Willem II trad zaterdagavond in eigen huis met 5(!) verdedigers aan tegen ADO Den Haag. Tegen een Ajax of Feyenoord kan ik die keuze voor verdedigend spel begrijpen, maar niet tegen ADO Den Haag dat in hetzelfde schuitje zit als wij. Ik kan er echt alleen maar gigantisch van over de zeik gaan.

Ik had Erwin van de Looi, ondanks dat hij het voorkomen heeft van een postzegelverzamelaar die zijn hobby eigenlijk niet leuk meer vindt, best hoog zitten. Hij had vorig seizoen het geluk een aantal maal behoorlijk aan zijn zijde wanneer hij een omzetting deed in het veld en Willem II daardoor een wedstrijd omdraaide. Dit keer had Van de Looi zijn gigantische fout al veel eerder recht moeten zetten. 5 verdedigers!! Erwin, misschien is het een idee, als je toch niet speelt om te winnen, om met 5 keepers te gaan spelen! Of misschien met 10, dat er 8 naast elkaar staan en die dan nog 2 keepers boven hun hoofd houden om zo echt geen bal door te laten. Het is maar een idee he. Kekt mar.

5 Verdedigers. Tsimikas, Van der Linden, Peters, Lachman, Lewis. Tsimikas en Lewis kwamen niet echt de middellijn over omdat als ze echt mee naar voren kwamen en zij de bal zouden verliezen (wat in het geval van Lewis zeer aannemelijk is) dat hele tyfuseind weer terug zouden moeten rennen en daar gigantisch veel ruimte voor ADO zou liggen. Angsthazenvoetbal is dus het gevolg. Echt niet om aan te gluren. En dan zegt onze Erwin op de persconferentie dat het jammer was dat Lewis en Tsimikas niet meer gebruik maakten van de ruimte naar voren. Ja vrij logisch. En dan had je eerder in moeten grijpen mee oe mollengezicht. Ook Jordens Peters weet de nederlaag niet aan het verdedigende spel. “Dit systeem hebben we ook op de training geoefend en toen zag het er goed en fris uit” zei hij tegen het Brabants Dagblad. Ah top. Het lag daar dus niet aan. Want op de training zag het er echt goed en fris uit. Gelukkig maar.

Wie er vast ook goed en fris uit ziet op de training is Fernando Lewis. Tijdens wedstrijden is het echter een beetje als kijken naar van die gesubsidieerde amateur theatergroepjes zoals je die hier in de Spoorzone ook hebt. Het is allemaal goed bedoeld, maar het blijft gewoon ontzettend ongemakkelijk en de kwaliteit is echt kut. Die jongen doet echt alles verkeerd wat hij maar verkeerd kan doen en ontpopt zich echt tot de schlemiel. Dit wordt een speler als Pressel. “Weet je nog? Dat jaar dat we degradeerden? Met die gasten als Lewis? Godnakendegodnondeju wat was die slecht zeg!” Als Lewis een bal wild wegschiet dan gaat deze niet blind naar voren of over de zijlijn. Nee, als Lewis een bal wild wegschiet is het een soort van pass over de breedte van het veld richting de vleugelspeler van de tegenstander aan de andere kant. Als Lewis een bal ineens uit de lucht wil wegschieten komt er een penalty. Lenig is ‘ie wel. Ik ken wel een andere sport voor hem…

Het beeld na de 1-1 was veelzeggend. Fran Sol scoort een prima goal en gaat na het juichen richting de zijlijn. Daar stond de gewisselde Lewis op hem te wachten. Fran Sol omhelst hem. Het was vanuit Fran Sol mooi en het laat zien wat voor gast hij is. Een speler die wil dat het een hecht team is waar iedere speler deel van uitmaakt. Je wint als een team en je verliest als een team. Dat is Fran Sol. Vanuit Lewis was het gewoon fucking zielig. De teamschlemiel komt nog even extra in beeld als de maker van de grote fout. Kijk dat gezicht ook even. De afwezige, boer met kiespijn-blik.

Willem II was na de aanvallende wissels gevaarlijker dan in de eerste 60 minuten. Je zou zeggen dat het een wijze les is voor Van der Looi als we volgende week naar Roda moeten. Maar gezien zijn commentaar tijdens de persconferentie heb ik daar weinig vertrouwen in. We hebben weer een ontiegelijke bak ellende moeten zien. Mensen die gisteren eens dachten “Zullen we eens naar Willem II gaan?” lopen voortaan in een grote boog om het stadion heen. Die zie je de komende 5 jaar niet meer terug. En dan te geloven dat een kaartje €26,50 kost he! Het stadion is al niet echt vol maar met deze tactiek jaagt Van der Looi ook de vaste supporters kei hard de deur uit. Het leukste aan een wedstrijd van Willem II is het speciaalbier hakken vooraf. Alles wat daarna komt is gewoon echt een kwelling. De lol gaat er heel snel vanaf op deze manier. Ik heb oprecht heel veel zin in de trip naar Roda JC uit. Al ga ik wel even proberen of ik mijn reisgenoten zo ver ga krijgen om gewoon in een kroeg rondom Kerkrade te gaan kijken en weer terug te rijden. Op nog 90 minuten van dit gemankeerde team zit ik niet te wachten.

Willem II stevent kei hard af op directe degradatie. Kunnen de spelers en trainers en positieve mensen allemaal leuk zeggen dat we pas 4 wedstrijden gespeeld hebben en dat het nog geen team is… maar dat gaat het ook niet worden. Dit vreemdelingenlegioen is volgende zomer gewoon weer gehalveerd en dan zitten alle spelers weer in andere verre oorden dankzij hun kundige zaakwaarnemer die nog een hoop stront kan verkopen. Ik vind het bijna jammer dat we nog 30 wedstrijden moeten spelen. Dit wordt echt een heel lang seizoen. Maar de eindpositie kan ik je wel vast vertellen. De vraag is of je het horen wil.

Advies aan het thuispubliek

Voor €26,50 die je aan een los kaartje kan besteden kan je bij mijn favoriete restaurant Sarban ook gewoon een heel menu (ok, €27,50 dan) eten. Hele avond genieten. Is echt ontzettend leuk. Willem II is dat niet. Ik zou het dus wel weten. Helaas ben ik een domme seizoenskaarthouder die zich verplicht voelt te gaan. Ik heb die keuze niet.

Advies aan het uitpubliek

“Olé Olé kanker Willem II, kanker Willem II” zongen de dames en heren in het uitvak. Klasse jongens. Een reputatie moet je in ere houden natuurlijk.

Advies aan de trainer

Bij de Albert Heijn hebben ze vaak wel stevige sinaasappeldoosjes die je kunt pakken. Kan je daar je klappers met aantekeningen, je trouwfoto en de pannekoekenplant die je zelf gestekt hebt in zetten. Dat tilt makkelijker.

Irritantste man van de wedstrijd

Erwin van de Looi. Dood geërgerd aan die meens. Maar dat was vast al wel duidelijk.

Slechtste man van het veld

Fernando Lewis. Sorry jongen, maar je hebt het gewoon echt niet. We hebben niet alleen verloren dankzij Fernando, maar hij is wel echt de meest zwakke schakel.

Een gedachte over “Willem II – ADO Den Haag”
  1. Helaas een accurate weerspiegeling van de wedstrijd en de huidige situatie. Lewis was de gevaarlijkste man van ADO; toen hij werd gewisseld ging het ineens wat beter. Dat filmpje vat de eerste vier wedstrijden van dit seizoen wel goed samen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.