Na zo’n lang seizoen is het altijd mooi om terug te blikken op dat jaar en even stil te staan bij de hoogte- en de dieptepunten. Dat doen we zoals ieder jaar natuurlijk met de Kruikenzeiker Awardshow die ieder jaar groter en groter wordt. Waar vorig jaar een circustent groot genoeg was om alle uitzinnige fans te huisvesten, maakten we dit jaar een heus festivalterrein. En dat alles om Tilburg en omstreken eindelijk duidelijkheid te geven. Wie is de slechtste speler van het jaar?
Op het tot festivalterrein omgetoverde Evenemententerrein Het Laar (voor de niet Tilburgse lezers: dat is zeg maar een heel groot plein aan de rand van de stad waar kermisvolk 2 weken lang woont tijdens de Tilburgse Kermis en waar je tijdens je eerste rijles rondjes moet rijden) was het al vroeg druk. Fietsen stonden geparkeerd tegen lantaarnpalen door de hele wijk, auto’s op de stoepen en op grasvelden en overal liepen grote groepen mensen richting de ingang.

Om 19:00 begon de avond met een optreden van Clowntje Friko Rico en de Piepende Enkelband. Een heel bijzonder optreden waarbij deze rasartiest een knap arsenaal aan grappen en goocheltrucs liet zien waarbij hij steeds speelt met de wetten van de natuurkunde en die van het Burgerlijk Wetboek. Zijn totaal gedesinteresseerde grimas en bijzonder kindonvriendelijke keur aan grappen maken deze ras-kunstenaar tot een controversiële, grensverleggende maar ideale opening van de show. Het publiek was uitzinnig.
Het was tijd om de eerste Award uit te reiken en dus kwam ik onder begeleiding van het Willem II Clublied, gespeeld door een 3-koppige Bigband, het podium op.
Ik stak gelijk van wal.

De Anthony Lurling Award

Traditiegetrouw beginnen we met de award voor de grootste lul van het seizoen. Het zal jullie niet verbazen dat dit Funso Ojo is. Funso Ojo heette jarenlang gewoon Funso Ojo, maar ondanks zijn beroerde sportieve prestaties meende hij zich ineens Funso ‘King’ Ojo te moeten noemen. Willem II ging er ook volledig in mee. King Ojo heette hij ineens. Prima als je de sterren van de hemel speelt, maar in het geval van Ojo zorgde het voor nog meer hoon van het publiek. Ojo kwam uit het niets dat hij zijn contract niet wilde verlengen, ondanks een aanbieding van Willem II. Waarom? De supporters. Die floten hem uit. Dat uitfluiten was complete bullshit. Ojo heeft een beetje last van waanideeën denk ik. Maar hij doet ons in ieder geval een gunst door niet bij te tekenen. Zo’n enrome lul is het dus ook weer niet. Lekker terug naar het niveau van Dordrecht jongen. Kan je daar je eeuwige balletje terug spelen. Funso was zo sportief deze award, gekleed in enkel een PSV-broekje en stoer masker, in ontvangst te komen nemen. Hij wilde echter niemand bedanken.

De Fabian Sporkslede Award

Willem II heeft de laatste paar jaar er een handje naar om spelers te huren en die vervolgens niet te gebruiken. Zo hebben we bijvoorbeeld Frenkie de Jong als recent voorbeeld, maar ook gasten als Fabian Sporkslede. Fabian Sporkslede kon het niveau niet aan in Tilburg, ging naar Chievo Verona in Italië, speelde niet, ging het nog eens 2 divisies lager probeen bij Lupa Roma FC en redde het zelfs daar niet. Gelukkig kan je dan altijd nog bij Nac Breda terecht he. Willem II huurde dus blind een speler van Ajax zonder te weten wat hij kan. Hij kwam tot 19 minuten in het rood-wit-blauw.
Ook dit jaar hebben we weer iemand gehuurd waarvan je op papier denkt: veelbelovend. In de praktijk was het echter maar treurig. Vajeboh Sakor, dat is Liberiaans voor Victor Sikora, kwam tot een schamele 2 minuten speeltijd voor Willem II. Hij had alles mee: vaste jeugdinternational, jongste debutant ooit in de Noorse First Division, talent van Juventus en zoals altijd: spectaculaire Youtube-filmpjes. Hij kwam in het veld voor Dico Koppers uit bij Excelsior, mocht 180 seconden later scheidsrechter Ed Janssen een hand geven en een keer met zijn handen in de lucht bij het uitvak om de overwinning te vieren. Vajeboh Sakor blonk vooral uit met dansen in de Instagram-stories van Obbi Oulare.

 

Danny Dehwel Award

De award voor beste spelersliedje van het jaar was dit jaar weer spannend. We zingen in Tilburg niet zoveel voor individuele spelers. Moeten ze verdienen. Kostas Lamprou bijvoorbeeld, die heeft er 1. Jordens Peters, ehhh waarom heeft Jordens er niet echt 1? We hebben dit jaar 2 centrumspitsen gehad die heel goed voldeden. Voor de winterstop hadden we natuurlijk Fran Sol, en na de winterstop vooral Obbi Oulare. Beiden met een spelersliedje.
Maar de winnaar is: We’ve got Fran Sol. Het liedje van Obbi Oulare is leuk, maar in die van Fran Sol zit passie, wanhoop en emotie. Met overslaande stem schreeuwen. Dat doet Fran Sol met een mens.

De DELA® Award

Ik ben dit jaar op De Kuip na in alle Eredivisie stadions geweest. Niet overal is de sfeer dan even tof. Maar waar was de sfeer het allerslechtst?
Bijna alle clubs lieten zich nog wel een keer horen tijdens de wedstrijd, maar bij 2 clubs was het echt heel triest gesteld met de sfeer. Bij PSV uit en bij NEC uit heb ik het thuispubliek geen enkele keer gehoord. Zelfs niet na een doelpunt. Het zijn ook beide clubs zonder al te veel uitstraling. Bij NEC zijn ze beter in het bezetten van het plein voor het stadion dan het zingen van een liedje. Bij PSV zijn ze dan weer heel erg sterk in de plantsoenendienst.

De Giant Killer Award

Willem II is dit jaar de enige club die uit bij Ajax gewonnen heeft. En dat voor het eerst in de geschiedenis van onze mooie club. Een fantastische prestatie. Na een aantal seconde werd het al 1-0 voor Ajax en je verwacht een complete walk-over. Maar nee, Erik Falkenburg en Fran Sol maakten er gewoon 1-2 van. Het was ook gewoon terecht. Willem II was echt de betere ploeg in de Arena. Dan heb je net het geluk dat je Ajax op een slechte dag treft en dat alles mee zit. En ik? Ik zat thuis op de bank naar de tv te schreeuwen omdat ik deze uitwedstrijd wel kon missen als kiespijn. Deze award komt iedereen toe die ‘m verdient: de spelers, staff en alle supporters die tegen beter weten in toch richting Amsterdam gingen.

En ik was nog wel zo sceptisch van te voren.

De Meesteres Lucrezia Award

Intens lijden en er voor betalen. Dat is zeg maar het werk van Meesteres Lucrezia. Het lijden was bij mij het meest intens toen ik helemaal nuchter (don’t drink and drive kids) plaatsnam in de Arena voor die andere wedstrijd in de beker tegen Ajax. Het werd 5-0 voor Ajax dat wat vaste spelers had vervangen voor spelers uit Jong Ajax. Het was echt kut. De Arena is al niet mijn favoriete stadion vanwege de steile tribunes en de kille uitstraling, maar dat het zo erg zou zijn had ik niet van te voren bedacht. Gelukkig deed ik live verslag van mijn sessie met Lucreets.

Em toen stond het al snel 2-0, kreeg Kali ook nog eens rood via de videoreferee.

En dan bleek ook nog eens onterecht!

Het werd erger en erger. Het werd zelfs 5-0.

Na de wedstrijd moesten we weer richting onze auto’s. Bij het uitvak gingen beveiligers van Ajax compleet door het lint en werden zelfs opgepakt door de politie. Bizar. Onder begeleiding van de politie moesten wij langs veelal dronken Ajacieden lopen. Werden we uitgescholden voor *schiet vol* “kut kruiken”. Omdat ik zo druk bezig was met mijn telefoon liep ik vol in de flank van een politiepaard die ineens voor mij langs kruiste. BAM! Mijn leven was nog niet kut genoeg.
Daar zou je een award voor kunnen geven:


Omdat ik na deze award helemaal in zak en as zat moest ik even op adem komen. Het was weer tijd voor muziek. Ik stuurde gauw Rapper Ambilight het podium op die rapte over de struggles van het opgroeien in de Blaak.  “Chillen met de homies aan de beek- of stroomlaan, dat is waar alle natsjaken pagga slaan. We hebben skitta, we zijn die blaakpappers jeh, maar kom naar de Blaak en we blaakpoppen je.” Dat soort werk. Het was vernieuwend.
Hierna kwam MC Silent Stephan. Bleek doofstom te zijn. Kon niemand iets mee. Van het podium gestuurd. Gelukkig ken ik nog 2 Zeeuwse rasartiesten die maar al te graag in wilden vallen. Wel na elkaar, want je ziet ze nooit tegelijk, Robert Zeeland en Bobby Ricardo. Epische optredens. Kan niet anders zeggen.

De Jonnie Boer Award

Misschien wel de op één na belangrijkste award van de avond: waar kunde het beste eten? De award voor de beste culinaire hoogstandjes wordt voor de 4e keer uitgereikt (tijdens de 2e en 3e editie heette de award nog de Maceo Rigters Award) en van de 3 voorgaande edities won FC Twente 2 keer en De Graafschap 1 keer. Aangezien De Graafschap helaas een divisie lager speelt is er dus eigenlijk maar 1 mogelijke winnaar: Het broodje beenham van FC Twente. 3-1 voor de Tukkers!

De The Clash Award

Nee, een De The Clash Award bekt niet lekker, maar een ‘De Should I Stay Or Should I Go-Award’ kreeg ik niet in de Sokkel gegraveerd. Should I stay or should I go? Een vraag die Jordens Peters heel erg bezig hield aan het begin van het seizoen. Streppel, zijn oude trainer, was natuurlijk naar Heerenveen toe en wilde hem graag meenemen. Peters zag het ook wel zitten vanwege het financiële en sportieve plaatje. Logisch. Willem II hield echter voet bij stuk: Peters mocht niet weg. Tenzij Heerenveen een x-bedrag betaalde. Heerenveen wilde het betalen maar Willem II wilde toch een hoger bedrag. Heerenveen ging daarin mee, maar Willem II wilde toch een iets hoger bedrag. In de media wisten ze het allemaal niet meer. Dagelijks kwamen meerdere nieuwsberichten naar buiten dat de deal beklonken was en 2 uur later weer dat de onderhandelingen definitief stopgezet werden. Jordens Peters was natuurlijk kind van de rekening maar bleef uiterst professioneel en eerlijk. Hij wilde weg, maar blijven was geen ramp. Jordens verzaakte nooit, zeurde nooit maar bleef een op en top boegbeeld voor onze club. Hij tekende later zelfs bij tot 2020. En daar zijn we met zijn allen heel blij mee. Jordens is een slimme jongen die na zijn carrière wellicht nog ergens een mooie functie kan krijgen binnen Willem II. Bedankt Jordens!

De Raymond Victoria Award

De prijs voor de sympathiekste speler van het seizoen gaat natuurlijk naar: Fran Sol.
Fran was heel duidelijk bij zijn komst: Ik wil Tilburger worden. Hij doet erg zijn best de stad te leren kennen. Hij is hier meteen komen wonen, heeft vrienden gemaakt en zijn vrouw is een soort van taartenbedrijfje begonnen. Fran Sol heeft thuis ook kippen en neemt dagelijks de eitjes mee naar de club voor zijn teamgenoten. Hoe sympathiek!

De David & Victoria Award

In de geschiedenis is er geen koppel zo glitter en glamour als David en Victoria Beckham. In Tilburg we sinds dit seizoen onze eigen David & Victoria. Francisco en Aida Sol. Photoshootje hier, Louis Vuitton-tasje daar, korte tripjes in luxe hotels in hun hometown Madrid en wat plastische chirurgie voor een goed glamourlijf. En als het een beetje weer is hand in hand over de korte heuvel paraderen zodat iedereen je ziet. En als iemand dan eens roept “EUJ FRAN SOL!” je hand in de lucht steken en wuiven als de koning van Tilburg. Kan ik van genieten.

De Jaap Jongbloed Award

Nou staat deze site niet bekend om haar (journalistiek verantwoorde) hoogstandjes maar dit jaar hebben we toch op een andere manier van ons laten horen. Op Twitter vroeg mede-supporter Matthijs zich af hoe het met Jatto Ceesay zou zijn. Een vraag die me meteen bezighield. Matthijs en ik begonnen aan een zoektocht waarbij we even wat aandacht en hulp vroegen bij mede-twitteraars. Binnen een week hadden we op waarisjatto.dekruikenzeiker.nl het antwoord op de vraag die inmiddels de lokale media en het voetbalprogramma FC Afkicken had bereikt. Jatto Ceesay was, ondanks horrorverhalen uit de meest uiteenlopende tips, gewoon gezond en gelukkig woonachtig in het fantastische Liverpool. Hij was blij verrast dat we hem zochten en Willem II zou een poging doen om hem naar Nederland te halen voor Ajax thuis. Dat bleek helaas toch niet haalbaar. Joris Matthijsen heeft inmiddels de contactgegevens van Jatto Ceesay en wellicht kan hij hem binnenkort eens bellen. Niet om hem weer terug te halen als rechtsbuiten, maar misschien om een mooie reünie te organiseren. Binnen 1 week vonden deze 2 fantastische onderzoeksjournalisten deze spraakmakende voetballer dus. Move over Alberto Stegeman, John van den Heuvel, Peter R de Lul, Jaap Jongbloed, Kees van der Spek en Derk Bolt. De nieuwe generatie zit hier.

De Ibrahim Kargbo Award

De award voor grootste bandieterij van het jaar is in het leven geroepen om omgekochte personen in het zonnetje te zetten. Dit jaar wil ik echter graag de aandacht schenken aan diefstal. Willem II stal namelijk meer overwinningen dan ooit te voren. De ergste was Vitesse – Willem II, waarbij Obbi Oulare er in de laatste minuut zelfs 0-2 van maakte. Mensen in het uitvak waren harder aan het lachen dan aan het juichen omdat het gewoon zo ontiegelijk onterecht was. Heerlijk.

De Zieke Duif Award

Voor enig niveau ben je op deze site verkeerd, dat was u vast al wel duidelijk. Nou komt ie dan: De Zieke Duif Award staat voor hoe vleugellam Willem II was. Snap je, zieke duif, vleugellam. Ja. Erg he. Nou, deze award is voor Haye en Croux. Ik weet dat Haye geen echte buitenspeler is. Ik weet dat Croux net uit de Jupiler League komt. Maar Willem II hoort gewoon 2 fatsoenlijke buitenspelers te hebben. Dan waren we ook echt veel hoger geëindigd. We gaan snel door. Volgend jaar laten we deze award vallen of hebben we een betere naam.

De Anti Combi Award

In een bus gejaagd worden, niet mogen pissen op de heenweg, 2 biertjes de man, op de plaats van bestemming een paar stokslagen van oom agent, een klein bijtje van de politiehond, gefouilleerd worden door een overijverige steward en geen fatsoenlijk vreten of drinken. Het klinkt aantrekkelijk, maar als je eenmaal op eigen vervoer naar een uitwedstrijd bent geweest wil je eigenlijk niet anders meer. Vooral voor Heerenveen uit hadden we een kansloos, maar mooi plan. Eerst met de trein, daarna met de auto, en nog een stuk varen met de boot. En dat allemaal onder het genot van een hoop drank, lekker eten en veel gelach. De verste uitwedstrijden zijn vaak toch wel de mooiste. De allermooiste uitwedstrijd van het jaar is dus Heerenveen uit.

De Kristof Imschoot Award

Door de jaren heen zijn er heel wat spelers geweest die hun belofte niet waar hebben kunnen maken. Om allerlei redenen natuurlijk, maar die weten we achteraf toch niet meer. Een mooi voorbeeld vond ik Kristof Imschoot. Had het goed gedaan in België en mocht het in de Eredivisie gaan laten zien. Op Tilbo verschenen meteen een aantal figuren die lid waren van de Kristof Imschoot Fanclub. De fanclub had 3 leden. Dat kan alleen bij onze Zuiderburen. Maar goed, een fanclub. Dan moet je wel goed zijn. In de voorbereiding op dat bewuste seizoen zagen we de Kristof Imschoot Fanclub. Ze hadden petjes en shirtjes met daarop de tekst: Kristof Imschoot Fanclub. Verrassend. We wisten meteen dat we hun lovende woorden over onze nieuwe middenvelder met een korreltje zout moesten nemen, want de mensen hadden eigenlijk alle 3 een bepaalde ‘achterstand’ om het maar even netjes te zeggen. Kristof kon nooit echt een potje breken in Tilburg en was voor de komst van Robert Braber wereldkampioen invallen met 19 invalbeurten in het jaar 2006-2007.

Hebben we dit jaar weer zo’n speler? Absoluut. Van te voren had ik erg veel verwacht van Thom Haye. Bij AZ een prima invaller met een goed schot en inzicht. Bij Willem II, weliswaar verkeerd opgesteld, een slome duikelaar die maar weinig gevaar veroorzaakt. Jammer. Moet volgend seizoen echt beter, anders gaat deze talentvolle speler steeds lager voetballen. Zoals zovelen voor hem deden.


Je bent nu of nog aan het lezen, of nog even aan het scrollen om te kijken of er nog plaatjes zijn. Helaas. Nee ik snap dat jullie even toe zijn aan een pauze. Even de boel de boel. Het is ook allemaal behoorlijk zwaarmoedig he. Daarom heb ik een heel speciale artieste uitgenodigd die me keer op keer weet te raken met haar bijzondere kunsten. Na mijn intro komt ze zelfverzekerd het podium op lopen en Tilburg Zuid begint te juichen en te klappen bij haar entree. Sticky Vicky is enorm populair onder de mensen uit Tilburg Zuid die jaarlijks in grote getale afreizen naar Benidorm en daar standaard een show van haar bezoeken. Voor wie Sticky Vicky niet kent en wie heel erg nieuwsgierig is, zoek het even op op Youtube. Je wist niet dat het allemaal kon.

Het was fantastisch. Sticky Vicky had speciaal voor de lezers van DeKruikenzeiker.nl haar Sexy Magic Show aangepast en haalde in plaats van gloeilampen, afzetlint en het stokje van een cheerleader wat andere dingen uit haar vagijn. Ik noem een kruik Schrobbelèr, fleske Brouwers Pils, een vouwfiets, een stack-cup en een broodje beenham. Ge kent deh wel. Toen na afloop van haar optreden het hele podium bezaait lag met allerhande gebruiksvoorwerpen douwde ze zo alles weer naar binnen en liep het podium af. Het publiek brak de tent compleet af. Dit was historisch.

We moeten helaas door. Nog even mensen, wakker blijven.


De Bohemian Rhapsody Award

Tijdens uitwedstrijden ben ik vaak de DJ van dienst en ben niet te beroerd om her en der wat verzoeknummertjes te draaien. Hierdoor kwam ik dit jaar toch in aanraking met wat tracks die ik nog niet kende. Maar wat was nou de meest gedraaide/beste/tofste track van ons seizoen? Moeilijk, moeilijk. Ik hield zelfs een poll in de app en daar kwam steeds een track weer terug die nu dus op 1 staat. Mijn persoonlijke favoriet staat op 2 maar ik ben een pleaser, kan er niks aan doen.
De top 10:

10. Jairzinho ft. Sevn Alias, BKO & Boef – Tempo
9. Donnie – De Tuinslang
8. André Hazes – Ga
7. Rene Froger – Daar Sta Je Dan (DeKruikenzeiker’s ‘Brul van de Smul-remix’)
6. Yung Internet – 1 Affoe X 2
5. Tino Martin – Jij Liet Mij Vallen
4. Boef – Habiba
3. Donnie – Mentaal
2. Faberyayo – Uniform
1. Mula B, LouiVos & 3robi – Donnie Bankoe Barkie

 

Na al die awards is tijd voor the main event. De uitslag van de slechtste man van de wedstrijd van Ajax thuis werd uiteraard niet bekend gemaakt om het spannend te houden tot nu. De stand was als volgt: Lamprou 2, Calcan 1, Haye 2, Ojo 3, Heerkens 1, Falkenburg 3, Tshimanga 2, Sol 1. Het kon nog een gelijkspel worden of toch een winst voor Ojo. Spannend.

[Art Rooijakkers mode aan]

Funso King Ojo, met jouw terugspeelballen wist je bij menig supporter de haren recht overeind te krijgen. Door je naam te veranderen, in combinatie met je slechte spel werd je eigenlijk uitgelachen. Je bleef je echter inzetten ondanks het ongelukkige huwelijk. Je won de titel vorig jaar al, maar bleef slecht spelen. Is het onkunde? Of Onwil?

Erik Falkenburg, na je fantastische prestatie in de play-offs tegen NAC leek je je kruid verschoten te hebben. Je was zoekende naar vorm en naar doelpunten. Je maakte er uiteindelijk wel een paar, maar je was grotendeels onzichtbaar. Je maakte dan ook de keuze om je contact niet te verlengen. Je hebt veel krediet bij de supporters, maar voor hoe lang nog?

WIE….IS….
DE SLECHTSTE SPELER VAN HET SEIZOEN?
WIE WINT DE LEO VELOSO AWARD 2016-2017?

 

Funso King Ojo

Voor het eerst ooit wint een speler 2 jaar op rij de Leo Veloso Award. Ik gaf jullie de kans om te stemmen via Facebook en ook daar kreeg Ojo 75% van de stemmen. Ook tegen Ajax was het weer niet veel met Ojo wat er voor zorgde dat Ojo op 4 wedstrijden kwam te staan, genoeg voor een 2e Leo Veloso Award. Gelukkig gaat er geen derde keer komen want Ojo gaat weg. Uitzwaaien, vergeten en nooit meer over hebben.

Met de uitreiking van deze laatste award is er weer een einde gekomen aan de vijfde jaarlijkse Kruikenzeiker Awardshow. Het seizoen zit er nu pas echt op. In het vorige verslag gaf ik aan dat ik hard aan het nadenken ben over de toekomst van deze site. Dat is absoluut waar. Lezers spraken zelf mensen aan in mijn omgeving met de vraag of DeKruikenzeiker.nl misschien op zou houden te bestaan. Nou, het was een reële mogelijkheid maar het antwoord op dit moment is: Nee. Deze site gaat door. Maar het wordt wel minder intensief volgend seizoen. Dat kan zijn bijvoorbeeld alleen verslagen van thuiswedstrijden zoals dat in de eerste 4 seizoenen was, of juist alleen de uitwedstrijden. Of misschien een mix. Daar ben ik nog niet uit. Om 3 redenen: 1. het neemt ontiegelijk veel tijd in beslag en brengt veel druk met zich mee. Heb ik niet altijd evenveel zin meer in. Zo simpel is het. 2. Ik wil absoluut niet in herhaling vallen. Dat is mijn grootste angst (ik ga niet voor de 3e keer over hetzelfde broodje worst van FC Utrecht schrijven). De derde belangrijke reden is dat ik met DeKruikenzeiker.nl bezig ben met een voor mij heel bijzonder project. De site heeft nu 5 jaar bestaan en een 5 jarig jubileum moet je vieren. Daar hoor, lees en zie je over een paar maanden nog wel meer over.

Kortom: ik even ga terugschakelen maar de vraag is naar welke versnelling.

Ik wil alle lezers ontzettend bedanken voor het lezen, het delen, het liken, het likken het retweeten, het reageren en de complimenten. Ook alle gasten die dit jaar weer met me in de auto, trein, bus of boot gezeten hebben kunnen weer een paar maandjes op adem komen, jullie ook bedankt voor de toffe tijden, het lachen, het kutten, het zuipen, het vreten en het doorstaan van heel veel ellende. Hetzelfde geldt voor mijn buurman uit Esbeek. Al is die er 9 van de 10 keer niet, of te laat. Ik wil ook alle Twitteraars bedanken die op mij gestemd hebben waardoor ik 21e werd in de Top 50 van Voetbaltwitteraars van het blad Staantribune. Tot slot wil ik Ms Kruikenzeiker bedanken omdat die vaak hele dagen alleen thuis zit omdat ik zo nodig al die waardeloze voetbalwedstrijden, uit en thuis, af moet gaan. En dan als ik thuis kom, met een glaasje water in de handen de wedstrijd nog een keer ga kijken op FOX om te ontnuchteren voor ik in het holst van de nacht in bed stap. Of dat ze me om 6 uur ’s ochtends als zij naar haar werk moet op de bank vindt omdat ook een 2e keer die wedstrijd slaapverwekkend was. Het is niet altijd makkelijk om met “””DeKruikenzeiker””” samen te wonen, dat weet ik. Respect. Respect ook voor jullie, omdat jullie steeds maar weer ellendiglange onzinverslagen lezen over wedstrijd waar je eigenlijk niet eens bij had willen zijn. Dank jullie wel daarvoor.

Ook een s/o naar de mensen van Tilburg.com, Tilburg Trappers, Benchwarmers.nl en tot slot: de snipperopa.

Ik wil ook een aantal mensen niet bedanken. Mensen die domme reacties plaatsen op Facebook. Mensen die schijtlollig doen in supportersbussen. Mensen die alleen maar over Nac zingen. Mensen die alleen maar ‘Ze zijn er wel je hoort ze niet’ zingen. Mensen die alleen maar komen om te beppen. Bepaalde scheidsrechters. Kontje Blafkut. Mensen die weten wie ik ben en me dan aanspreken omdat ze deze onzin tof vinden en daarin doorslaan. Het is fucking ongemakkelijk. Stop daar liever mee. Ik ben niet gemaakt voor die onzin.

Ik hoor op de achtergrond Zacharias en de Zeikende Zagen al spelen, dus ik ga afronden. Take it away Zacharias!

Tot volgend seizoen!

6 gedachte over “De Kruikenzeiker Awardshow 2016/2017”
  1. Volgend jaar kaartenverkoop voor de uitreikingen svp eerder aangeven. Was weer net te laat! wederom met een grote glimlach het hele verslag uitgelezen en met Ojo een terechte winnaar gekozen…

  2. Was Weer een keigoed stuk leesvoer. En over het vreten idd deh brooike beenham bij Twente mee stip op 1idd . En daar achter komt voor mijn het brooike bal bij ADO hard brooike bal mee die jus?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.