Nou, Heracles uit op een zondagochtend. Hoe gade dan? Met de paupermobiel. Was ook wel heel bijzonder hoor. Dus ikke vanuit Warfum (dat is helemaal in Groningen!) helemaal naar Tilburg gereden, onderweg zo’n journaliste van Tubantia opgepikt en zo naar Tilburg gereden om de rest op te halen. Krattje Holger en Sol mee en gaan… En een avontuur dat we toen beleefden!

De chauffeur was verkeerd gereden! Reden we zo d’n Utrechtse Heuvelrug op. En dat trok die wagen niet. De mevrouw van de Tubantia deed verslag.

Ja was echt vervelend. Het was echt crisis joh.

Wat echt kut was; geen netwerk. Konden we niet eens appen of de snaps van de dochter van Streppel checken. Weet iemand trouwens de nieuwe insta van de dochter van Van Hintum?


Schele Kempi had Holgertjes gezopen en die spauwde alles onder baas. 90 euro schoonmaakkosten. Tikt ‘ie zo even af he. Je kent ‘m.

Nog steeds geen netwerk. Konden we niet Snappen hoe Young Ojo pijpgebaartjes ging maken achter Linda’s rug om haha. Hij is echt gekke tatta.


Haha Linda was aan het filmen. Maar wij hebben een hekel aan vloggers dus toen hadden we haar geklapt. Stewards durfden niks en deelden vrolijk kotszakjes uit. Keken de andere kant op toen ze haar bloedneus zagen.

Waren we eindelijk die Utrechtse Heuvelrug over, wir vaast.


Nee hoor, ammel onzin. Maar ik heb sinds dat Uefa Cup-avontuur van Heracles een beetje een hekel gekregen aan die supporters daar. Je mag naar Portugal voor de Europa League, en het enige wegge doet is janken. Janken, janken en nog meer janken.
Bwoeeeh, we staan bovenop een berg met een zonneke zonder netwerk. Sta goddomme niet zo te janken. Handjes uit de mouwen en douw diejen kutbus de berg over. En maar miepen, kotsen en nog meer miepen. Maakt er godverdomme een feest van! Je speelt voor het eerst Europees! En dan in het stadion, verliezen ze, gaan ze weer staan janken! Chagrijnige koppen! Er stonden volwassen mannen te janken omdat hun clubje verloor in de eerste ronde van de Europa League! Wat had je dan gedacht? Dat je die beker zou gaan winnen? Nee toch? Zo onderontwikkeld kan je toch echt niet zijn? Jankers zen ’t! En dan jezelf de pauperbus noemen. Dan verwacht je gekke boiis. Die de boel afbreken, die d’r een groot feest van maken. Die zo zat zijn dat ze lachend die berg afrollen en vervolgens schaterlachend die berg weer op klimmen. Dan bende een mooie #pauperbus. Dees was de #tranenbus hoor. Een gemotoriseerde huilbui.

Net als toen we aankwamen bij het stadion. We parkeren de Paupermobiel in de rij met auto’s. Lokale steward begon meteen te janken. Moest 10 cm naar links. Anders konden er op de 6 meter daarnaast geen auto’s staan ofzo. Janksmoel! Bah bah.

Maargoed, die mensen, ginne hoge pet van op. Herman Finkers wel, die vind ik leuk. Maar dat stadion is gevuld met Ilse DeLange’s en Michiel Veenstra’s. Die heurde ook niet. Tot ze 2-0 voor staan.
Want dat gebeurde. Bij de 1-0 hield Lamprou de bal goed tegen. Achter de lijn. Schijnt dan toch een doelpunt te zijn. Bij de 2-0 stonden Flappie, Peters en Wuytens te slapen. Bij de 3-0 stonden Peters en Wuytens ook weer te slapen. Bij Willem II lopen we alleen mee met de man, maar dekken we ze niet. Falkenburg met z’n waterhoofd maakte nog knap 3-1 waarvoor ik niet eens van m’n stoeltje omhoog kwam. Het was niks meer.

Wel gelaache toen Heracles 2 penalties kreeg (Ojo was weer eens echt heel erg dom, en Koppens klungelig) en ze beide niet binnenschoot. Ikke laache. Gij ôk laache. Wij ammel laache. Heracles weer janken. Toen hun laache, want ze zagen dat ze toch wonnen van ons. Wij janken.

De Reis

Goeie beenruimte, en om 9 uur beginnen met een aantal koude Sol-lekes. Nou vind ik dat Mexicanen geen bier moeten brouwen, maar het was best te doen. Airco was nodig en blies goed rond. Erg belangrijk. Muziek uiteraard weer prima verzorgd door ondergetekende. Niels HolgerSol, zo noem ik m’n eigen voortaan. Laat ik vort m’n bier sponsoren. Net als je boy Yuri.

Frèètwerk

Bij Heracles was het echt niet te vreten. Een bekertje 7Up (2 euro) die gewoon warm was. Alsof ze de flessen fris daar in de zon laten broeien. 2 euro! Als ik m’n eigen zeik gedronken had was het waarschijnlijk nog kouder geweest. En dan ’t Broodje Balmelo. Balmelo ja. Das zeg maar Almelo, maar dan een B d’r voor want de eerste 2 letters van Almelo zijn Al en dan krijg je Bal. Broodje Bal dus, maar dan met een naampje waar ze bij de Marketingafdeling van Heracles een klein stijfje van kregen. Waarschijnlijk besproken in een vergadering met termen als ‘in de markt zetten’ en ‘offset’ of ‘janken’. Nou, die maar dan. Een Broodje Balmelo van 4 euro. Dat moet dan wel lekker zijn. Krijg je een platte schijf (hamburger?) met de structuur van een gehaktbal en de smaak van mayonaise. Van mayonaise? Ja, want die zat er op. Dat was meteen het enige wat je proefde. 4 euro in de Twentse jankput gegooid. De catering is bij Heracles volstrekt belachelijk. Een oude zeecontainer met een rolluikje. Bouw je een nieuw stadion, denk je totaal niet aan de faciliteiten voor uitsupporters. Kijk ook eens naar de sanitaire voorzieningen. Nondeju. Erbarmelijk.

IMG_1252

Maar wat doe je met teleurstellingen in het leven? Ge kunt gaan janken, zoals de mensen uit de ‘pauperbus’ deden, of ge kunt er nog iets van maken. Nou, zo zijn wij Tilburgers. Hop, rijden we toch naar Oss voor onze favoriete schapensnijder Murat? Zaten we dan, buiten in het zonneke. Heerlijk genoten van Murat en zijn culinaire traktaties.

IMG_1258
Friet was minder dees keer, maar vlees was weer goeie.

Thuispubliek

Na 25 minuten hoorde ik ze klappen. Na 60 minuten konden ze ineens zingen. Stonden ze wel bijna met 3-0 voor. Dat zal er misschien iets mee te maken hebben. Tot de 1-0 hoorde je ze alleen zacht snikken omdat ze nog steeds met Stichting Slachtofferhulp in gesprek zijn over hun tripje naar Portugal.

Uitpubliek

Als je zo hopeloos achter staat en je haalt nog enigszins moed en lol uit ‘Tis wir kut, always believe in Fran Sol’, dan moette dat lekker doen. Het is een soort therapie. Het is zo slecht, dus lachen we d’r maar om. Groot gelijk. Ik ben voor. Hadden natuurlijk wel meer man moeten zijn. Kaartverkoop viel tegen.

Eindoordeel

We gaan het niet over Lamprou hebben. Die maakt niet z’n beste periode door (op z’n zachtst gezegd) maar was vorig jaar een prima keeper voor ons. Steun die gast. Die kan het wel. Ik heb Lamprou in zijn eerste wedstrijd af lopen branden, ik heb het nog nooit zo verkeerd gehad. Lamprou is onze nummer 1. Het was verder bar en boos. De catering en het sanitair bij Heracles zijn treurig. De wedstrijd was voor ons treurig. Andrade, Koppens, Ojo waren om te janken. Brakke van den Boomen speelde alsof hij 3 uur lang in de #pauperbus had zitten zuipen (en zo kijkt hij ook uit z’n ogen) en ook Heerkes was aanvallend echt heel slecht. Kan goddomme wel janken.

En als ge verdrietig bent kunde het beste André Hazes luisteren. Ik geef niet veel om Nederlandstalig maar Hazes is de buitencategorie. En Hazes heeft overal een lied voor. Voor iedere situatie.
Zelfs voor die van Jankens Peters.

2 gedachte over “Heracles Almelo – Willem II”
  1. Ben blij dat jullie een gezellige middag gehad hebben en dan in jullie bus jankend over de veluwe naar huis. Ik snap best dat jullie je zo’n reactie uit Almelo niet kunnen voorstellen waarschijnlijk was je nog niet geboren toen jullie eind jaren 90 voor het eerst in Europa speelden. Bedenk echter wel jullie zijn altijd welkom in Almelo bezorgd ons vaak een aangename middag

    1. Toen Willem II voor het eerst Europees voetbal speelde tegen Manchester United was ik inderdaad nog niet geboren. De overige wedstrijden zeer bewust meegemaakt en ik kan je vertellen…het was in Praag, Bordeaux, Sevilla, Monaco etc 1 groot feest ondanks verliespartijen. We waren als supporters trots en vereerd dat we dat mee mochten maken. Dat in combinatie met gezelligheid die men in Twente niet echt kent zorgden er voor dat het onvergetelijke reizen waren. Ondanks verlies zijn er geen tranen gelaten hoor, het tegendeel is waar.

      Ik snap de teleurstelling in Almelo niet. Ben verdomme trots!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.