Ja hallo en welkom bij #BOOS waar ik probeer boze mensen, nóg bozer te maken. En vandaag gaan we naar Arnhem. Want die zijn altijd boos. Ja toch? Is toch zo?

Het was dit keer een bijzondere uitwedstrijd, want we wilden graag integreren in het Arnhemse, waar ze allemaal klagend geboren zijn. We namen dus een #BOOS iemand mee. Iemand waarvan ik vermoed dat ‘ie een Arnhemmer is. Of een Arnhemmer die in een verkeerd lichaam geboren is. Maar het viel allemaal tegen. Deze boze man die nooit blij lijkt te zijn was zowaar vrolijk. Echt wtf man. Neem je zo’n gast mee en dan denk je ‘ah yes die gast gaat fucking boos doen, ga ik om lachen’ en dan doet ie allemaal vrolijk en gezellig. Echt vet stom. Hij was niet boos te krijgen. Hij had natuurlijk een voorgevoel.

We waren weer eens met de auto en de chauffeur zou voor de bekende box zorgen. Een box met een reputatie. Deze box valt na 24 uur opgeladen te zijn gewoon uit en heeft al menig uitwedstrijd verneukt. Ook vandaag weer. Hij naaide de bluetooth er steeds uit. Dus geen Oasis, John West of Desiigner, maar gewoon rare dance-sets op 538. Echt kut.

 

We hadden 3 Kruikenzeiker-debutanten mee en dus moesten we wel naar Murat. Via verschillende kanalen begreep ik dat er meer Willem II-ers zijn geweest naar aanleiding van mijn lovende recensies van deze hele goede shoarmazaak. Ook nu was ik weer in mijn element. Mijn medesupporters lieten het ook goed smaken en genoten van het uitzicht op de tweede verdieping. Ja, een shoarmazaak met 2 verdiepingen, waar ziede deh nog? Onze Arnhemse zeikstraal had nog wel even wat te zeiken, maar over de smaak was hij helaas ook erg tevreden.

Door een flinke sneeuwbui zetten we koers richting de stad van de euuhhh… Waar is Arnhem eigenlijk bekend van? Het enige waar ze zich mee profileren is de Tweede Wereldoorlog (alsof de rest van het land het lekker makkelijk had). De Tweede Wereldoorlog is zo’n belangrijke historische gebeurtenis in Arnhem omdat dat de laatste keer is dat er echt wat te vieren viel toen het afgelopen was. In tegenstelling tot de wedstrijd van vandaag.

Maargoed, sneeuw. Het kwam met bakken uit de lucht. Je zag geen hand voor ogen. Daarom was onze chauffeur zo verstandig om door het scherm van zijn mobiele telefoon te kijken hoe hij reed. Die snapchat-sletjes moeten ook mee kunnen genieten hoe je door de sneeuw rijdt ja toch? Is fucking stoer. Ondertussen werd er nog wat geklaagd over de box en werd er gedreigd het raam open te zetten als de chauffeur z’n mobiele telefoon weer pakte. Alsof ik met 3 kinderen achterin over de route de soleil naar Zuid-Frankrijk reed. Alleen dan met ander weer.

 

God zij dank, de hemel zij geprezen. We kwamen heelhuids aan bij Het Grootste Theater van Nederland, zoals de slogan van het Gelredome luidt. We bleven nog even bier drinken en schuilen voor de sneeuw in de auto die steeds warmer werd en compleet besloeg. Met het kutten van stewards en medesupporters vermaakten we ons goed tot een 10 minuten voor de aftrap. We vroegen ons vooral 1 ding af: hoe kan je als Vitesse-supporter nou serieus trots zijn op een club die hier speelt? Ik zou het niet kunnen. Dus in die zin: respect voor de Vitesse-supporters. Nee grapje. Ik heb geen respect voor Vitesse-supporters.

 

Vitesse is sinds de verhuizing naar het Gelredome niet meer serieus te nemen als club. De ziel werd er een stukje uitgetrokken. Die ziel werd er volledig uitgetrokken en vertrapt toen Maasbert Schouten met trots aankondigde dat er een louche maffiafiguur gekomen was die de club kampioen zou maken. In werkelijkheid was hij gewoon blij dat hij keiharde knaken had gekregen en nu eindelijk van die zwart-gele droevenis af was. De club is in de tussentijd nog geen stek verder gekomen. Vitesse is ook de enige club waar de Mascotte tijdens de wedstrijd nog rondloopt om de mensen te vermaken. Van de sfeer en gezelligheid moeten ze het niet hebben dus kijk je maar naar een sociaal-werkplaats-figuur in een vogelpak. Die mascotte heeft ook rugnummer 13. Dat is niet voor niets. Vitesse is een hoopje ongeluk.

 

Er kwam nog even een vogeltje rondvliegen (echt een spektakel van jewelste joh!) en alle Vitessenaren stonden met een vlaggetje te zwaaien. In het uitvak werd een rookbommetje afgestoken. Daarna werd er gevochten. Super gezellig. Tilburgs feestje he, moet gevochten worden.

Tijdens de wedstrijd was Willem II heer en meester. Sprankelende aanvallen werden op de mat gelegd alsof het Ippons waren. Wat combineerde Willem II toch lekker in het grootste theater van Nederland! Vitesse was echt nergens. Die heb ik geen moment zien aanvallen. Lamprou had ook niks te doen. Liet in de eerste helft ook geen bal los waar de verdedigers nog net een tegendoelpunt konden voorkomen. Nee, Willem II was kei goed. Er was er maar 1 die aanspraak maakte op een overwinning. Ja toch? Op een gegeven moment zat ik zo te genieten van het spel joh. En dan met name van Obbi Oulare. Zijn balaannames waren echt lekker. Legde iedere bal uit de lucht stil op z’n wreef en in één beweging passeerde hij dan zijn man of passte de bal naar iemand in een rood-wit-blauw shirt. Ik heb zelden iemand zo zien excelleren in een voetbalwedstrijd. Pelé, George Best, Johan Cruijff, Obbi Oulare. De man van 8 miljoen. Een fee. Deze man heeft de kracht van Pogba, de lichtvoetigheid van Messi en de skills van Ronaldo. Oulare is een visueel orgasme. Het is heerlijk om naar te kijken. Wat speelde hij goed he?

 

Willem II scoorde de volledig terechte 0-1 na een knappe steekbal van Anouar Kali. Dico Koppers kon verder en Kashia ging even liggen gewoon zo van ‘ik ben moe’. Maakte hands maar Dico Koppers ging door en plaatste de bal kinderlijk eenvoudig in de verre hoek. Het uitvak juichte niet eens omdat we gewoon wisten dat dit doelpunt er aan zat te komen. Gewoon stil blijven staan en klappen. 550 man ging niet uit hun plaat. Vitesse wilde nog wel maar was niet opgewassen tegen de muur van fucking goede verdedigers en totaal niet te kleine keeper. Uit een counter viel de verdiende 0-2 dankzij de totaal niet vermoeid ogende legende Obbi Oulare die Kelvin Leerdam makkelijk van zich af hield. Het uitvak vierde geen feest want deze overwinning was ingecalculeerd. Dat weet je als je als Willem II uit bij Vitesse speelt. Dan heb je gewoon de plicht om te winnen. Is zeg maar gewoon een verplicht nummertje. Had ik al gezegd dat Willem II oppermachtig was? Lieten echt niks heel van die zwart gele jankers.

Rechts van het uitvak konden ze het allemaal niet meer kanaliseren. Was leuk om te zien.

Na de wedstrijd buiten nog een ouderwets sneeuwballengevecht gehouden. Was gezellig maar koud. Toen weer door de dikke sneeuw naar huis gereden. De normaal zo boze persoon was vrolijk en gezellig. Blijkt gewoon een goeie gast te zijn. Hij was gewoon #onboos gemaakt door Willem II. Hoor je niet veel.

De Reis

Geen muziek maar veel gekut, gelach en gezeik. Lekker gegeten weer. Echt genoten. Het sneeuwballengevecht maakte het nog wel af. Sowieso 5 Sturinkjes.

    

Frèètwerk

Als ik ter dood wordt veroordeeld door de rechtbank van Arnhem en ik mag m’n laatste maaltijd uitkiezen dan wordt dat sowieso de Shoarma Dersim van Murat. Maar bij Vitesse zelf is het minder creatief dan bij Murat. Broodje frikandel, broodje kroket of broodje worst. Broodje worst is dan wel met gebakken uitjes. Prijs voor de broodjes is prima. Prijs voor de drank schandalig. Bekertje water of cola. €2,75. Wenne gek zeg.

 

Thuispubliek

Het thuispubliek was wel aanwezig maar heb ze alleen in de 50e minuut even gehoord. Dat je ‘fanatieke’ tribune niet helemaal uitverkocht is snap ik, want het is gewoon een veel te groot stadion voor een club als Vitesse. Maar dat je dan niet allemaal bij elkaar gaat staan ziet er echt niet uit. Een fanatieke tribune met allemaal gaten zegt veel over hoe eensgezind zo’n vak is. Kan je nog zo leuk met vlaggen zwaaien, maar tijdens de wedstrijden lieten ze het compleet afweten. Net als hun team dat volledig werd overklast door het fantastisch voetballende Willem II dat even deed denken aan het Nederlands Elftal van 1974.

Uitpubliek

Hoorde over gezeik in de bus, gezeik op het vak. Allemaal niet nodig joh. Drink een biertje en schud elkaar de hand. Don’t worry, be happy. Het uitvak was niet altijd even luidruchtig. Bij vlagen was het wat tam. Maar goed, de helden op het veld konden het op eigen kracht natuurlijk ook makkelijk af tegen die halve kreupelen van Vitesse.

  

Eindoordeel

Echt genoten. Een uitwedstrijd winnen met Willem II is altijd goud. Komt niet vaak voor dus geniet er maar van. Dan maakt het voetbal op het veld even geen reet meer uit. 3 punten in de besneeuwde tas en op naar de volgende.

    

Ben je nou ook #BOOS? Drop je zure geel-zwarte reactie in de comments.

 

10 gedachte over “Vitesse – Willem II”
  1. Ik las ergens dat Oulare ergens de zwarte Kerekes genoemd werd. Zelf denk ik dat Kerekes (dieun zak Èrrepul) niet verdient om hiermee vergeleken te worden. Goud, geweldig gescout van Joris, daar kunnen we nog wel een wedstrijd of 12 over zeiken. Als diejun koekwous van Juventus half zo goed is gaan we denk ik europa nog in. Tenminste tot Poppel. Oja, over Vitesse? Waren die er ook gisteren? Niks van gemerkt. Gallery-play. Zo speelde ik tenminste vroeger ook als ik de avond tevoren de hele nacht in de Gallery had gezopen. Volgende week AZ. Ik hoop dat het dan nóg slechter is. Maar dat zal een inspanning vergen van de rood-wit-blauwen. We gaan Europa in….

  2. Nou nou Piet Dekker! Het stukje is ludiek bedoeld! Mooi uitvakje! Gefeliciteerd met de overwinning! Groeten uut Arnhem.

  3. Mooi dat er altijd een paar Pietjes Dekker en Vitootjes zijn die de vooroordelen uit dit stukje prima bevestigen. Blij dat wij niet het voorbindspeeltje zijn van een narcistische drugsgeldmiljonair. Helaas voor de normale fans zoals de laatste Giovanny, die ik wel gewoon een warme club zou gunnen.

    Afijn, volgende week in eigen huis tegen AZ hoeven we maar half zo hard te werken als afgelopen weekend, want 1 goal is ook genoeg voor de winst tegen AZ als we zelf weer gewoon de 0 houden. Wellicht de doelstelling van Europees voetbal halen wat naar boven bijstellen tot minstens overwinteren in Europa?

    1. mee eens maaszult. Als we de lijn van het vertoonde spel tegen Vitesse doorzetten dan kan het zomaar een mooi jaar worden. We moeten nog tegen concurrenten als AZ, P$V en ajax dus alles kan nog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.