalde in de Jupiler League mocht even trainertje komen spelen bij Willem II. Het werd geen succes, maar dat is ook niet zo gek als je keeper zo speelt, en je linksback z’n flaporen nog staan te wapperen omdat er een puber net langs gesneld is.

Advies aan Joris Mathijsen: Haal maar 3 verdedigers en een buitenspeler. Desnoods huren we ze van Chelsea. Of huren we ze van Dynamo Vitec. Daar loopt nog een prima rechtsbuiten rond. Die mag nog geen biertje kopen en heeft nog nooit gezoend maar voetballen kan hij wel.

Irritantste man van de wedstrijd

Vechtende Willem II-supporters. ‘Do normal man!’ zou Rob Geus zeggen.

Slechtste man van het veld

Met pijn in m’n hart: Kostas Lamprou. Koppers was ook drama, maar zo’n blunder als die van Lamprou kan gewoon niet. Maar dat zal ‘ie zelf ook wel weten denk. Hij begon bij z’n debuut bij Willem II tegen PSV ook als een handbalkeeper die nooit op het gras gestaan had. Misschien is dat z’n ding ofzo. Net als die Duitser bij Ajax. Die speelt schijnbaar ook altijd z’n eerste wedstrijd als een halve tamme. We zullen ’t zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.