ADO Den Haag uit, een wedstrijd tegen een ploeg die al wedstrijden op rij niet meer gewonnen heeft. Daar moest Willem II toch wel een puntje kunnen sprokkelen. Reden genoeg voor mij om voor het eerst naar het Kyocera Stadion (dat is een soort bijlmerbajes waar je vrijwillig naartoe gaat) af te reizen.
Ik zette zaterdagmiddag de vrouw aan de Sinterklaaspuzzel van de Tilburgse Koerier (is ze op het moment van schrijven nog steeds goed agressief mee bezig) en ging gauw de deur uit. Er was dit keer een handige schifting in de 2 Kingzine bussen: 1 bus voor mensen die van hardstyle houden en wellicht nog doorgingen naar Euphoria in 013, en 1 bus voor mensen die daar bewust niet voor kiezen. Beetje jammer dat er dan toch weer voor een deel van die graftakken hoerenmuziek continue gedraaid wordt. Een paar nummerkes maakt niemand wat uit, maar als ge de hele tijd van die takkeherrie moet horen dan pas ik.

Minder puntje was dat we een ontiegelijk oude bus mee kregen van Van Gompel, ook wel Gompie voor intimi, waar nogal het één en het ander mis mee was. Een kapotte zijdeur, de verwarming die standaard zo hoog stond dat je er een ei op uit kon broeden, en klaptafeltjes die bekalkt waren met ‘Hardcore Holland PSV’ en ‘kk hip hop’. Ik keek het overkoepelend orgaan even vriendelijk aan op Twitter en kreeg toestemming dit walgelijk stukje vandalisme te verwijderen uit de bus.

img_2582

Een tussenstop bij de Burger King werd gemaakt. Even om het hoekje gegluurd maar het stond ramvol met Willem II-ers. Nou ben ik wel eens eerder bij de Burger King geweest en weet dat je dan helemaal uren gaat staan wachten met hun arbeidsethos en algehele werktempo. Wij dus gauw naar het tankstation een stukje verderop. Daar lagen al de hele dag diverse heerlijkheidjes op ons te wachten. We nemen u mee op een culinaire reis langs de Neerlandsche snelwegen.

img_2593

U denkt kopje koffie? Kopje koffie? Think again!
KIEKEBOE!
img_2591

HAHAHA d’r zit gewoon een gehaktbal in een bekertje! HAHAHAHA ja dan kunde men opvegen. HAHAHAHA. Echt leuk. Balletje zo in een bekertje.
De bal was verrassend sappig voor iets wat de hele dag in een couveuse gelegen heeft. Er was wel mayonaise nodig om ‘m door de keel te laten glijden.

Het volgende hoofdstuk in dit culinaire epos is een broodje hotdog. Kijk ‘m eens liggen. Zo gebroederlijk naast m’n beker bal.
img_2592
Bacon, saus, kaas, en een worst. Nou, een gouden combinatie op papier. Dit broodje is Gullit, Van Basten en Rijkaard. Maar dan zonder benen 3 dagen non-stop onder de zonnebank. Het broodje was zo hard dat de politie al aan het kijken is of het een goeie vervanger is voor de wapenstok. De worst an sich was nog best smakelijk, maar de kaas was kei en keihard. De bacon smaakloos en even zo hard. Dit broodje was hard. Maar niet hard op de manier zoals wannabe hip-hop (kk hip hop zoals de vandaal PSV-er zou schrijven) jongens zeggen. Ah deze shit is echt hard man. Ja. Is goed jongen. Delifrans en Van Oers leverden samen alvast een wanprestatie.

Aangekomen bij het stadion van ADO werden we een plaats opgereden die volgens iemand in de rij het meest deed denken aan een scene uit Jurassic Park. Meters hoge, dichte hekken. Dat ADO vroeger niet bepaald een keurige reputatie had in de Nederlandse stadions is bekend, maar hoe fucking groot zijn die ADO-hooligans dan? Gelukkig was het fouilleren gewoon netjes en vriendelijk.

img_2595

 

De wedstrijd tegen ADO. Een stugge ploeg met gasten als Beugelsdijk en Havenaar, en snelle jongens als Schaken en Becker. Maar ze zijn echt totaal uit vorm. Willem II kon daar dan toch gewoon van winnen?
57733822

Willem II was totaal onmachtig. ADO creëerde echt heel weinig. Willem II zo mogelijk nóg minder. Het was slordig, inspiratieloos en totaal zonder enige strijd. En weet je wat nog het ergste is? Dit team is echt fucking dom. Ik denk dat Jordens Peters, Freek Heerkens en Fran Sol hun naam nog wel kunnen schrijven, maar de rest? Hoe de fuck haal je het in je hoofd om steeds lange ballen te spelen op een Falkenburg die én hopeloos uit vorm is én op tepelhoogte van Beugelsdijk en ene Meißner komt. Alle ballen die naar voren gingen werden dus weer net zo hard teruggekopt. En die gasten kunnen ver koppen. Van der Looi laat in zo’n waardeloze wedstrijd, waarin niemand iets creatiefs doet, het ook allemaal maar gebeuren. Croux, Falkenburg, Ojo, en de man van 400k, Bartholomew Ogbeche voegden niets toe en deden bijna alleen maar dingen verkeerd. Pas in de 82e minuut mocht Jari Schuurman invallen. Eerder bracht hij al Calcan (was maandenlang verdwaald en is na een Amber-alert in Den Haag teruggevonden) en Haye (is al maandenlang op zoek naar zijn vorm en talent, ligt denk ik nog ergens op het veld van Uno Animo) die beiden echt dramatisch invielen.

Dit team legde de ene domme beslissing na de andere op de mat. Domme passes die nooit kunnen, domme terugspeelballen en op het moment dat het bijna tijd is de bal nog even terugspelen op Lamprou. Tekenend was ook dat Willem II nog niet eens een slotoffensief opgebouwd kreeg. ADO stond op 30 meter van de goal gewoon relaxt alles weg te koppen en Willem II kwam totaal niet in de buurt van de goal. Het is lang geleden dat ik zo’n waardeloos en slecht Willem II zag. Dat moet ongeveer 6 jaar geleden zijn. Ik noem een Excelsior – Willem II toen we er met 4-0 af gingen. Dat seizoen werden we kei hard laatste. Van der Looi noemde het een incident. Nou, dat is het niet. Willem II speelt onder aanvoering van Ojo heel erg vaak dom. Te vaak een balletje terug als de bal voor de pot moet. Ogbeche, de man van 4 ton, liep ook een aantal keer richting doel met de bal. De Nigeriaanse opa werd er gewoon compleet uitgelopen. Keer op keer. Dat je serieus 4 ton voor die oude knakker betaald hebt. Dat paspoort van hem klopt waarschijnlijk niet. Die man is 52. En Thom Haye is ook helemaal niet de talentvolle superspeler in wording die wij aan het begin dit seizoen met zo veel hosanna verwelkomden. En Calcan is jeugdinternational van Roemenië? Wellicht in een andere sport. Bodybuilding ofzo. Want met zijn dikke gespierde bovenbenen is hij nog geen man voorbij gekomen. Het seizoen is een grote teleurstelling. Dat je dat als trainer afdoet als een incident is echt belachelijk. Van der Looi is een slappe zak en ik begin ‘m eigenlijk steeds meer beu te worden.

Om het nog enigszins luchtig te houden wilden wat mensen hier graag een mopje zien met gevarendriehoeken in iemands reet proppen en dat je dan Toblerone krijgt. Racistische grapjes doen we hier niet aan. Ik wil niet in een rijtje met Derksen en Beelen te komen te staan. En ik ben niet in de stemming voor flauwe mopjes. Kut zooi.

 

De Reis

Ouwe oostblokbus met in het begin een goeie mix van Nederlandstalig en Britse voetbalklassiekers. Daarna kwam de hardstyle en het vuile vreten. Op de terugweg weer die kuthardstyle maar na wat gezeik werd dat gecorrigeerd. Kregen we weer wat luisterbare muziek. Ik wilde eigenlijk met de auto, maar tegen de prijs van Kingzine kon je niet zelf gaan rijden met de auto. Het was best gezellig achterin de bus maar de volgende keer ga ik liever gewoon met de auto.

zijlertjeszijlertjes

Frèètwerk

“Ik zou best nog wel een keertje met die ouwe naar ADO willen kijken
In het Zuiderpark, de lange zij, een warme worst, supporters om je heen”

De warme worst. Er werd zelfs over gezongen door Harrie Jekkers. Dan moet je die gewoon testen natuurlijk.
Voor 5 euro had je een beker fris en een broodje. Prima voetbalprijzen. Ik ging dus voor het broodje worst, wat men tegenwoordig een broodje Unox noemt.
Bij veel cheap-ass cateringetjes geven ze dan een slappe worst op een zacht broodje. Bij ADO hebben ze gewoon verse(!) harde broodjes. Helemaal goed. Een broodje worst zoals deze hoort te zijn maar nooit is.

img_2600

zijlertjeszijlertjeszijlertjeszijlertjes

Thuispubliek

Ik vind de typische Hagenees wel mooi. Vroeger Haagse Sjonnie (Den Ouden! Douchen met je bloedkop!), Henkie Bres en de rellende legendes van TEDO 3. En tegenwoordig Leon Vakkie M en Snapchat-icoon/dichter/zanger en ziener Joop Buyt. Ik kan allemaal wel lachen om die characters. Mooie figuren man. Matje in de nek en gaan.

Op de tribune laten ze zich wel eens horen maar dat valt allemaal wel mee. Ik heb Midden-Noord wel een paar keer gehoord. Dat vak aan de overkant met al die vlaggen hebben vooral staan vlaggen, niet staan zingen denk ik. Wat me vooral opviel aan het Kyocera Stadion is de lege tribunes. Op tv leek het altijd nog wel wat maar hier schrok ik een beetje van. Viel echt heel erg tegen.

Maar dat Haags Kwartiertje blijft iets aparts. Aftellen tot een laatst kwartier dat net zo kut is als de 75 minuten daar voor. Waarschijnlijk is het dan ook meer een soort opluchting dat de laatste 15 minuten eindelijk zijn ingegaan.

zijlertjes

Uitpubliek

230 man. Echt veel te weinig voor ons doen. Veel vaste jongens hebben een enorme afkeer tegen ADO uit en gaan daarom maar niet. Vreemd. Aan het stadion en ADO heeft het niet gelegen dat ik een kutavond had. Dat lag toch echt aan de 11 dabbers (Tilburgse dabbers, niet die trieste hippe move) op het veld.

zijlertjes

Eindoordeel

Een ouderwetse kutavond.

zijlertjes

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.