Willem II kan met een gerust hart de winterstop in. Willem II won vrijdagavond namelijk van SC Heerenveen met 2-1. Daarmee werden er meer doelpunten gescoord dan in de voorgaande 5 wedstrijden. Willem II speelde gewoon goed. En daar ben ik me een partij blij mee!

Willem II speelde goed ja! En dat is best knap als Erwin van de Looi Haye weer linksbuiten neerzet, terwijl die jongen weinig met links kan. Croux rechtsbuiten neerzet, terwijl die jongen NIKS met rechts kan. Het zat ‘m voor een groot deel ook in de terugkeer van Erik Falkenburg. Daardoor was er veel meer dreiging voorwaarts dan met Ojo op 10. Valt het jullie op dat er in dit wedstrijdverslag nu al meer over de wedstrijd te lezen valt dan in de afgelopen 5 wedstrijdverslagen bij elkaar?

Ik heb gewoon echt genoten. Genoten van Lamprou die weer top keepte. Van Kali die overal tussen zat en heerlijke passes gaf (zo ook de pass voor de voorzet van de 2-1). En van Fran Sol. Fran Sol, de Spaanse goalgetter in de spits. Meteen toen hij bij Willem II kwam ging ik even Googlen. Na het zien van zijn Instagram-account was ik fan. Foto’s van z’n veel te lekkere vrouw met opgeblazen nepjopen, foto’s van zichzelf in een ballenknijper op een Spaans strand, filmpjes van doelpunten, foto’s van het juichen na een doelpunt, foto’s van Louis Vuitton-tasjes en het hoogtepunt: een foto bij Willem II dat hij wijst naar de KingSide. Zoals in de VI viel te lezen: Fran Sol wil niet zomaar bij Willem II spelen, Fran Sol wil een Tilburger worden. En de Spanjaard kreeg enorm veel aandacht in de voorbereiding. Evenals zijn vrouw. Na het laatste fluitsignaal moesten beiden net zoveel op de foto met supporters als de rest van de selectie te samen. De eerste spelers waren in de bus al in slaap gevallen als Fran Sol als laatste de bus in stapte omdat hij nog even op de foto moest met een kleine fan.

Fucking amazing really good day!

Fucking amazing really good day! Thanks a lot experience-island and @official_willemii #willemIi #netherlands

Een foto die is geplaatst door Fran Sol Ortiz (@frank_sol9) op


De Tilburgse David en Victoria

Verano 2015 canarias,(8) que no te vistas que no vas….(8)

Een foto die is geplaatst door Fran Sol Ortiz (@frank_sol9) op

 

Ik zag hem in zijn eerste weken bij Willem II ook wel genieten. Eindelijk speelde voor het eerst bij een club in het eerste en mensen waren nog blij met hem ook! Als ik op een zwoele nazomeravond nog even een witte Trappist naar binnen zat te hakken op de Korte Heuvel kwam daar 9 van de 10 keer Fran Sol en zijn Aida De La Torre Jabega voorbij paraderen. Met een reden, want Fran Sol heeft wel een mooi ego. Francisco ijsbeerde net zo lang heen en weer tot hij herkend werd. “EEUUJ! FRAN SOL!” klonk het dan vanaf de terrassen. En Fran Sol stak dan zijn vlakke hand in de lucht en wuifde als een koning naar de mensen die hem herkenden. Fran Sol was dan even de Koning van Tilburg. Willem de Vierde. En Aida was dan de Koningin. Ik genoot daar wel van.

In de eerste wedstrijden van het seizoen liet Fran Sol meteen zien waarom hij gekomen was: het scoren van doelpunten. Dat deed hij met zijn voeten maar met evenveel gemak (ondanks zijn lengte) met het hoofd. Fran Sol groeide al snel uit tot publiekslieveling. En terecht! Die jongen doet alles goed op social media en in de traditionele media. Alles wat hij zegt of online zet is mooi of tof of goed. Ik ben helemaal lyrisch. Ik kwijl nu ook terwijl ik dit typ. Fran Sol Ortiz is een wandelend cliché maar dan wel een verrekte goed cliché. Een cliché dat Willem II nooit eerder had. En dat is zo mooi. Eindelijk hebben wij onze eigen Ronaldo. Als Willem II zijn contract openbreekt en verlengd met 10 jaar zou ik serieus heel blij zijn. Fran Sol moet voor altijd bij Willem II blijven. Ik vind ook zijn liedje zo mooi. We’ve got Fran Sol, Francisco Sol. I just don’t think you understand. And when he gets the ball, he scores another goal, we’ve got Francisco Sol. Het klopt precies. Dat I just don’t think you understand vind ik fantatsich. Dat hoor je ook met zoveel passie te zingen als in een oude Spaanse opera. Met tranen in je ogen schreeuwen I JUST DON’T THINK YOU UNDERSTAND! Je snapt niet wat het betekent om een Fran Sol te hebben. Je bent van fucking Heerenveen. Jullie snappen dat niet. En je moet het ook schreeuwen met hele dramatische tussenpauzes tussen ieder woord. Dan komt het over. En dan de rest van het liedje. Dat is één groot cliché. Zongen we ook voor James Quinn maar dan op een andere melodie. Maar dit cliché is goed omdat Fran Sol dat ook gewoon is.

Afgelopen week had hij een story op Instagram staan waarop hij een beetje klungelig gitaar aan het spelen was. Hij is het nog aan het leren maar prima, het was beter dan mijn gitaarspel. Op de achtergrond was Aida aan het zingen. En die kan potdomme nog zingen ook. Nou wordt ie helemaal mooi! Aida is de Tilburgse Victoria Beckham. En we zijn allemaal een beetje verliefd op haar. Maar van een filmpje over gitaar spelen gaan we weer even naar vrijdagavond. Want daar stond Fran Sol in de 16-meter te wachten op een corner. Van de tribune klink nog een keer het We’ve got Fran Sol. En Fran Sol hoorde het. Francisco sloeg op zijn hart, waar het Willem II logo met trots op rustte. En hij pakte het shirt en hij kuste het logo. En ik geloof hem.

 

The new big duo @aidatj_9 and me making progress. #lifestyle #practise #guitar #tilburg #guitarcover #netherlands #life#enjoying

Een video die is geplaatst door Fran Sol Ortiz (@frank_sol9) op

 

De wedstrijd in Tweets

Ja, die was er uiteraard ook weer bij.


Twitteraar van het jaar ben ik volgens mijn mama ook zonder prijs maar lief is dit wel.


Nee dat was overduidelijk. Godsallejizzus.


Zeg ze R&G

 

Die vergat ik nog ja. FRAN SOL BRENGT FUCKING EIEREN MEE VOOR Z’N TEAMGENOTEN! DAN BEN JE EEN EKTE EKTE!

Advies aan het thuispubliek

Eerste helft, mwah. Werd ook niet volle bak gejuicht bij de 1-0 had ik het idee. Bij de 2-1 ging het wel goed los. Sowieso was de sfeer in de 2e helft veel beter. Heb wel genoten van het liedje voor Sol en natuurlijk het clublied. Heerlijk.

Advies aan het uitpubliek

Het grapje van de zingende decoupeerzagen hebben we volgend jaar wel gemaakt. Dit jaar zongen ze niet eens. Had ook niet het idee dat er nou echt veel fanatieke jongeren waren. Kan je als Nieuw-Noord 15 jaar bestaan, maar wat betekent dat als je het in een uitwedstrijd compleet af laat weten? Er zaten vooral oude vandagen met kerstmutjes met lichtjes op zoals je dat kent van schaatswedstrijden. Dood publiek. Toeschouwers dus. Dat was echt helemaal niks. 0 fanatisme.

Advies aan de trainer

Haye op het middenveld. Linksbuiten op linksbuiten. Rechtsbuiten op rechtsbuiten.

Irritantste man van de wedstrijd

Lachman. Iedere week weer een potentieel cruciale fout. Dat moet er echt uit bij die halve tamme.

Slechtste man van het veld

Er waren natuurlijk veel spelers heel erg goed met als absolute hoogtepunt Anouar Kali. Ik vond er 1 wat minder goed. Freek Heerkens kon aanvallend echt helemaal niks. Is ook niet zijn ding natuurlijk, maarja, als je rechtsback staat wordt wel van je verwacht dat je af en toe een voorzetje geeft o.i.d. Freek Heerkens kan prima verdedigen, maar aanvallen kan ‘ie niet zo goed he?

3 gedachte over “Willem II – SC Heerenveen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.