De winterstop is weer voorbij! Er wordt weer gevoetbald. Alle clubs hebben lang in zonnige oorden getraind en geoefend en ze mogen het weer laten zien in de tweede seizoenshelft. Maar op het moment van schrijven ben ik goed chagrijnig. Dus dan weet u voldoende. Ge kunt verder lezen, maar heel positief gaat het niet zijn.

Ik had echt goeie zin man. Was helemaal relaxt. Thuis nog even Roda JC – Feyenoord gekeken, winterjasje aan en dan op het fietsje naar de stad. Lekker biertje, PEC Zwolle – Ajax kijken en ouwe hoeren. Er werd gedart en kritiek geuit op de La Place (daar geven ze bij de Club Sandwich naar verluidt Plus huismerk naturel chips ipv de biologische chips die op het bord staat) en er werd gepraat over Unibet-weddenschappen. En dat laatste was zuur baas. Ik had zo’n ontzettend goed gevoel over Willem II! Ik wist het zeker: Willem II ging winnen. Ik was er zo van overtuigd dat ik een paar eurotjes inzette op een aantal wedstrijden. En ik had alles goed, voor de wedstrijd Willem II – NEC. Ik tweette het nog:


We speelden niet zo heel goed. Tot aan de laatste meters op het veld was het best prima, maar een kans creëren lukte Willem II totaal niet. Ja, af en toe een schotje hier en een leuke combinatie daar. Maar echt kansen creëren deden we niet. We hadden de betere statistieken maar NEC nam de 3 punten mee naar huis. Dat kwam mede omdat scheidsrechter Siemen Mulder een overduidelijke handsbal niet zag. De volgende keer sturen we ‘m de wei in met een witte stok en een labradoodle. Ook de vierde official stond er met zijn schèèle neus bovenop maar zag niets. Uit de situatie die daar op volgt scoort de lange Jay-Roy (whut?) Grot de 0-1. Daarna volgden er nog 2 handsballen van NEC maar ook deze zag Siemen Mulder niet. Wellicht is het beter als de Fifa grote rubberen handschoenen verplicht stelt. Maakt het een stuk makkelijker om een handsbal te detecteren.

Originele foto: TIlbo.com

 

Anyway. We verloren. Superklote natuurlijk. Balen. Belangrijke wedstrijd enzo. En dan kom je in D’n Beitel en daar staat dan fucking carnavalsmuziek op. Ey ik vind carnaval leuk he. Maar na een verloren wedstrijd waarbij het publiek het compleet af liet weten gaan feesten in D’n Beitel? Hou toch op. Nou stond ik in de rust al een kwartier te wachten op een biertje omdat daar 2 oudere dames staan (waarvoor respect) met 2 jonge dames (die gewoon wat meer tempo kunnen maken) zonder enige ondersteuning. Er staat niks klaar, er moet dan tot overmaat van ramp ook nog gepind worden door mensen en dan sta je gewoon een kwartier aan de bar. Moet beter geregeld kunnen worden. Maargoed, terug naar de muziek in D’n Beitel, draai gewoon Top40 muziekjes als je hebt verloren. Niet deze feestmuziek. Kon die boxen wel in de fik zetten. Maar ben verstandig naar huis gegaan.

Ik zat er met mijn voorspelling en goede gevoel flink naast. Dat NEC-supporters dat dan in je neus wrijven is dan ook wel terecht. Heb de bewuste tweet dan ook niet verwijderd, dat zou laf zijn. Ik zat er naast… kan gebeuren, who cares? Het wordt pas echt grappig als naccers het dan leuk gaan vinden. Die gasten staan 9e in de Juup en willen mij dan komen uitlachen? Haha, hou op man. Supporter zijn van een club die een halve Hiawatha als trainer aanstelt, en een hele lading Engelse schooljongetjes naar Breda laat komen met in totaal 4 wedstrijden profvoetbal in de benen. Dat is dan wel weer grappig. Maakt m’n dag nog enigszins goed.

De wedstrijd in Tweets

ZUCHT, toen ik deze tweet zag had ik er al helemaal geen zin meer in. Als je jezelf voor lul wilt zetten, doe dan lekker mee aan Idols, maar laat Willem II er dan buiten.

Advies aan het thuispubliek

Misschien is het een idee om, als je op de KingSide staat, en het klinkt misschien gek, om als het jullie uitkomt (nogmaals, misschien ligt het aan mij), godverdomme eens je smoel open te trekken als je club met 0-1 achter staat tijdens een hele belangrijke wedstrijd! Kan iedereen beginnen over zondagmiddag en dat soort rare excuses, maar wat maakt het uit op welke dag je speelt? Het Willem II publiek was deze wedstrijd om je kapot te schamen. Het was helemaal niks. Juist op de momenten dat het nodig was bleef iedereen lekker voor zich uit staren. Gelukkig hadden deze halve dooien nog wat afleiding toen een stel zultkoppies met de lampjes van hun mobiele telefoon begonnen te schijnen. Stonden gewoon volwassen mannen met hun lampje heen en weer te wiebelen he. Rot op naar het Thialf man. Er werd wel een keer “Ze zijn er wel, je hoort ze niet” gezongen naar het uitvak. Heb schijt aan die gasten in het uitvak en zing eens voor je club. Anders kan je misschien beter de lege plekken in de rest van het stadion opvullen in plaats van stilletjes voor je uit te staren op de zogenaamde KingSide. De grote verliezer was het Willem II-publiek. Het leverde een grotere wanprestatie dan de 11 op het veld. Die probeerden het tenminste nog.

Advies aan het uitpubliek

In het eerste kwartier hadden ze de sfeer d’r nog best ok in zitten. Daarna werd het behoorlijk stil. Zo stil als in de Goffert. Ik vraag me echt af hoe het kan dat ze nu gewoon een heel netjes aantal meenemen maar dat ze in eigen huis het altijd af laten weten. Ik ben al behoorlijk vaak in de Goffert geweest, maar als ik ze in al die jaren 1 liedje heb horen zingen was het veel. Dat is vrij droevig. Ipv over hun eigen club zongen ze vooral over ‘KingSide kinderdisco’. Die vergelijking is natuurlijk volstrekt belachelijk. In een disco wordt namelijk wel geluid gemaakt.

Advies aan de trainer

Haye is geen linksbuiten. Croux nog niet goed genoeg. Falkenburg nog niet in vorm. Sol staat op een eiland. Er is nog zat werk aan de winkel.

Irritantste man van de wedstrijd

Die Volksmänner die ze in Nijmegen de trainer noemen vinden ze daar helemaal geweldig. Ik vind dat niet zo. Ik denk dat die man snel opgenomen moet worden. En dan gauw een spuitje geven omdat dat minder belastinggeld kost. Met z’n drugs-ogen.

Slechtste man van het veld

Er waren veel spelers niet in goede doen. Croux, Haye, Kali… maar vooral Falkenburg was weer ondermaats.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.