Koppijn! Ik heb nooit koppijn van d’n drank. Vandaag wel. Dan witte het al wel. Wat een feest was het gisteravond! Willem II won namelijk met 3-2 in de allerlaatste paar seconden van Sparta. Dat was reden voor een feestje. Want hoe vaak wint Willem II nou op zijn Duits?

Laten we maar bij het begin beginnen. Goed gegeten bij de beste friettent van Tilburg en omstreken.

‘Wie goed drinkt moet goed eten’ – Marcel Valk

Een foto die is geplaatst door DeKruikenzeiker (@dekruikenzeiker) op

Zo, gegeten. Kunnen we aan het bier. Nou werd er opgeroepen om in je groen-oranje carnavalssjaal naar het stadion te komen en deel te nemen aan het carnavalsfeest in supporterscafe D’n Beitel.
Een twitteraccount hield even een polletje.

Van de 25 stemmers zou 16% z’n carnavalssjaal omdoen. Dat zijn 4 mensen op 25. Dat zou betekenen dat op 10.000 man 1600 mensen een carnavalssjaal om zouden doen. Nou, ik weet niet hoeveel jullie d’r gezien hebben, maar als ik er 30 gezien heb is het heel veel. Actie niet echt geslaagd dunkt mij. Dan D’n Beitel zelf. Er waren serpentines opgehangen en het oogde vrij aardig als een kroeg met carnaval. Prima gedaan. We gingen naar het vak, waar we weer werden geconfronteerd met de carnavalsavond. Veul Gère, van de monsterhits ‘speciaole frikandel’, ‘de grozzie van m’n buurvrouw’ en ‘wa trekte aon’ die iedereen in Tilburg wel kent of zelfs mee kan zingen , mochten hun hits ten gehore brengen op het veld. Nou waren ze met zo’n 10 man op het veld en uiteindelijk hadden misschien 3 van hen een microfoon vast om te doen alsof ze zongen. Nou had dat natuurlijk geen reet uitgemaakt want met de geluidsinstallatie van Willem II, die ze voor 3 euro bij La Poubelle gehaald hebben, hoor je toch geen ene kut. Als een liedje van Veul Gère afgelopen was dan riep er iemand een keer: dankjulliewel! en dan werd het volgende plaatje gedraaid. Zet die plaatjes dan gewoon op. Die liedjes van hun zijn ook gewoon echt goed gemaakt, zijn gevat, een beetje grappig en zijn briljant tijdens carnaval. Maar dit “optreden” deed echt pijn aan de ogen. Dit was nog net niet slechter dan toen 10 jaar geleden 3 relnichten in een gekleurde smoking op het veld over het Toepertoetje zongen (wel live maar gruwelijk vals). Hun optreden flopte net zo hard als dat smerige gebakje.

Er werd wel prima meegezongen met de muziek, maar tot mijn grote verbazing kwamen de spelers ineens het veld op toen het afgelopen was. Geen opkomstmuziekje ofzo, en ik zal oe zeggen: VEEL BETER! Men zong gewoon het clublied. Beter kan je niet hebben.

De wedstrijd dan. Die was slecht! Oh wat was ‘ie slecht! Willem II kon aanvallend weer niet veel doen en Sparta begon wel fel maar kon daarna ook niks meer. Ik was het beu en ging bier halen. Sta ik daar aan die balie, hoor ik iedereen juichen! Nondeju. Heb ‘m toen op het scherm gekeken en ja, mooie goal hoor. Goeie voorzet van Dico Koppers en fantastisch weggelopen van Sol en heerlijk tegendraads ingekopt. Ik met m’n halve liters terug naar m’n plek, geeft Croux echt een waardeloze crosspass waardoor Sparta aan kan vallen. Vervolgens staat Tshimanga gewoon stil terwijl de Spartaan in kwestie echt een verschrikkelijk makkelijke passeerbeweging maakte. El Azzouzi kon daardoor gewoon vrij inschieten. Dit was echt waardeloos verdedigd. Natuurlijk begint de tegenaanval bij Croux, maar hoe deze lapzwans stond te verdedigen kan echt niet.

Ik heb me echt ziek lopen ergeren aan die Tshimanga. Waardeloos verdedigend, waardeloos aanvallend. Maakte ook  rare moedeloze gebaartjes met z’n hand als ie eigenlijk iemand had moeten dekken en gewoon een beetje stond toe te kijken. Zo van ‘ah daar had ik eigenlijk moeten staan maar daar sta ik niet, naja jammer’. Zijn passing was echt zo slecht man. Heeft vanavond echt niks goeds gedaan. Ging nog een beetje natrappen (goed, een klein schopje) waardoor hij voorkwam dat Croux alleen op de keeper af kon gaan. Wat een sukkel! En dan stond ‘ie na de wedstrijd voor de camera bij FOX Sports nog even bijdehand te wezen. Ik vond ‘m bijzonder arrogant en nonchalant overkomen, precies wat in zijn spel zit. Ze hadden ‘m goddomme alsnog op een Easyjet-vlucht naar Milaan moeten sturen. Belgisch international? LAMENIELACHUH! Ik heb me zo erg lopen ergeren aan Tshimanga dat ik bij thuiskomst na 5 tankwagens aan bier het volgende filmpje heb gemaakt. Ik waarschuw je vast, het is echt een verspilling van 2 seconden.

Ik had je nog gewaarschuwd. Het zal vast een heel goed idee zijn geweest vannacht. Tshimanmanmanga dus.

Nog voor rust kwam Willem II op 2-1 door Lachman die de bal knap binnenwerkte. In de rust kwam Veul Gère nog een keer rondjes lopen op het veld terwijl de dj hun plaatje draaide. Jeh.

Na rust scoorde Sparta via die Verhaag of Verhagen of wat dan ook (te lam om het op te zoeken jwt) met een vrije trap rechtsonder in de hoek. Goed geplaatst. Maar waarom springt de muur niet? En waarom loopt Tshimanmanmanga op het laatste moment weg aan de linkerkant van de muur om plaats te nemen achter de muur?

Willem II en Sparta gingen vervolgens slechter en slechter voetballen. Tot overmaat van ramp haalde Van der Looi de topscorer d’r af en vervolgens ook nog de enige speler met een voorzet: Croux. Wat wil je dan nog? Wat is je plan? Maar het gelijk staat weer aan de zijde van die rare Erwin, want Falkenburg schoof door naar de spitspositie met daar achter Haye en warempel, die 2 zorgden er voor dat Willem II in de allerlaatste seconde de 3 punten hier hield. De ontlading en het ongeloof was enorm. Dit maak je als Willem II-er eigenlijk nooit mee. Op deze manier winnen is heel bijzonder.

Feest! Bier! Heuj!
Dus wij naar dat carnavalscafé D’n Beitel. Wat blijkt? Geen carnaval. Er was zelfs geen carnavalsmuziek. Er werd gewoon wat Nederlandstalig en dance gedraaid. Het had echt NIKS met carnaval te maken. Daar ben ik persoonlijk blij om, maar organiseer dan gewoon lekker niks. Dat hebben de mensen net zo lief denk ik. Ik snap ook niet goed waarom je een maand voor carnaval dit wilt neerzetten. Ik ben ook niet echt bekend met carnavalskriebels ofzo. Als het carnaval is trek ik m’n kiel aan, zuip m’n eigen het Begeleid Wonen in en dan vind ik het allemaal leuk en gezellig. Er is geen voor of napret bij mij. Misschien dat de doorgewinterde carnavaller (lees: josti) hier op zat te wachten maar de doorsnee supporter niet echt lijkt me.

De wedstrijd in Tweets

De vorige keer was ik stikchagrijnig terwijl de hele Beitel een grote feesttent was. Ik denk, ik vraag het effe.


Willem II reageerde daar wel mooi op:


Mooi dat Willem II eindelijk eens gevat reageert op mensen. Dat zouden ze veel vaker moeten doen, al moeten ze dan maar eens anderen in de zeik zetten ;-).
Maargoed, ik ben (na veel bier) de kwaadste niet. We hebben het nog geprobeerd, zo’n polonaise. Maar we kregen niemand mee. Organiseer de volgende keer dus maar lekker niks. Of toch, organiseer een Braziliaans carnaval. Daar komen die 2 tieten boven deze onzin ook vandaan. Jammer dat haar gezicht er niet helemaal op paste, was echt een leuke meid.

 

Advies aan het thuispubliek

Het publiek vocht echt totaaaaal niet voor een overwinning in de laatste seconde. Het was weer verschrikkelijk stil. Op de Kingside staan echt veel te veel pannenkoeken die gewoon de hele wedstrijd staan te koekeloeren en te beppen. Ik heb er lang over nagedacht over hoe we dit kunnen oplossen, en ik denk dat ik het nu weet. Geef ze allemaal een spuitje.

Advies aan het uitpubliek

Prima aantal en ze leken in het begin ook best luidruchtig te gaan worden. Dat bleek niet zo te zijn. Hoorde ze bijna niet meer tijdens de rest van de wedstrijd. Dit keer geen Breda vlag, dat scheelt. Daar zet je jezelf alleen maar mee voor lul joh. Die zijn met iedereen vriendjes. You’re nothing special. Alsof je loopt te plekken met één van die vrouwen in D’n Beitel die puur naar het voetbal gaan voor de aandacht van de mannen. Nac is gewoon de grootste slettebak in het voetbal. Als die één keer in een ander stadion geweest zijn en een biertje hebben gedronken met de locals zijn ze echte vrienden. Braak.

Advies aan de trainer

Croux stond deze wedstrijd per ongeluk een paar keer op links en warempel: Zijn voorzetten waren ineens gevaarlijk. Ook toen hij op rechts stond en eens buitenom ging werd hij gevaarlijk. Die jongen moet een stroomstoot krijgen als hij naar binnen gaat. Leert ‘ie het misschien af. Verder ben ik geen fan van Andrade, maar hoe kut moet het voor hem zijn dat een gemankeerde linksback de voorkeur krijgt op linksbuiten boven hem? Die kan beter een andere club zoeken want Erwin ziet het duidelijk niet in hem zitten.

Irritantste man van de wedstrijd

Slechtste man van het veld

3 gedachte over “Willem II – Sparta”
  1. Had net even een opzoekmomentje. Het was Thomas Verhaar die de 2-2 maakte en van 2008 tot 2010 deel uitnaakte van de Beloften van Willem II>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.