Haha aah ik ben blij man. Een half 1-wedstrijd staat niet altijd garant tot een topwedstrijd maar serieus: ik heb het heel erg naar mijn zin gehad. We winnen vandaag gewoon met 2-0 van PEC Zwolle. Een heerlijke overwinning. Ik ben te blij en te zat om tactisch leuk en interessant te gaan zitten doen dus ik vertel jullie maar gewoon hoe fucking blij ik ben. Lees snel verder want jullie zullen wel echt super fucking erg benieuwd zijn hoe blij ik ben. Toch?

Nou. Ik had al een mooi weekend he. Lekker carwashje gepakt. Daarna lekker naar Oisterwijk gewist. En Oisterwijk mensen. Dat is zeg maar ’t Gooi van Brabant. Natsjaken te over. Overal 4×4 Audi’s en Porsches. Even een lekker bakkie gedaan bij de nieuwe koffiezaak Leut (leuk tentje) en toen naar Bij Robèrt geweest. Die kende van Heel Holland Bakt en Brood. Tot zo ver de huisvrouwelijke mededelingen. Nu ik me onder de literaire elite van Tilburg mag scharen kan je me ook bij zulke tenten verwachten. Ik kan het iedereen aanraden. Het is ultiem genieten. Gastvrije ontvangst en ambachtelijke producten. De zaterdag was dus leuk. De zondag dan: Willem II – PEC. Eerst nog even een lekker half litertje gedaan bij één van m’n favoriete cafés.

De passie, werklust en kwaliteit die ik zaterdag bij de beste bakker van Brabant zag merkte ik ook bij onze Vlaamse spits Obbi Oulare waar Erwin van der Looi mee startte. En ondanks mijn liefhebberij voor de pure afmaker Fran Sol kon ik wel leven met zijn plek op de bank. Obbi Oulare is echt een aanspeelpunt waar Sol een afmaker is. Mijn gevoel bleek uit te komen. Obbi Oulare was ijzer-fucking-sterk in de lucht. De Zwollenaren kwamen er niet aan. Soms won hij het duel, soms gingen ze het luchtduel niet eens aan. Obbi Oulare heerste gewoon als een motherfucker. Een erg lastige speler om tegen te houden als tegenstander. Onze YoungStrikeFighter had ook een groot aandeel in de 1-0. Hij kopte een bal door en via de kluts belande de bal voor de voeten van Erik Falkenburg, die de 1-0 binnenschupte.

Ik ben erg blij dat Erik weer doelpunten maakt. Erik Falkenburg hoeft niet zijn vorm terug te hebben, als hij zijn scherpte maar terug heeft. Want dat is waar hij het van moet hebben. Erik scoort weer. 1-0 dus. Toen ik uitgejuicht was kwam mijn bierslaaf weer de tribune op met mijn bier. Hij baalde natuurlijk dat hij het doelpunt gemist had, maar was uiteraard even zo blij dat Willem II de 1-0 gemaakt had. Hij was echter een beetje flabbergasted. Flabbergasted is een moeilijk woord voor belaojtòffeld. Hij kwam dus terug na die goal en vertelde me over wat hij meemaakte beneden bij de bar. Er was dus een vrouw die vroeg of ze de wijn even mocht proeven. Dat mocht. Mevrouw vond de wijn niet lekker en bestelde dus iets anders. EY! WIJN VOORPROEVEN? Ge bent hier godverdomme niet in Saint Tropez!!! Ge bent bij Willem II! Zuid-Tilburg of Zuid-Frankrijk zijn twee plekken die op geen enkele manier op elkaar lijken. Wijn proeven doede hier niet. Dit is precies wat ik tegen alle dagjesmensen heb.

Begrijp me niet verkeerd. Iedere 10 euro die naar mijn club gaat vind ik mooi en goed. Maar mensen in de rij stonden de discussieren over hoeveel thuiswedstrijden Willem II nou speelt in een seizoen (19 dachten ze), en hoeveel een seizoenskaart nou kostte (rond de 400 euro dachten ze). Ja dan bende uitgepraat. Leuk al die nieuwe mensen, maar ge trekt er een hoop hockeyboys mee aan. En waar hockeyboys zijn, daar kunde quasi-interessante wijnwijven vinden. Maar toch, iedereen bedankt voor jullie 10 euro. Is goed voor onze club. Laat mij me maar een keer ergeren.

Ondertussen stond Willem II gewoon 1-0 voor en speelden we PEC Zwolle gewoon flink weg. In de 40e minuut greep Ron Jans dus ook in en voerde hij 2 wissels door. 1 Wissel was Van de Pavert voor Saymak. Een extra mannetje op Oulare; de beste man van het veld. 1-0 dus. Maar het had 2-0 moeten staan. Falkenburg scoorde eigenlijk de 2-0. Maar een speler van Zwolle schupte de bal van achter de doellijn tegen de paal en de scheidsrechter liet doorspelen. Ik postte een foto.  Ik vond het 2-0. Erwin van de Looi vond de foto te onscherp. Nou verdien ik ook de foto-credits niet. Ik kreeg ze gewoon door via whatsapp van iemand die in Vietnam zat te kijken op een illegale stream. FOX Sports was schijnbaar niet op het idee gekomen hun eigen beelden even op pauze te zetten. Toch bedankt voor de reclame Rupert Murdoch!

In de 2e helft was Willem II een stuk minder. PEC kreeg flinke kansen maar verzilverde deze niet. Lamprou stond ook gewoon prima te keepen. Ik pleit bij dezen voor een verhoogde aanbieding voor Kostas. Je moet deze selectie gewoon bij elkaar willen houden. Het klikt. Goeie gasten ook. HOU HET HEEL!

Ik hoorde mensen roepen om een penalty maar Croux maakte gewoon een fopduik. Schwalbe pür sang joh. Was niks. Wat wel iets was was de invalbeurt van Haye.
Eerlijk: ik ben altijd sceptisch als Haye d’r in komt. Haye oogt nonchalant, mist handelinssnelheid en de passie die ik bijvoorbeeld wel heb. Een ‘Over-men-godverdommese-lèèk-mentaliteit’. Maar hij heeft zo zijn goede momenten. Zo ook nu. In de 91e minuut kreeg Haye de bal van Kali en hij tikte de bal met zijn hoofd voor zich uit. Één op één met de keeper legde Haye de bal rustig in de hoek. Wat volgde was prachtig om te zien. Haye rende van de goal weg, viel op zijn knieën, en sloeg van vreugde met beide armen op de grond. DAT IS GODVERDOMME PASSIE! Dat je van vreugde niet meer weer wat je doet. Het zag er zielig uit maar oh wat was hij blij, en oh wat waren wij blij. De laatste keer dat ik iemand zo kut heb zien juichen was Arjan Swinkels die echt niet wist hoe je blijdschap een beetje sexy overbrengt. Haye was het helemaal kwijt. Bloed liep langs zijn polsen omlaag, zo lang heeft hij liggen slaan op dat gras. Wanne gek. 2-0. Prima uitslag. Erg trots.

Na de wedstrijd was het nog lekker vertoeven bij D’n Beitel.

Oja, ok, even een bericht vanuit mijn enorme en almaar groeiende wilde fanbase:

 

Beppende wijven. Ze mochten weer binnen voor een joetje. Laat thuis, laat thuis.

Wil jij nou ook eens met je mening in de schijnwerpers, stuur dan gewoon een PB, en als ‘ie in m’n straatje valt of ik wil een ontiegelijke bitchfight ontketenen de volgende wedstrijd, dan plaats ik jouw schijtmening gewoon.

 

Groetjes!

De wedstrijd in Tweets

Ok, geen tweet, maar ik vond Facebook vandaag mooi. Ik zeg jullie moeder te taggen, en wat doen jullie? Massaal je moeder taggen.

Mooi topic.

Advies aan het thuispubliek

Eerste helft was matig, ondanks het goede spel.
Tweede helft was beter, ondanks het mindere spel.

Kan iemand even dat liedje van Oulare typen?

Eeeyhieyeeyhieyeey,
mwabwiejaiajjaja
Can’t stop Oulaaaareeee!
Eeeyhieyeeyhieyeey!

Advies aan het uitpubliek

Zit je 2 uur in de bus, ga je je zo gedragen. Sjonge jonge wat een dooie zooi. Heb welgeteld 1 liedje gehoord. Voor de rest erg stil. Onbegrijpelijk.
Kan je een spandoek omhoog houden tegen de spelers of voor een statement (ofzo) maar zorg dan dat je zelf ook vol gas gaat. Een groot deel ging na de 1-0 gewoon rustig zitten. Fanatiek publiek? ammehoela. Kijk dan op FOX.

Advies aan de trainer

Ik zeg niks meer. Gij het toch steeds gelijk.

Irritantste man van de wedstrijd

Irritant. Tjah. Qua spel vond ik Ojo, Joppen en Tshimanga rete-irritant. Allemaal even slap.

Slechtste man van het veld

Slecht. Tjah. Qua spel vond Ojo, Joppen en Tshimanga rete-slecht. Meest slechte was toch wel Ojo. Die heeft op de vrije trap die net naast ging niets goed gedaan.

Een gedachte over “Willem II – PEC Zwolle”
 1. Eeeyhieyeeyhieyeey,
  Can’t stop Oulare, you can’t stop Oulare!
  Eeeyhieyeeyhieyeey,
  can’t stop Oulare!
  Eeeyhieyeeyhieyeey,
  (Overnieuw)

  Mooi nie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.