FC Twente uit, altijd een mooi tripje. Hebben we goeie herinnering aan. Ricardo Ippel. Feestje langs de snelweg. Mooi man. En dit beloofde weer een mooi tripje te worden. Voor 12 euro konde mee. Kreede gewoon gratis friet en snacks bij man. Dat is praktisch gratis joh. Er was geen reden om niet mee te gaan.

De bussen zouden om 14.00 uur vertrekken en dan zouden we flink lang ergens gaan vreten en zuipen. Twee dingen die ik graag doe. Maar na een half uur waren we de parkeerplaats nog niet af. Stonden we daar te koekeloeren. Schoot niet op man. Toen we eenmaal onderweg waren duurde het niet lang of we gingen al stoppen. Friet eten. Gratis friet. De eerste bus stopte en de deur vloog open. Mensen renden richting frietkar alsof ze koffertjes met geld uitdeelden. Doe normaal joh. Wij lieten de drukte bij de karren even voor wat ‘ie was en sloegen toe toen het iets rustiger was. Nog even over #WaarIsJatto staan ouwehoeren en de boel bijna omgetoverd in #WaarIsJallo. Na een tijdje vreten en zuipen kropen we gauw de bus weer in, waarna we de plattelandsjeugd als vliegen op nen stronthoop richting de frietkarren zagen rennen om nog even wat gratis builen friet te snaaien. Daarna kwamen ze weer terug om nog gauw de overgebleven frikandellen en kroketten te vatten. Stelleke hyena’s.

Neeh was ammel goed. Spitsvondigheid, spits-spits-spitsvondigheid. Dat kan Willem II ook wel gebruiken op het veld. Want de wedstrijd was niet veel heb ik me laten vertellen.
Kunnen we allemaal heel moeilijk over doen. Tactische analyses en shit. Joh, heb ik geen verstand van. Ik zag gewoon dat Willem II hetzelfde speelde als de afgelopen wedstrijden waarin we steeds met heel veel geluk punten haalden. Nu hadden we dat geluk eens niet. Eigen doelpunt is gewoon vette pech. Beetje knullig maar dat heb je gewoon wel eens als je Willem II bent. De 2-0 was ook gewoon een vuurpijl richting de bovenhoek. Lamprou tikte de bal nog aan maar het mocht niet baten. Ja lengte. Laten we het daar weer over hebben. Of niet. Dat die 2-1 valt is ook meer geluk dan wijsheid want het balletje viel in de kluts gewoon goed. Dat zo’n bal van Haye d’r niet ingaat is heel jammer, maar vandaag mocht het gewoon niet zo zijn. Het is gewoon een terechte nederlaag. Met heel veel geluk hadden we een puntje gehaald ja. Maar dat geluk hadden we gewoon even niet.

Kunde oe eigen verrekkes druk om maken, maar die punten pakken we nog wel en dan zijn we veilig. Hoeven alle internet popi-jopi’s in ieder geval niet meer te bazelen over play-offs, Europa en dat soort shit. Moeten we niet doen. Gewoon lekker naar onderen kijken en blij zijn dat we een eindje boven de streep staan. En alles wat we boven die streep staan is goed.

We hebben toch een mooi tripje gehad jongens? Lekker biertjes gedronken, lekker gegeten. Helaas verloren, maar dat is niet zo gek tegen de nummer 5 van de Eredivisie die op iedere positie beter is (met uitzondering van de doelman). Gewoon volgende wedstrijd weer vol vertrouwen d’r op knallen. Dan komen de punten wel weer.

 

De Reis

Gezellig buske wel. Flink zitten laachen. Veel bier gedronken ook. Niet On-Nederlandse proporties zoals bij NAC natuurlijk, maar wel veel. Ik vond het een prima reisje. Mooie oostblokflats gezien in Enschede.

Zie ik altijd graag. Troosteloze woningen.

Het was een leuk reisje wel. Nog even afgesloten met een goeie Tyskie bij de shoarmaboer.

 

Frèètwerk

Twente uit is een soort bedevaart. Met zijn allen in een bus om daar in het verre Enschede ons op de knieën te werpen en het broodje Beenham te aanbidden. We hebben in Tilburg het broodje Twenteham, maar het is toch anders. Kei lekker, zeker. Maar anders. Als je in Spanje op een pleintje zit aan de zee met een Spaanse schone tegenover je en d’r staat sangria op tafel is die sangria extra lekker. Maar diezelfde sangria zou niet hetzelfde smaken als je in je betegelde achtertuin zit van je Stalinistische blokkendoos in Witbrant.

Het broodje beenham is een genot. De saus, het vlees, de groente. Het is echt helemaal af. Je krijgt ook echt veel meer vlees dan bij ons. Je krijgt er niet voor niks een vork bij. Betaal je dan €4,50 voor, maar dan heb je ook echt wat. Duur geintje altijd dat Twente uit, want als je d’r 1 gehad hebt, wilde ook een tweede. De catering bij FC Twente blijft met afstand de allerbeste van Nederland.

Thuispubliek

Ik heb ze op het laats 1 keer echt gehoord. Toen klonk het ook meteen massaal wat mooi was. De rest van de wedstrijd heb ik ze eigenlijk niet gehoord. Het viel me ook echt op dat mensen wel heel erg laat kwamen opdagen en ook heel vroeg weer weg waren. Niet de spelers bedanken of wat dan ook, maar gewoon meteen de deur uit zodra de scheidsrechter gefloten heeft. Het is wel echt een heel mooi stadion, naar mijn bescheiden mening, maar die doelpunttune, dat kan echt niet. Echt te lelijk. Maargoed, Twente-supporters zijn dat ook die mensen van dit bijzonder trieste, misplaatste en vooral zielige nieuwsbericht. In Enschede hebben ze geen plaat voor hun kop, maar een groot en mooi stadion. Ze hadden eigenlijk moeten boeten in de Jupiler League natuurlijk. Dan moet je niet zielig doen. Gewoon je bek houden en heeeeeel blij zijn dat je nog bestaat.

 

 

Uitpubliek

Veel dagjesmensen vanwege de actie. Bijvoorbeeld gasten die echt geen idee hadden waar de bussen zouden vertrekken (prima, eens moet de eerste keer zijn). Maar ook mensen die in het uitvak gaan zeggen dat ze niks zien als ze gaan zitten. Ja dan kunde 2 dingen doen: bovenin het vak gaan zitten of thuis blijven. Uitpubliek is voor 90% fanatiek en staat gewoon bij een wedstrijd. Er werd volgens mij goed gezongen, veel gevlagd en er was geen vuurwerk. Prima.

Eindoordeel

FC Twente uit is gewoon een mooi tripje. Altijd tof. Altijd lekker.

 

2 gedachte over “FC Twente – Willem II”
  1. Leuk stukje! Jammer voor jullie maar volgende keer beter. Als je maar een leuke dag hebt gehad! Groetjes van een Twente fan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *