Limburgers. Ik kan ze niet serieus nemen. Het zijn eigenlijk een soort lieve, zachte Friezen. Niet te verstaan als ze plat praten, en als ze ‘Nederlands’ praten klinkt alles zo lieflijk zacht. Zelfs als ze boos zijn. Een ouw collega van mij is een Limburger, das op zich al kut, en dan had ie ook nog een hazenlip. Hij was ooit aan ’t vertellen over een stel dat ruzie had en verder dan ‘je heb du vuule wasj bute gehonge!’ kwam hij niet. In Tilburg zouden we gewoon goed schelden dat ze een vuile zaadslet is die gauw op moet flikkeren omdagge d’r anders taandjes laot spiersen. In Limburg hangen ze de vuule wasj buute.

D’r komt ook weinig goeds uit Limburg. De bekendste Limburger is André Rieu (Max Verstappen is in België geboren), daarna komt een hele tijd niets, en dan krijg je Marijke Helwegen. Het ergste aan Limburgs vind ik het ‘enne?’. Het kan van alles betekenen. Van ‘hoeist?’, ‘hoe bedoel je?’, ‘en toen?’, ‘hoezo?’, ‘waarom?’ tot ‘waar?’. De Limburger maakt het niets uit. De Limburgers zijn sowieso de meest asociale Nederlanders. Van Tilburg tot Sneek, van Den Haag tot Oldenzaal, overal zullen mensen proberen zo goed mogelijk ABN te praten als ze aan een tafel zitten met mensen die niet uit de regio komen. Moet je eens met een aantal Limburgers aan tafel gaan zitten… Nee… Limburgers, daar moet ik van poepen. Helemaal als ze in een zwart-geel shirt spelen en Ard van Peppen opstellen. Kut Ard van Peppen. En Limburgse vlaaien? Gift men mar een ouwerwets stukske progres!

Maar jeh, we begonnen weer om 17.00 uur bij Vak C en het was slippertjes weer. Bij Vak C was het een afgeslankte versie van het feest van de vorige keer. Jammer. Heel jammer. Dit was een open lucht Beitel. Prima, want je kon lekker buiten staan ouwehoeren enz. maar dat kan bij D’n Beitel ook. De meerwaarde was er dit keer veel minder. Ook de muziek was veel minder tof dan de vorige keer. Waar je de vorige keer wat van die laffe beachclub beatjes op de achtergrond had had je dit keer gewoon Beitel-muziek. Ik moest op een gegeven ogenblik voor 4 weizenbier en een cola light ook 18 euro afrekenen. Ey, doe normaal. Positief: vanwege de warmte deelden 2 heerlijke dames gratis water uit. Smullen geblazen.

Toen op de tribune gaan staan zwalken. Hoorde ineens aachter oe:
– Kende gij De Kruikenzeiker?
– Wie?
– Jeh die is laachen man, die  moette volgen.
– Wie?
– De Kruikenzeiker
– Oh das met die hele lange verslagen toch?
– Ja kliopt, maar ik lees die altijd tijdens het schijten.

Dus.

De wedstrijd was prima, heb me wel vermaakt. Beide ploegen kregen kansen en hadden zomaar de 3 punten kunnen pakken. Willem II was wel beter dan Roda JC maar echt hele uitgespeelde kansen konden we ook niet creëren. Tegenvaller vond ik de slechte terugspeelbal van Peters en het spel van Calcan. Het komt er allemaal nog niet echt uit.

Met de 0-0 eindstand was het geen saaie wedstrijd. En als Willem II zo doorgaat gaan we best nog wel wat wedstrijdjes winnen.

De wedstrijd in Tweets

Minder of the match :janksmiley:


Prachtig doek van Tilburg Tifosi. Zag ook Jeroen Grueter.


Ik vind jullie steeds minder leuk op Twitter. Denk dat ik hier maar mee stop. Komt echt niks meer uit jullie he. Slappe hap gullie. Nèèh. Tis niks.

Advies aan het thuispubliek

Zo doorgaan. De sfeer was voor het eerst een keer goed tijdens een reguliere competitiewedstrijd. Werd lekker gezongen. Alleen jammer dat er nog steeds groepjes dames naar het voetbal gaan, puur om lekker te klessebessen op de KingSide. Het doek van Tilburg Tifosi was echt super. Lof en lobi voor hun.

Advies aan het uitpubliek

Het is zoals alles in Limburg, net niet. Als ze zingen klinkt het heel lief en zacht. Weinig overtuiging he. Dat is het verhaal van de Limburgers. Het is nooit menens. Net als dat ze hun spandoeken ondersteboven ophangen. Misschien is het goed om er dan een spandoek naast te hangen zodat ook duidelijk is waarom je ze ondersteboven hangt want nu zag het er best triest uit. Moet iedereen zelf raden waarom je dit uiteraard superduper overtuigende statement maakt. Een lachertje. Met hun gore curryworst van 4 euro in dat Heimat Limburg Stadion. Verschrikkelijk.

triest4

Advies aan de trainer

Heel hard smeken bij Joris en Berry dat ze een stel goeie buitenspelers halen. Andrade en Calcan voldoen op dit moment in mijn ogen niet echt, en Haye is geen linksbuiten. Verder hopen dat Peters blijft want die maakt een prima duo met Lachman.

Irritantste man van de wedstrijd

Ard van Peppen. Altijd.

Slechtste man van het veld

Ik vond het slippertje van Peters echt heel slecht. Dan ben je een ervaren kracht en wil je naar Heerenveen en dan maak je zulke fouten. Gelukkig is Lamprou 1-op-1 echt super. Ik vond Calcan ook erg matig. Had na alle lovende reacties uit de voorbereiding hoge verwachtingen van hem maar tot nu toe komen die niet echt uit. Hij dacht tegen Ajax en Heracles dat hij op snelheid zijn directe tegenstander voorbij kon komen, maar dat lukte steeds niet. Nu probeert ‘ie z’n man al niet meer voorbij te komen. Calcan is de eerste die serieus gaat sneuvelen bij Willem II denk ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.