Oei spannend. Ajax kan, bij verlies van Feyenoord in de eigen Kuip nog kampioen worden in ons Koning Willem II Stadion. Supporters zouden gaan jagen op alle Ajacieden tijdens de Rellen Des Doods Part II en Willem II blokkeerde op hun beurt dan weer ruim 60 doorverkochte kaarten. Er werd gevraagd op tijd te komen, want aan de poort zouden ‘verdachte’ supporters gevraagd worden om hun ID-kaart en iedereen zou gefouilleerd worden. Enorme drukte dus. Alles om maar te zorgen dat een situatie zou ontstaan zoals bij Feyenoord thuis. ‘Politie klaar voor miljoenen kostende megaklus’. Nou, dat viel dus allemaal wel mee. Al na 1 minuut waren de Ajacieden gelaten en daardoor ontstond er nooit de vijandige en gevaarlijke sfeer waar men van te voren rekening mee hield.

Ik kwam bij het stadion aan en daar was inderdaad veel politie. Er waren inderdaad ook figuren in Ajax-shirtjes. Maar er was totaal geen rij bij de kaartcontrole. Ook wel eens fijn. Omdat de oude man voor mij gefouilleerd werd en mijn kaart al gescand was manoeuvreerde ik me met een pirouette en een sprongetje langs de V-tjes. Ik was binnen. Met heel m’n zakken vol met drugs, vuurwerk en wapens bestelde ik maar een pilske, gooide het wisselgeld in de collectebus van Tilburg Tifosi en keek eens om me heen. Wat een kermis om niks. vele ME-bussen, ME-ers die rond het stadion patrouilleren en een hoop mensen met slecht opgevoede klote kinderen die om handtekeningen staan te schreeuwen bij de spelersbus van Ajax.

In het stadion aangekomen keek ik even op Twitter…verassing van Erwin van der Looi: vriend van de show Thomas Kok maakte zijn debuut op de rechtsbackpositie. Thomas was met ons mee naar PSV uit. Goeie gast, echte Willem IIer. Schijnt wel eens uitgelachen te worden door de grote jongens uit de selectie omdat hij op de bank wel eens meezingt met de KingSide. Sympathieke gast waarvan ik echt hoop dat hij het gaat redden bij onze club. Dat gun je hem gewoon. En ons ook. Thomas Kok dus. Debuteerde best aardig. Ja hij ging een paar keer de mist in tegen één van de grootste talenten van Nederland, maar hij stond een paar keer ook echt goed zijn mannetje met een goede voortzetting. Lekker makkelijk om zo’n gast helemaal af te schrijven en te zeiken. Het debuut is gemaakt, nu verder leren en groeien.

Zoals bekend, Dirk Kuijt maakte met zijn lelijke gezicht al heel snel 1-0 in Rotterdam waardoor de absolute spanning er wel uit was. De Ajacieden gingen nu echt niet heel gek meer doen. Willem II probeerde deze wedstrijd wel, maar het klassenverschil was te groot. Zo’n Sanchez bijvoorbeeld zorgde er wel voor dat geen enkele bal Fran Sol bereikte,  Justin Kluivert zorgde er voor dat Thomas Kok geen makkelijk debuut kreeg, Haye was uiteraard niet opgewassen tegen Tete en Frenkie de Jong speelde zo rustig dat niemand de bal probeerde af te pakken.

Frenkie de Jong ja. Frenkie de Jong maakte zijn basisdebuut voor Ajax bij ons Willem II. De hele affaire met Jurgen Streppel is de grootste open wond die Willem II heeft. Noem me een romanticus maar Frenkie was alles wat Willem II nodig had. Een nieuw boegbeeld. Een potentiële internationale topper die na 120 wedstrijden bij Willem II de stap naar de internationale top zou maken. Maar Jurgen Streppel kon niet omgaan met misschien wel het grootste talent uit de clubhistorie. Jurgen Streppel koos liever voor een Robert Braber. Tijdens het typen van de vorige zin moest ik een beetje huilen. Iedere pass die Frenkie geeft snijdt door de Tilburgse ziel. Mij is een trauma aangedaan en Jurgen Streppel is de dader. Jurgen Streppel ziet het talent gewoon niet, dat bewijst hij nu bij Heerenveen wederom. Ik zou er zoveel voor over hebben om dit hele gedoe terug te draaien en De Jong gewoon in het rood-wit-blauw te zien schitteren zoals hij dat bij Jong Ajax wekelijks doet, en volgend jaar meer en meer bij het eerste zal doen. Frenkie de Jong excelleerde niet direct, maar hij speelt zo relaxt. De rust die hij heeft aan de bal bereikt een normaal mens alleen met een biertje en een waterpijp op een zomers terras. Misschien ben ik het trauma nu kwijt. Therapie dit.

De wedstrijd was verder echt geen reet aan joh. Met de rust stond het 0-1, meteen na de rust werd het 0-2 uit een corner waarbij niet eens meer gejuicht werd. Daarna werd het zelfs nog 0-3. Willem II kreeg nog wel wat kansen, waaronder een enorme voor Funso King Ojo die godzijdank zijn laatste wedstrijd voor de Tricolores speelde. Funso speelde zijn man uit en stond alleen voor de keeper, hij schoot echter heel lomp tegen Onana aan. Deze misser was bijna net zo erg als die van Geert Den Ouden ooit thuis tegen AZ die van een meter afstand voor open doel de bal tegen de paal schoot. Later kon Schuurman dan toch nog de eretreffer maken. Het werd gevierd alsof we net de winnende maakten. Ik weet niet zo heel goed waarom. Ik snapte het publiek niet zondag.

Ik snap niet waarom de mensen zoveel met Ajax, het uitvak bezig waren. Het is altijd leuk om een beetje te kutten richting het uitvak. Snap ik best joh. Een vijandig sfeertje kan best leuk zijn. Maar als je je zo treurig gedraagt als zondag word je gewoon uitgelachen. Ik heb de hele dag na zitten denken over wat ik het dieptepunt vond maar ik ben er nog steeds niet uit. Daarom in willekeurige volgorde:

  1. Alle liedjes die Ajax inzette, ook beginnen te zingen maar dan met onze versie. Als je een uitvak nodig hebt als een soort 500-koppige capo, dan is dat niet echt top. Maar schijnbaar kwam de KingSide op eigen houtje niet boven het uitvak uit.
  2. Toen het in de eerste helft op de Kingside even stil viel en het uitvak ook eindelijk hun smoeltjes hield kwam er een sukkel op het geweldige idee om het altijd kutte ‘Ze zijn er wel, je hoort ze niet’ in te zetten. Gelukkig waren er maar een stuk of 30 die mee zongen. Het was echt zielig.
  3. Juichen bij het zien van de tussenstand van Feyenoord. Schijt aan Feyenoord. Schijt aan Ajax. Schijt aan wie er kampioen wordt. We zijn er voor Willem II. Niet tegen Ajax of voor Feyenoord.
  4. Het eeuwige ‘Helemaal niets in Amsterdam’. Nee wij hebben lekker veel prijzen gepakt dit jaar. En alsof wij ooit uitzicht zouden hebben op een Europese finale.
  5. Het zingen van de doelpunttune van Feyenoord. 10 jaar terug werd PSV kampioen en verloor Ajax het kampioenschap in Tilburg. Een stel dooien begon toen ‘Boeruh boeruh!’ te roepen. Dit jaar was het de Herpes House Band. Omdat je de fucking 3-1 maakt in een wedstrijd die geen zak uitmaakt en waarbij dat ene doelpunt voor Ajax echt geen enkel verschil maakt. Kan je blij lopen doen, maar je wordt gewoon uitgelachen joh.
  6. Het draaien van datzelfde nummer door de stadion DJ. Ik heb het zelf niet gehoord, heb het alleen van berichten op internet. Maar als ik het gehoord had was ik nog chagrijniger naar huis gegaan dan ik al deed.

Ik was niet chagrijnig vanwege het verlies, dat was wel ingecalculeerd, maar vanwege de supporters. De KingSide is al 2 jaar vrij teleurstellend. De KingSide is veel te populair geworden en dat werkt nu in ons nadeel. Mensen zonder enig besef van wat Willem II is of hoe het hoort op een fanatieke tribune verpesten zo het imago wat Willem II kan hebben binnen het voetbal, en dat is heel spijtig. Misschien denk ik er te veel over na, misschien zijn de 6 punten die ik net noemde gewoon ‘lachen’ voor de gemiddelde KingSider en hoor ik er misschien niet meer thuis met m’n gezeik, maar ik hoop toch dat we de boel om kunnen draaien op de in potentie zo mooie tribune. Maar goed he, al dat gedoe van politie en al die veiligheidsmaatregelen is dus niet nodig gebleken. Gelukkig.

Met deze negativiteit komt er weer een einde aan dit 5e seizoen De Kruikenzeiker. Een heus jubileumjaar is volbracht. We komen de komende weken zoals je gewend bent nog terug met de wereldberoemde Kruikenzeiker Awardshow 2017-2018. De kaartverkoop is inmiddels gestart via de bekende voorverkoopadressen. Koop uw kaarten enkel via de officiële kanalen, kaarten die doorverkocht worden blokkeer ik gewoon. De komende weken kan je dus een peinzende en diep geconcentreerde Kruikenzeiker tegenkomen in Tilburg. Ik ben dan verzonken in gedachten over welke onzin-awards er dit jaar weer uitgedeeld gaan worden. Tevens zal ik nadenken over de toekomst van deze site, want deze onzin kost al 5 jaar heel wat van m’n tijd. Je hoort er nog van.

De wedstrijd in Tweets

Bijzonder irritante trommel ja.

 

Triestig ja.

 

Advies aan het thuispubliek

Ik heb me kapot geschaamd. Ik hoop dat sommigen van jullie de komende tijd even nadenken of je wel op de KingSide hoort. Ik heb mijn seizoenskaart weer verlengd dus voor mij is er geen weg meer terug. Nou vooruit, 1 positief punt: het toezingen van de aandachtsgeile Fran Sol na de wedstrijd. Geniet ik altijd van.

Advies aan het uitpubliek

Naja, eerlijk is eerlijk, misschien wel het beste uitvak wat we dit jaar hier hebben gehad. Overstemden de KingSide gewoon. Ook na de 1-0 en 2-0 bij Feyenoord bleven ze d’r maar het beste van maken. Ik vind hun liedjes irritant, ik vind weinig aan ze echt leuk, maar d’r kwam wel geluid vandaan. Ok ok, een advies. Niet denken dat je spelers vederlichte shirtjes kunnen gooien naar een uitvak waar een enorme afstand tussen zit. Die shirtjes lagen mooi in de modder.

Advies aan de trainer

Oulare was de enige die tegen Sanchez op kon. Dat had ik je van te voren ook wel kunnen vertellen. Heb ik niet gedaan dus misschien moet het initiatief bij jou liggen om eens contact met mij op te nemen Erwin.

Irritantste man van de wedstrijd

De KingSide.

Slechtste man van het veld

Ja dat is (publiek) geheim he. Ik zeg niks. Anders is de klapper van de Kruikenzeiker Awardshow al verpest.

2 gedachte over “Willem II – Ajax”
  1. Kruikenzeiker, wij genieten intens van je mooie proza over al die wedstrijden waar we zelf ook bij zijn! Dus om Barry Stevens aan te halen: “vooral door gaan”!!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.